, , Som doma! ", ozvalo sa z predsiene. , , Čau..", odzdravila stroho Helen svojho muža. Bol to južanský typ, mal opálenú pokožku a hnedé oči. , , Doniesol som noviny..." , , Načo? ", spýtala sa žena, , , všetko máš tu", ukázala smerom k holovízoru. , , Viem, ale... Nemohol som uveriť, keď som čtal toto." Natrčil jej noviny do tváre. Helen prečítala nahlas nadpis: , , KONIEC TRÁPENIU ZVIERAT! Čo ja s tým mám? ", začudovane naňho pozrela. , , Čítaj ďalej! ", vyzval ju.

, , Vláda sa dohodla na tom, že od budúceho roka celkovo zakáže konzumovanie mäsa a mäsových výrobkov. , , Ľudia sú predsa humanisti a mali by uznať, že vzájomné pojedanie sa nie je na mieste. Človek je predsa vyspelý tvor, dokáže si vyrobiť za mäso náhradu, tak prečo nie? Stop zabíjaniu a krutosti na zvieratách! " hovorí zástanca Slobody zvierat Marek Brejn. V nasledujúcich dňoch by sme sa mali o zákaze jedenia živočíšnych produktov dozvedieť viac." Noviny hodila na stôl.

, , No...Na našej situácii to moc nemení. Sme vegetaríáni, nie? " viac-menej to prehlásila. , , Osobne s tým takisto súhlasím... Ale nezdá sa ti, že to až príliš zasahuje? " , , A do čoho? " , , Do ľudskej slobody... Alebo ako by som to..." , , Čože? ", prerušila ho , , ľudskej slobody? Povedz mi, odkedy má človek žijúci v spoločenstve slobodu? ", vyrútila sa naňho.

, , Vlastne máš pravdu..." hlesol a šiel sa zavrieť do pracovne. Tí dvaja mali vždy istú predstavu o dokonalom živote. A teraz akoby sa navzájom kontrolovali, obaja boli stále v strehu, čakajúc na to, že jeden z nich v niečom pohorí, alebo niečo spraví inak, ako by sa malo - zle. Adamovi v hlave blikala otázka: , , Mal človek vôbec niekedy slobodu? " , , Nie..." odpovedal si a trpko sa zasmial.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
sasi2680  28. 3. 2009 19:57
hh zaujímave
 fotka
whatsername8  8. 5. 2009 10:32
ja by som bez mäsa asi neprežila
Napíš svoj komentár