Posledné dni ma nútili zamyslieť sa nad tým, ako človek vlastne vníma a prežíva nový štart do dňa. Všetko začína ráno, keď vstaneme, či už sa ponáhľame do práce, školy, alebo sedíme celý deň doma, väčšina z nás si hneď ako vstane znechutí celý deň negatívnymi myšlienkami, ktoré nám lietajú hlavou neprestajne a väčšina vecí sa nám potom nedarí.
Koľko je na svete ľudí, ktorí sa ráno zobudia a veria, že ich deň bude dobrý a bezstarostný? Myslím, že veľmi málo. Možno je to preto, lebo ľudia sa odjakživa radšej vzdávajú, ako by mali zabojovať v niečom a o niečo, čo „nemá zmysel". Keby sme sa trochu zamysleli, prišli by sme nato, že sa vo väčšine vzdávame každý jeden deň a oberáme sa o pekné chvíle, ktoré nás čakajú už zajtra a dokonca aj dnes, lenže nie, nečakajú, nečakajú tých, ktorí ich odmietajú a hneď z rána si radšej povedia, že dnešný deň bude hrozný, veľa práce, učenia, problémov, stretnutí...Je však možné, aby sme donekonečna robili z pekných dní zlé? Asi nie, koho ešte baví prežívať nudné dni?

Existuje vlastne nuda v našich životoch? Nie, ale v našich hlavách áno. Existuje nespočetne veľa možností, aby sme takzvanú „nudu" nemuseli prežívať a vôbec na ňu pomyslieť. Mnohokrát sa stáva a aj mne sa to stáva, že keď nadobudneme pocit, že sa nudíme, je skutočne veľa možností, čo robiť a ako na nudu zabudnúť. Často sme leniví a preto sa nudíme, lebo sa nám nič nechce, nič sa nedá, nikto na nás „nemá" čas a nie je nič, čo by sa v danej chvíli dalo robiť. Stalo sa vám, keď ste zavolali alebo išli za kamarátom, kamarátkou, priateľom, priateľkou, že vám povedali, aby ste sa ozvali neskôr, alebo sa im nedá? Niekedy sa síce naozaj nedá, ale často sa to stáva vtedy, keď sa nudíme a sme otrávení životom. Ešte nám len napadne zdvihnúť telefón a zavolať niekomu, či by s nami nešiel von, alebo nás prišiel pozrieť a my už vtedy presne vieme, ten nepôjde von, tá nepôjde von, tomu sa nebude dať, tej tiež nie...Vieme, o čom hovorím, presne o tom, čo mnohí robia práve v tejto chvíli. Zbytočne trápime seba a robíme si zo života nudu a nepríjemnosť. Baví nás žiť takto? Určite nie, preto, keď zajtra ráno vstanete, myslite nato, aký môže byť deň pekný a zaujímavý. Opakujte každé ráno, tento liek zaručene zaberie na každého, kto ho bude aplikovať každý deň, každé ráno a počas celého dňa. Síce sa to nedá úplne každý deň, nie vždy svieti slnko, ale ak sa budeme veľmi snažiť, naše dni sa stanú krajšími a omnoho, omnoho hodnotnejšími a aj problémy sa budú dať vyriešiť jednoduchšie.

 Blog
Komentuj
 fotka
tasha5  15. 4. 2012 20:04
toto presne hovorim , NUDA ?Nie nie je, iba je vymyslena ako alibi na trilion veci a tolko je moznosti a nevem coho. vystizne a poznam to, vacsinou sa nechce ist so mnou tak..idem sama no a co
Napíš svoj komentár