tak, oco sa pred chvíľou vrátil zo ZRPŠ - asi z jedného z posledných (nie, nevyhodili ma ešte, ani som nič nespravil, ale už bude asi len jedno a to o rok pred stužkovou) - a doniesol pár nových trendov, čo nedávno riaditeľ "svojho" (ako to on s obľubou nazýva) gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch priniesol na slnko sveta. Všetko som nepočul, takže sa teším na viacero informácii od "súdruhov" v škole nech mám ten obraz o tých drístoch uplne presný.

tak zoznam toho čo som počul:


-"ododnes sa budú kontrolovať prezuvky.Musia mat svetlú podrážku."

Áno budú sa kontrolovať prezuvky, pretože asi máme všetci rok a pol a nevieme sa prezúvať, nedbáme na svoju hygienu a nosíme do budovy špinu. Každé ráno sa každý znás schválne vyvála nohami v blate aby sme si to vo u nás triede a u nás v lavici pekne zašpinil. Nemáme dostatok dôvery, aj keď polovica školy už ťahá 18ty rok takže nás treba kontrolovať. No tak ok.

-"je prísne zakázané, prejavovať nejaké čo i len osobnejšie znaky vzájomnej náklonnosti v škole. Ani na pracovisku to nieje tolerované."

hmm no tak ok názor uvidíte dole.

-"niektorí žiaci su vyslovene arogantní, netolerantní a neustupčiví."


-"Zamykanie bicyklov pred mestkým úradom odmeníme 2jkou zo správania."




tak ok....chcete vedieť moj názor na toto všetko? a na ďalšie iné veci čo sa týka našej školy?

Tak za prvé...

-Prečo by som si mal kupovať prezuvky, keď mám ale 3 páry tenisiek, čo poprvé nezanechávaju žiadne šmuhy ani nič ( a keby aj, začo platia upratovačky) a po druhé vyhovujú hygienicky?

-Prečo by mi mal niekto, hovoriť do toho v čom mám chodiť?

-Prečo by som si mal kupovať nejakú riaditeľom určenú obuv, ked on sám podobne ako celý (česť nejakým výnimkám spočítateľným prstami na 1ruke) učitelský zbor sa absolútne neprezúva?

Podruhé...

-Prečo by som sa nemohol správat, čo sa týka mojho osobného správania tak ako chcem ja? Nehovorím, možno by som sa nemusel bozkávať riaditeľovi za dverami (ani ani sa určite nebudem lebo by mi to bolo trápne) ale keď si niekto nájde súkromie je to jeho vec nie?

-Prečo sú na škole individuá v radách učitelov (no možno že aj žiakov ako poznám našu školu) čo vyslovene pochoduje hore-dole po chodbách a vyhladáva takéto páriky? Toto má byť charakter dospelého človeka? Neviem či je to závisť pána riaditeľa, alebo niekoho iného kto sa sťažoval, ale je to úbohe. Nehovorím, isté medze musia byť Ale zakazovanie neni dobré nanič.

-A ako to, že sa fotky istých odhalených našich učitelov objavili na internete? Prečo z toho žiadne vačšie sankcie nemali? Keby sa to stane nejakému žiakovi a dostane sa to do rúk učiteľa mal by istú horšiu známku zo správania. Tak prečo to nieje naopak?...Nebudem menovať.... Odvodnilo sa to tým, že to bolo v ich súkromnou živote, ale tí žiaci čo to dostali na internet z toho mali problémy.

Tak prepáčte ale mne je to úplne jedno či to bolo v súkromnej situácii alebo akej (btw ak to bolo mimo iné aj na dosť známom netovom portále až také sukromné to asi nebolo) ale ja si tiež musím zodpovednosť za súkromné veci niesť sám. Keby sa opijem neviem ako a robím blbosti tiež ma nikto neochraňuje. Moja chyba... Tak prečo nám kvoli nim zakázali cez vyučovanie mať pri sebe mobilný telefón?

