Bol večer a Sofia sa zohrievala pri kachliach z neurčitého roku výroby. Vedľa nej spala stará mačka, kedysi potulná. Už dávno spolu uzavreli obchod. Mačka dostane jedlo a domov, Sofia zasa priateľku a schopného predátora. Zvykli sa tu vyskytovať myši.

Fajčila vlastoručne vyrobené cigarety. Zlisovaný tabak pestovaný v záhrade napchala do tenkých papierikov. Kvalita nebola bohvieaká, no cítila, že potrebná dávka tam je.

Nechcela byť závislá od štátu. Opovrhovala tým. Nenakupovala. Nezarábala. Nešetrila a nikdy nechodila do práce. Maľovala obrazy - sem-tam nejaké predala, no to bolo asi všetko. Nikto nevedel, ako, s kým, kde žila... Bola to čudáčka, odmietala elektrinu, odmietala teplú vodu, plyn, hocičo. Odmietala spoločnosť a všade ju považovali za blázna. Ktovie, možno neboli ďaleko od pravdy.

Bola stará, sama, nemala nikoho. Žiadne deti, ani manžela. Len sestrinu rodinu, ktorá sa k nej nepriznávala. Žiť celý život s jedným človekom a starať sa o deti, ktoré by ju skôr či neskôr strčili do starobinca? A možno by to tak nebolo. Snažila sa dosiahnuť slobodu a čiastočne sa jej to aj podarilo. Je nezávislá, no čo z toho?

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
hangtime11  7. 5. 2009 17:47
BRAVO ! teším sa na pokračovania
 fotka
whatsername8  8. 5. 2009 10:35
presne ako v mojom sne
 fotka
dogyno  3. 6. 2009 21:34
tento sa mi zatial pacil najviac
Napíš svoj komentár