, , Čauko..." , , Nazdar... Čo ti to tak trvalo? " , , Zháňala som huleníí...", potľapkala rukou po pestrej náprsnej taške. , , Aj nejaké mesoo", dodala. , , Nebudem, vieš, že to nejem...", pripomenula Karin. Pridali do kroku. , , Nevieš, čo je dobré. Okrem toho to treba využiť. Vnímaš realitu? ", rozhorčene sa pozrela dopredu. Na zastávke nebol nikto. Z úst im stúpala para. Sadli si na studenú lavičku, odkiaľ mali dobrý výhľad na reklamy.


, , Ako to myslíš? ", spýtala sa jej začudovane. , , Si pozri správy na nete...", zívla Berenike a oprela sa hlavou o špinavú stenu. , , Nechce sa mi.. Už ma to unavuje..." , , Aj tak som ti chcela ukázať nejaké haluze z minulej párty..." Dvakrát klikla na strieborný náramok, ktorý jej zdobil ruku, odkiaľ sa vysunul holovízny obraz.


, , Rich, Mike a Anna mali grupáč! " , , Čože? Rich? Ten, čo sa pchá do riti farárovi? Ten s mastným xichtom a okuliarmi? WTF? To čo si šlahli? " Rehotali sa, pozerajúc videá a fotky v 3D formáte. , , To ako sa ti podarilo natočiť toho magora v akcii? Lúzer, ktovie, či si to pamätá..." , , Normál. Skrytá kamera, z každého uhla. Zaslúžil si to, hajzel... Anonymne som to upla, ale som si istá, že vie, že som to bola ja..." , , Ale čo tí dvaja? .."


, , Anna a Mike? Pravda, bez nich by sa to nestalo. Pomohli mi s tým, spravili sme menší obchod. Ach... Nenávidím ho, odvtedy, čo mi poslal ten vírus..." So zadosťučinením si premeriavala jeho vychudnuté bledé telo. Ten chudák jej kedysi poslal SPY-a, vírus, ktorý sa jej na hodnú chvíľu nabúral do systému, aj kamier. Keďže holovízor mala v izbe, nemusel byť ani zapnutý a snímal všetko, čo sa udialo vo veľmi dobrej kvalite.


Opat sa hadali... Písala na posteli Berenike anonymný blog. Takpovediac, ťukala do vzduchu, klávesnica bola tvorená len červeným svetlom. Matka znova stiahla flasu, co on zistil hned ako sa vratil a dal jej facku. Len tak. Zasa jej zostane modrina a ktovie co si vymisli teraz? ? ? To sproste -spadla som zo schodou- , alebo nieco originalnejsie? Buchla som si hlavu o okno? Neznasam to tu... Neviem, komu by som sa zverila... Som rada ze vas mam ludiaaaa... Bez netu by som neprezila. Článoček odoslala.


O pár sekúnd by mohli pribudnúť nové komenty. Podpora. Majú ju radi... Holovízor však na teraz vypla. Zamkla sa v izbe, uisťujúc sa, že všetci spia. Sama. Ľahla si, ruku strčila do nohavičiek, zavrela oči a nechala pracovať zvyšky svojej fantázie.


Ráno pozrela, ako vždy, blog, no tentoraz zostala v pomykove - v novom príspevku videla tú istú situáciu zo včera, len tentoraz z iného pohľadu. A v živote by si nebola pomyslela, že pri tom vyzerá až takto nemožne. Pochytila ju zúrivosť a plač. Mala chuť vraždiť, vedela, kto za tým je. Možno to v škole vtedy prehnala, keď mu vynadala do , , skurvených katolíkov"...


Išiel jej na nervy. Štvalo ju, že je , , svätý". Štvalo ju to, že je vegetarián, naivne veriaci, nefajčiar, abstinent, jednotkár, pätolízač, a teraz zistila, že aj úchyl. Pokrytec... Neprejde mu to. Po dlhom hľadaní vírus našla a zlikvidovala. Zrušila blog, ale sľúbila, že sa ešte vráti. Neskôr. Volala Karin. Tá už o všetkom vedela, Rich sa postaral o to, aby to prišlo snáď každému. Okolo vzdychajúcej Berenike lietali písmená I CAN DO IT WELL a diabloský smajlík. Začala ho nenávidieť.


, , Myslím, že toto ho položí... Ihneď mu klesne reputácia u jeho vzorov...", skonštatovala Berenike. , , Ale určite vie, kto to spravil. Teda, musí to tušiť..." , , No a? Čo horšie mi ešte môžu urobiť? Zverejnil ma na blogu, vie moje tajomstvá, všetko. Je mi to jedno. Horšia vec už sa mi stať nemôže, takže mám v podstate výhodu. Nemám sa pred kým pretvarovať", vyhlásila. , , A rodičia? ", zaujímala sa Karin.


, , Nečítala si si? " , , Ja také blogy nečítam, " priznala. , , Matka je rada, že žije, otec nás len komanduje... Brat je odsťahovaný v zahraničí a u nás si naši takmer ani nevšimnú, že som doma. Nemám byť pred kým slušná." Prekrížila si nohy a pozrela na čas. 8:01. , , Čo v škole? Nebudú z toho problémy? ", vyzvedala Karin ďalej. , , Vieš, kde mám školu...", prevrátila očami. , , Aj tak mi to môže byť jedno", dodala. , , Rozhodla som sa. Odchádzam.", , Kam? ! " , , Zoznámim ťa s nimi zachvíľu. Aha, bus je konečne tu! "

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
dogyno  10. 6. 2009 16:40
hmmm
 fotka
yeya  10. 6. 2009 16:42
celkom milé
Napíš svoj komentár