Vraj aby sme sa ich spýtali na povolenie keď ich chceme odfotiť.
Kto sa ku**a pýtal na povolenie 700 žiakov keď nás fotili na školský kalendár?
-A vobec prečo sme ho teda aspoň nedostali grátis?
-A kde sú vlastne tie prachy, čo zaň zarobili?

hmm

ďalej....

-Ako je možné, že keď zavolá nejaký tajtrlík z mestského úradu, že si nemaju kde parkovať bicykle lebo tam parkujú žiaci z gymnázia, tak náš pán riaditeľ povie do rozhlasu z roztraseným hlasom, že ked zistia kto tam parkuje odmení ho 2jkou zo správania?

-Prečo teda žiaci nemožu mať bicykle v budove školy ako niektorí učitelia?
-Prečo teda nekúpia viac stojanov?
-A prečo im riaditeľ nepovie ani pol slova? Myslím mestkému úradu, pretože úrad neúrad stojany sú jednoducho mestké a oni nemajú do toho čo vyprávať.

-Ked už sme pritom prečo pán riaditeľ nadáva žiakom zato, že sa staršia populácia sťažuje na to, že niektorí žiaci fajčia za ich domom?

Ak dobre viem fajčit sa vonku (re-editované ešte môže a mimo školy sú, čiže im nemá riaditeľ ani babky a dedkovia čo vyčítať pretože väčšina kto takto verejne fajčí má nad 18, aspoň u nás na gympli... Ale furt je problém tak nechápem.

-A prečo si niekto može zapáliť v kabinete a niekto ani za školou?

inak ja osobne som nefajčiar (aspoň momentálne) takže hovorím len všeobecne

-Riaditeľ prišiel s výborným nápadom. Pokroková škola, pokrokové metódy. Naše známky sú na nete. Ok, ale prečo nám teda týmto istým spôsobom nedajú na net aj poznámky? Prečo si nedojdem do školy len po kód a poznámky si stiahnem doma alebo v netovej kaviarni, ušetril by som čas a koniec koncov by to bolo jedno pretože až na malé výnimky nás nikto neučí spôsobom vysvetlovania, ale tým, že nám diktuje alebo hodí papiere a povie naučte sa to...

ahaaaa ale to by asi prišlo pár učitelov o robotu..hm

-Prečo ich vlastne musíme oslovovať Profesor, keď nikto z nich nemá titul profesor? Nanajvýš tak magister aj to o niektorých pochybujem.

-Prečo sa správame ako športový gympel keď sme štátny? Verte mi bol by som najradšej keby sme gympel športový ibaže u nás sa uznáva akurát tak atletika.

Ja som len tupý hokejista, čo hral tupý silový šport, neviem behať - neviem nič. Kludne by som mohol zohnať niekoľko ďalších bývalých hokejistov a mohli by sme spraviť aspoň pre zábavu školský tým.

Nikto by po nich nič nechcel len trocha organizácie. Všetko by sme si zaplatili sami cez študentský krúžkový poukaz. A výstroj z vlastného ako inak. Lenže to je u nás nemyslitelné.

Ale nie oni si radšej spravia krúžok fyzikálnych výpočtov (nič proti tým ktorých to baví ), alebo atletiky alebo dákeho drbnutého bowlingu. A prečo nie? Tým pádom sa tam nikto nenahlási, jedine ak blázni a poukazy prepadnú škole.

-Prečo sa u nás uprednostňujú žiaci, čo sa drilijú veci naspamäť a nie tí čo rozmýšľajú?

-Prečo sa snažia umlčat tých čo chcú povedať svoj názor?

-A prečo si furt mám kupovať niečo nové? Pomocky, prezuvky, knihy? Kam sa podeli tie 2 percentá dane? Ja som nevyhral v lotérii ale ani nevravím, že peniaze nemám. No mám lepší spôsob jako ich využiť.

Neviem no, písal som to v návale nervov, ak mám byť objektívny áno su tam asi 3ja profesori čo vedia svoju prácu naozaj dobre. Myslím, že zainteresovaným je jasné o koho ide.) Týchto učitelov si naplno vážim, fakt vedia čo robia....!!!

