Priznajme si to. Slováci sú dosť nevďačný národ. Sťažovanie sa- náš národný šport. Dá sa to badať všade. V obchodoch, na úradoch, uliciach, v školách, v dopravných prostriedkoch... Áno, robím to aj ja. Veď sťažnosti sú často najvďačnejšou konverzačnou témou zbližujúcou ľudí.

No skúsme sa na veci pozrieť aj z inej stránky. Napríklad cez moje motto: "Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie." Keď sa nad tým človek naozaj zamyslí, je to stopercentná pravda. Aj keby sme si mysleli, že sme sa ocitli v tom najväčšom nešťastí, aké nás mohlo postretnúť, vždy sa môže vyskytnúť udalosť, ktorá by naše nešťastie ešte znásobila. Dostala som nedostatočnú z matematiky? Zlé. No keby mi k nej pribudla zlá známka z fyziky, to by bolo ešte horšie. Kvôli prechladnutiu niečo premeškám? Môžem byť rada, že nemám žiadnu smrteľnú chorobu. A dali by sa nájsť aj väčšie extrémy.

Samozrejme, to neznamená, že by sme nemali právo cítiť sa zle. Lebo nedá sa vždy byť len "hore", občas treba klesnúť aj nižšie, aby sme mali kam vyletieť... No netreba neustále upadať do "depky" z toho, že nám čosi nevychádza. Stačí sa na veci pozrieť aj z inej perspektívy. Tej svetlejšej.

A možno by sme si mohli nájsť na rozhovor aj iné témy ako sťažnosti...

Čítajte viac: » zuzanabodnarova.blog.sme.sk/c/184449/Nikdy-...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár