zdravim
asi by som sa mal na uvod predstavit, ze?

no tak: volam sa kamil, prednedavnom som mal 15 rokov a samozrejme cestoval vlakom. za cestu som platil dokopy okolo 12 eur (aj ked neviem co malo hodnotu tych 12 eur, wuf?) a chcel by som sa podelit o moje cestovatelske zazitky, tie prijemne aj menej prijemne (a tych menej prijemnych je podstatne viac, to mi mozte verit, a kto neveri ten nech sa spyta vypravcu zeleznicnej spolocnosti slovensko.

pred par dnami som si isiel vybavit jednu vec do bratislavy a naozaj ma sokovala kvalita rychlikov, co sa tyka toho ktorym som isiel-bol to NAJROZDRBANEJSI rychlik akym som sa kedy vozil (ale mozno to bolo tym ze boli sviatky a samozrejme napor cestujucich bol ooovela mensi ako pominule dni).bola to presne ta klasika ktoru ocakavam u osobakov-roztrhane sedacky, vsade plno odpadkov, vsetko mastne-jednoducho ak sa cohosik dotknes dalsich par hodin budes chodit zapraseny jak svina.

moja cesta sa zacala velmi jednoducho-do mojej skaredej malej dedinky prisiel maly osobacik (chodi ich 6 za den a su dvojvoznove) do ktoreho som rano v blizsie nespecifikovany cas nastupil. hovorim si super, osobakom som necestoval snad uz rok a tento je aky krasny, vsetko cistucke vyumyvane, vesely sprievodca, vsetky dvere funkcne (WAAAAU!!) tak som si teda kupil listok do najblizsieho mesta, presiel 5 kilometrov vlacikom a v najblizsom meste vystupil.

namieril som si to hned ku pokladni, kde som pani pokladnicke povedal"obojsmerny na hlavnu stanicu poprosim". vzhladom na to ze uz mam 15 rokov a ziadnu preukazku ani nic podobne musel som platit cely (oh god why?) pani pokladnicka sa usmiala, nieco tukala do pocitaca a ja som myslel ze to dnes bude idealny den. az po par sekundach som zistil ze to idylka nebude: "DESAT EUR STYRIDSAT CENTOV POPROSIM!" wtf? hovorim si v mysli, vsak autom by ma to stalo dva krat viac a to mam absolutny komfort...podal som jej dvadsateurovku a chytil listok.

dalsi sok ma cakal asi o styri sekundy neskor, ked som sa pozrel na tabulu odchodov vlakov: MESKA ASI 45 MINUT. prislo moje wtf znova, no kedze som bol hladny tak som si povedal ze drbem na to, isiel som do lidlu, kupil 5 sisiek, zapalil si westku a vypocul cely album RUBBER SOUL od Beatles.

zrovna ked dohrala posledna piesen (ake poeticke, ze?) vyhlasovali ze vlak uz prichadza ku stanici, par ludi na perone, tak si vravim ze dnes musi byt uplne prazdny, a na pocudovanie som mal pravdu-na rychlik tam bolo naozaj velmi malo ludi.

moj sok nastal uz po nastupeni do vlaku, kedze som bohuzial isiel okolo toaliet t (ale asi by som to tak volat nemal) ucitil a uvidel som nieco, z coho by sa vacsina birdzu do par sekund dogrcala, ano vazeni-vedla bolo NASRANE.

(a nacikane, ale to je len taky dodatok)

zaludok sa mi prevratil o 365 stupnov, ako tej modelke ktora vyhrala MISS, vsetko sa mi tam premiesalo a ja som dufal ze coskoro uvidim krasnu Bratislavsku stanicu. (a teraz to myslim bez znamky ironie).

kupecka boli viacmenej prazdne, vacsinou dvaja traja ludia a napocudovanie nejaka rodinka z dvoma deckami z jedneho vystupovala, tak som sa rozbehol tam a sadol si. kupe bolo bez ludi!

pustil som si tentokrat Nirvanu, zavrel oci a za Piestanmi ma prebudil hlas toho typka co ostikava listky-teraz si nespomeniem ako sa vola, tak mu hovorme stikac odstikol mi listok, ja som sa usmial a zistil som ze ma chyta chcanie.

po skusenosti ktoru som nadobudol po vstupe do vlaku som zadny hajzel obisiel kilometrovym oblukom a uvidel dalsi. tak som si len tak vosiel, zavrel za sebou dvere a chytil ma uz asi stvrty sok-KLUCKA BOLA OSTRIEKANA.
ano vazeni-nejake hovado sa tam vystriekalo. a to myslim vazne.
v tej chvili som mal v sebe vela pocitov, pocinajuc slovami "ktoré hovado" a konciacmi "skurvene vlaky"...ruku som isiel okamzite oplachnut, nad tockou som stravil par minut, nehladic na to ze jedna nefungovala a z druhej najprv zacalo tiect nieco neidentifikovatelne cierne az sa to premenilo na vodu. hladal som moje prazdne vysnene kupe, po vstupe ma cakal dalsi sok-KURVA VSAK TAM BOLA VYLIATA NEJAKA VODA! zdesene som zistil ze mam zajebane cele tricko a nohavice, vtedy som prvy krat zistil ake je to byt psychicky nevyrovnany. premyslajuc o zivote, buddhizme a karme (dufam ze sa to tym skurvysynom vrati) som sa oprel o ten vysuvaci opierac pri okne-odtrhol som ho. to ma ani tak nesralo, ak to neunesie 15 kilo tak to bolo (predpokladam) pokazene uz predtym, tak som to len tak provizorne zalozil a zruinovany som si sadol na druhu stranu. tesil som sa ako sa povozim v elektricke a ako krasne sa napapam v mekaci a ako si mydlom umyjem ruky.