Ak máte svoju školu radi, tak ste štastní ľudia. Ja som ten pološťastný, mám rád školu ako budovu no systém sa nám pokazil


V prvom rade by si mohli uvedomiť, že už niesme za Lenina ani Husáka (ani tam nemohli uspieť lebo tu neni všeobecná rovnosť ani zďaleka) ale ani niesme voľakde vo Francúzku alebo USA, že by nás mohli porovnávať. Nech sa konečne neopakujeme, neporovnávame a nehráme nato čo niesme a nelezieme niekomu do ...eh... pretože to potom dopadne takto.

Pozdravujem tým našu, pardón riaditeľovu školu.


p.s.:SORRY ZA GRAMATIKU, to sa časom spraví

 Blog
Komentuj
 fotka
matt1555  17. 9. 2007 21:54
No kamarat moj, lepsie by som to ani ja nenapisal skoro vsetky nazory mame spolocne a keby si videl nas system v skole tak uz by si vypalil riaditelke barak ver tomu
 fotka
mia155  17. 9. 2007 21:54
nuz tomas..co ti na to povedat..ved vieme ako to je...skus to poslat ivanovi mailom
 fotka
x-creature  17. 9. 2007 22:04
haha.. uplne presne vystihnute dopč.... zdielas moje nazory.. najlepsie je to profesori.. aj ked maju titul mgr.
 fotka
galinka  17. 9. 2007 22:08
Súhlasím že niektoré tie zákazy a príkazy a podobne sú dosť odveci, ale:



-pokiaľ viem, fajčiť na verejných priestranstvách je odnedávna zakázané (najmä miesta ako zastávky MHD a podobne)



-neviem o tom že by tie poukazy na krúžky prepadávali škole, práveže škola vďaka tým poukazom získava peniaze na "prevádzku" daného krúžku len keď dotyčný študent ten krúžok aj naozaj navštevuje, inak peniaze ktoré by inak dostala škola, ostanú štátu... inak by tie poukazy ani vymýšľať nemuseli a mohli by dať škole za každého študenta určitú čiastku a nevyrábať si problémy ešte niečím takým ako sú poukazy...



-Myslím že na matematike, fyzike a podobných predmetoch nikomu drilovanie nepomôže, lebo pokiaľ tej matike niekto nerozumie a netuší čo s tým má robiť, tak aj keby sa naučil všetky príklady naspamäť, tak dostane na písomke príklad ktorý sa na hodine nerátal a jednoducho nemá šancu ho vyrátať...
 fotka
desiree  17. 9. 2007 22:11
Tak to si musel byt fakt v navale nervov... Usudzujem tak kvoli rozsahu a celkovemu tonu...

Ale mas pravdu. To je jasne. Toto iste sa deje aj na nasej skole. Len teda s malou odlisnostou... My mame fyzicky kontakt povoleny. Aj nam to povedali na zaciatku skolskeho roku.
 fotka
kelt445  17. 9. 2007 22:18
-mhd zástavky, podniky hej, ale fajčenie tu konkrétne bolo kritizované za resp. pred obytnýn domon, . Ale mám to zle napísané (tie verejné priestranstvá ako také)- to opravím. No jedná sa o to, že si to kritizuje kto chce a pritom



-to s krúžkami je tiež pravda, ibaže niektoré krúžky sa zapíšu a žiaci o ne nemajú záujem a tým pádom tie peniaze možu byť napísané na krúžok ale zostať nevyužité, resp. využité na úplne iné účely



-no a pritom drilovaní nebola napísana konkrétne ani matika ani fyzika, matika neviem to asi ťažko, ale fyzika sa dá učiť naspamäť, hlavne ak máš na to toho "správneho" profesora čo vyžaduje nie systematický obraz poučky ale doslovný obraz poučky. A takého ja teda mám, neviem ako ty...
 fotka
necris  17. 9. 2007 22:46
nooo, nebol ten riaditel na ZRPŠ trosku pripity? alebo nahuleny? ked trepal take picoviny? co mu totalne strelilo v pacici chudakovi?



