*v prvom rade sa ospravedlňujem, že to píšem až dnes, asi to je už trochu neaktuálne, ale čo už

Za posledné dva roky mi táto kapela, ktorá ovplyvnila svojou činnosťou na prelome tisícročí nielen mňa ale aj kopec mojich +- 4roky (ako bolo na koncerte vidno) rovesníkov, prichystala hneď 3 veľké šoky.

Prvý z nich bol ten negatívny, vo februári 2006 oznámili svoj definitívny koniec a rozpad kapely. Nedá sa povedať, že by ma to hneď vzalo, bral som to vtedy celkom v norme. Inekafé bolo na vedlajšej koľaji,bola to záležitosť dávny vekov. Ich rozpad ma začal brať vo veľkom až neskor, tak rok dozadu, keď som si našiel nejaké ich koncerty, pustil si CD na ktorých som vyrastal a pochopil, že nič takéto sa už nezopakuje. Inékafé som začal mať opäť rád, nie ako svetovú kapelu, no ako kapelu, ktorá značne ovplyvnila moj ranný vek a priniesla aj značnú dávku nostalgie... viď môj blog


Druhý šok nastal, keď mi kamarát asi 3týždne dozadu poslal link na ich web, čím ho pozdravujem nebyť ho, ktovie či by som sa tam pozrel. Chvíľu som sa spamätával, neveril tomu no potom som pochopil, že to myslia fakt vážne. Hneď nám bolo jasné, že ideme, napriek tomu, že to bolo cez školu v priebehu týždňa a chvalabohu, že to bolo v BA.

Tretí šok bol najlepší. Nastal priamo na koncerte.Očakával som nával ľudí, no nečakal som, že Mlynská dolina bude vyzerať ako jeden menší festival. Už ľudia vo vlaku sa nás pýtali, či ideme na Kafé, potom sme stretli hŕstku východniarov a nebyť ich asi sa tam ani nedostaneme včas Naozaj, žiadna slovenská a asi ani česká kapela nedokáže po vyše dvoch rokoch pauzy vyvolať takúto atmosféru. Nás šlo dokopy 12 (nebudem menovať načo- pár ich je v priateľoch ) z dvoch tried. Busom nás šlo asi 100 a na koncerte bolo skoro 5000 ľudí tak si to predstavte. Trochu som sa obával, že Inekafé toto publikum nevyužijú a koncert bude len taký, no bolo vidno, že samé Inekafé si to užívalo tak ako my... hrali takmer všetky známe veci, prvý krát aj moju obľúbenú Petru, trochu ma síce zarazilo, že z vitaju odohrali len 090X ale o to viac tam bolo tých hitovíc.
Celý dav žil, každý si spieval tažko by som našiel niekoho kto si to neužíval jednoducho nádhera. Bolo to prvýkrát, čo som videl Inékafé. Ani v sne by ma nenapadlo, že ich ešte niekedy uvidím, bral som ich ako skvelú kapelu, ktorá však už s hudbou (aspoň v zložení v akom som ich poznal) skončila. Vychutnal som si každú jednu pesničku, zabudol som na problémy a s každým jedným hitom som sa vrátil do doby, keď hral.

Ešte dlho po koncerte som nevedel dostať kafé z hlavy, cestou na stanicu späť sa rozospieval celý bus, vo vlaku sme šli s partiou čechov z Frídku, takže klobúk dolu Boli tam aj týpci z Prahy. Na druhý deň sme si to spievali ešte aj v škole. No proste nádhera čo vie to Inékafé rozprúdiť.

no, možte si hovoriť, čo chcete, bol to jednoducho nářez jak sa patrí. Inekafé nikdy nebude nejaká multimuzikálna kapela, ale proste vedia, vedia baviť, vedia skladať alebo prinajmenšom vedeli. Tie pesničky, na ktorých som rástol mi jednoducho asi nikdy nedajú späť.
Škoda len, že to bol údajne posledný koncert. Mohol by sa ešte raz zopakovať. Neostáva mi nič iné len čakať do 09.09.2009......a povedať jedno veľké a dúfam, že nie posledné ĎAKUJEME VÁM!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
chea  25. 5. 2008 14:37
njj,,ten koncert bol do pohody, fajn atmosfera ale ta je zdy ked sa deje daco na mlynoch
 fotka
mischulqa  25. 5. 2008 15:43
Ako keby som ich nemala na myspaci v priateloch o tom ani netusim..



..bol to jedne z tych vazne vydarenych koncertov a fakt bola fajnova atmosfera.



.. chybali mi pribeh ,ako sa mas ,akvarrium a zhasni alebo vsetko proste. ..





.22.maja som mala vianoce ...



... wuuhu ty si isiel tou 31-kou??.. more uz len te videa ze konec. kurnik sopa preco som tam bola autom? ..



.. niektori fans boli trosku dost brutalni.citala som ze jedna holka ma nejake dosuchany chrbat jak ju niekto sotil na zem..





.. ach..ale najlepsia sprawa je ze na tej best of-ke budu aj nejake nove veci co ma dost ze tesi..



. mna to chytilo az tak ze som si cera postahowala kompletnu diskografiu..



.
 fotka
timmus  26. 5. 2008 14:29
dopc denko blog slaby fajne si to napisal kua aj ja teraz kazdy den len setky pesnicky tasam do winampu a cuvam ich...ine kafe proste
 fotka
matt1555  1. 7. 2008 11:30
Aaa dalsi skvely blog ... zimomriavky male ... Keby sa tak ten koncert mohol zopakovat ... nezavahal by som ..
Napíš svoj komentár