prisiel som do bratislavy, povozil sa na elektricke, kupil som notebook, papal som v McDonalde, jednoducho vsetky tie bezne veci ktore sedlaci (ejkejej CPckari) vo vacsich mestach robia.

nadislo popoludnie, bolo kratko po jednej hodine a ja som sa vybral na vlakovu stanicu, z docela velkymi obavami, ocakavaniami, spomienkami..bla bla bla

prezidentsky palac, nadchod, stanica

cesta domov bola vcelku super, uz som sa od nicoho nezaspinil, na hajzloch nebolo nastane ani nasrane (dokonca si tam nikto ani nehonil), potrhane zadrbane sedacky a okna som prekusol a spominal na bratislavu.

vazeni a mili, este jedna otazka:
kedze cestu vlakom z dediny do mesta neratam, vie mi niekto povedat
za co som dal 10 eur a par centov?
ZSSK sa cuduju preco nikto vlakmi nechodi, po mojej skusenosti by som tiez radsej uprednostnil autobus ako vlak. odporucam sa ist pozriet do rakuska-neverim, ze by ste toto v nejakom vlaku nasli. samozrejme z casti je to chyba cestujucich, ale ocividne sa dopravca nesnazi tieto negativne faktory eliminovat.

sumar: vlakom? dufam ze najblizsie nie...

 Záchod
Komentuj
 fotka
etelnair  7. 1. 2014 18:01
navrhni ako ma dopravca eliminovat tu ostriekanu klucku napriklad? o___O
 fotka
kajooooooooooooooooooooooooooo  7. 1. 2014 18:03
@etelnair som napisal vacsinu nemal by som problem keby je ten vlacik cistucky a pekny, lenze tam som sa citil jak v rozdrbanom gete
 fotka
etelnair  7. 1. 2014 18:08
ved ale ono sa to cisti, akurat nie trikrat denne
a dopravca ten vlak nechodi zajebat
a uz byvaju tie vozne co opisujes dost vynimkou
 fotka
kajooooooooooooooooooooooooooo  7. 1. 2014 18:14
@etelnair musis to brat tak ze v okolitych statoch toto ludia nerobia pretoze k tomu maju respekt, vidia vozen ktory je cisty pekny tak si povedia-tu nebudem robit bordel, odpadky vyhodim do kosa, budem sa spravat ako clovek. ale akonahle nastupia do takehoto rozdrbaneho vlaku zacnu robit bordel "pretoze tam uz aj tak velky bordel je".vlastne to mozes vidiet aj tu-staci sa pozriet na dvojpodlazne nove.
ak nejaky ryzojed bude chciet ist do tatier napr. z BA a nastupi do takehoto vlaku predpokladam ze doma vela peknych slov na Slovensko nepovie...
vynimka mozno v BA, tu u nas tieto stare vozne vidavam velmi casto a hlavne zapojene na osobakoch
 fotka
cool1223boy  7. 1. 2014 18:27
to je BA proste...a na vacsine toho co si zazil su vinni cestujuci,kt.skutky nemozno ovplyvnit

PS: Revízor sa volá ten ujko čo štiká tie lístky
 fotka
horsiq  7. 1. 2014 18:33
hm si mal asi fakt stastie vlakom som jazdil dost casto a meral som trasu cca PN BA ale vacsinou v pohode sem tam sa stalo ze isiel rozjebany extrem ale to bol akoze kurva extrem take nieco jak ty opakujes akurat si k tomu pripocitaj to ze to bolo v LETE a v tych vagonoch sa KURILO !!! a smraz z hajzlov sa pekne siril po vsetkych vagonoch to bola cesta

ale inak pravda a skoda ze ista sorta slovakov si nevie nic vazit
 fotka
rayennn  7. 1. 2014 19:53
A to ked mas volny den tak si len tak cestujes vlakom do BA a naspäť, lent ak pre zábavu? Bezcielne?
Seriozna otázka....
 fotka
kajooooooooooooooooooooooooooo  7. 1. 2014 19:54
@rayenn som si bol kupit ntb
 fotka
depropex  7. 1. 2014 19:57
ja cestujem vlakom rad. ano stav voznov je katastrofalny ale ty si maj zjavne stastie na to najhorsie, ja som sa stretol zatial maximalne so zapachom a psim hovnom v ulicke (cerstvym a nastastie som do neho ako 90% ludi nestupil, potom boli hovnave stupaje po celom vlaku a vsade smrad )
10 
 fotka
kajooooooooooooooooooooooooooo  7. 1. 2014 19:59
@8 @rayennn prepac zabudol som n
@depropex zasa hovna v tom vlaku rozvoniavali statocne, este ked bol na par sekund krasny prievan tak sa to roznieslo po celom vagone
Napíš svoj komentár