ja som zdaleka (za co som vdacny), takze nevim objektivne posudit takyto pripad, ale podla toho, co si napisal, ak bol riaditel v triezvom stave, tak je to len nevdacny chuj, ktoremu niekto v detstve musel straasne ublizit... ze sa teraz msti na vas, curak



ja skolu urcite rad nemam a to som len na zakladke, ale taketo zakazy urcite netreba brat vazne... ako ak nehrozi 2jka 3jka zo spravania za prezuvky, tak to mozes mat riaditela a vazeny ucitelsky zbor v p...



a co bysa stalo, keby tych "profesorov" oslovujete Magister/a?

inac, bolo by zaujimave, kebyze si od nich ziadate, aby vas tiez titulovali niecim neexistujucim... JuDR XXX XXX csc...



asi tolko k tomu
 fotka
filippp3  18. 9. 2007 01:58
si si isty ze nie si niekde v ustave???
 fotka
janulka3112  18. 9. 2007 11:38
kazda skola ma svoje pravidla...a nie si jediny kto ich ma take prisne...oni sa len snazia o poriadok a pritom si neuvedomuju ake primitivne zakazy vydavaju a cim sa vyhrozuju...zbytocne sa rozculujes aj tak to nezmenis...budes tam aj tak kazdy den chodit a ucit sa..co sa zmeni? Nic...len si odmaturujes, dostanes papier a odides do dalsej skoly, kde su znova pravidla a potom neskor do zamestnania kde su takisto pravidla spravania sa... zivot je o pravidlach...darmo, s tymto naozaj nic nespravis...



...ale ak ti spravilo dobre sa sem vykecat, kludne... treba si obcas ponadavat...
10 
 fotka
galinka  18. 9. 2007 20:29
-Netuším prečo to tí starší ľudia riešia cez vášho riaditeľa, ale myslím že by som ti vedela vysvetliť prečo sa sťažujú - Z vlastnej skúsenosti viem, že stačilo aby decká fajčili na rohu školy a bolo to cítiť až k nám do triedy... pokiaľ sa takto skupinka fajčiarov postaví niekomu pod okno a ten niekto si chce práve v tej dobe vyvetrať, má smolu, lebo skôr bude mať doma ešte horší vzduch... a v prípade že je nefajčiar, môže mu to naozaj vadiť...



-Nemyslím si že tie peniaze na ten krúžok môžu ísť... na to aby škola mohla potvrdiť svoj nárok na ne, potrebuje mať samotné tie poukazy, ktoré sa myslím pri preberaní podpisujú (ak si správne spomínam a nie som si istá, či sa na ne dokonca nepíše názov krúžku... ale toto už sú len moje dohady)



-Fyziku ako takú už nemám, ale keď som mala, profesorka myslela na tých čo fyzike nerozumeli, takže pokiaľ sa nabiflili, mali šancu získať aspoň tú trojku. Žiaľ, pokiaľ chceli niečo lepšie, museli tomu aj rozumieť, lebo napísať k príkladu výsledok jej nestačilo, potrebovala aj celý výpočet (smolu mali tí ktorí to vyrátali z hlavy, lebo potom jej museli dokazovať že to naozaj vyrátali a neopísali). Dokonca pokiaľ vedela že má v triede niekoľko ľudí ktorí majú problémy aj s matikou aj s fyzikou, tak pokiaľ títo ľudia mali záhadne v písomke absolútne správne vyrátané príklady, museli to dokázať aj po písomke pri tabuli...
11 
 fotka
kelt445  18. 9. 2007 21:51
-tak je to nepríjemne, tak ako je nepríjemné keď sedíš v podniku a niekto ti fajčí za plecom, ale ja sa ako nefajčiar nato nepozerám len z mojej nefajčiarskej stránky, pokiaľ sú na svete cigarety a sú povolené tak to holt musia trpieť aj nefajčiari (čiže ja alebo dôchodcovia atď.) a nebudem ich diskriminovať. Ono, myslím si, že celkovo až tak im fajčiari nevadia, pretože pokiaľ sa pod ich okno postaví niekto s OÚ ktorý je pár metrov od nás a zapáli si, nikomu to neprekáža ani nikto nevolá na OÚ aby si to overil



-čo sa týka tých krúžkov, to vážne neviem, ako to škola používa a načo to používa ak im tie preukazy zostanú a pokiaľ to nepoužíva vobec tak ok, ospravedlňujem sa jej za tento jeden bod....



-no a pokiaľ máš takéto svetlé skúsenosti s fyzikou ja ti ich len prajem aj do ďalšieho života, pretože náš fyzikár ma od vašej učiteľky na míle ďaleko. Neboj sa zažil som aj správnych učiteľov, aspoň takých čo boli natoľko fér ako učiteľka ktorú si charakterizovala (koniec koncov je to uvedené na konci blogu mna učia asi 3ja učitelia čo sí tu robotu právoplatne zastávaju, aspoň podľa mňa), ale zažil som aj opačných. Nebudem tu riešiť akého máme fyzikára alebo matikára či chemikára jednoducho u nás ide (hlavne v tej spomenutej fyzike) o množstvo zapamätaných si veci na písomke - potom ich už nikto nevyžaduje - a nie o spôsob ako to pochopíš - samozrejme česť tým 3 výnimkám )



sú tam chyby uznávam, sú tam možno polopravdy typu (napr. riaditeľ niečo povie- ale potom to nebude kontrolovať atď), ale nemôžeš porovnávať situáciu z inej školy s nejakou ďalšou školou, to nejde... Iba ak si náhodou študentka Gymnazia Pierra de Coubertina PN
12 
 fotka
lemury  21. 9. 2007 15:49
vazne super blog...mas uplnu pravdu s totalne s tebou suhlasim..skolsky system nestoji za nic...ja som si stale nezvykla a hovorim ze ucitelka....tiez si myslim ze vsetci tam nemaju co robit....aj ked oni to ucivo sami pre seba vedia ale envedia ho podat takym sposobom ziakom aby ho bez problemov pochopili....vsetko len komplikuju a potom mozme kukat na tabulu z otvorenou hubou....teraz v prvom rocniku nasich skola stala fakt nemale prachy a to este nepytali rodicovske...zaujimalo by ma ze ci nieco z tych penazi poputuje aj na prostriedky pre ziakov....takze asi tolko....
13 
 fotka
siss  22. 9. 2007 10:25
no zas dobrý blog chlapče..ako to robíš???

no toe horšie ako na ZŠ že prezúvky musia mať svetlú podrážku a nefjem čo blaaa blaaaa blaaa ...kks eče,že po vás nescú tje papuče čo sa nosili v školke

s tými bicyklami s tou 2kou zo správania by som ho vysmiala...si možeš dať ten bajk kam sceš

a aj tak ,ked vám toto šecko zakáže tak šeci to budú just robiť...ved toe tak ždy

ae tak čo sceš furt ste na tom dobre...nám riaditel zrušil prázdniny a poslal nás do školy...takže máme "lepšieho"...
14 
 fotka
tysha  23. 9. 2007 14:31
S tými poukazmi úplná pravda. Aj tak polovicu krúžkov ani neotvoria. A prezúvky tak isto. Hlavne,že pani ´profesorka´ xy s plastikovým nosom môže chodiť v topánkach. Aj v zime. Ale čo už. Je to ´Ivanova´ škola,tak nech si to zariadi ako chce,aj tak sa mu všetko rúca pred očami..
15 
 fotka
kamili0  13. 12. 2007 13:17
Ja som sa za celé štyri roky neprezul takmer ani raz

A taká dvojka zo správania nie je na škodu, pár krát som mal za neospravedlnené hodiny...
Napíš svoj komentár