Tak keď už som sa rozhodla urobiť ďalší (pomerne dosť významný) krok vo svojom chaoticky-hektickom živote, rozhodla som sa aj po veeeľmi dlhej dobe napísať aj nový blog zo série "o mojom synovi, o mne a... o živote". Pravda je taká, že už ani neviem, kedy som naposledy takýto blog napísala a to preto, že nebolo nič, na čo by som bola v tomto smere skutočne hrdá. A verte, že ani teraz sa to nebude písať ľahko, že budem mať slzy v očiach a že ten blog možno aj tak o pár minút vymažem, lebo...

Dlho som sa rozhodovala, odkiaľ začať. Nechcelo sa mi listovať v starých blogoch, kde som prestala a tak som sa rozhodla, že začnem od bodu, ktorý pre mňa znamenal najväčší prelom. A keďže to bolo už rok a štyri mesiace dozadu, zrejme vás čaká celkom dlhý blog.

Marec 2014; asi 2 - 3 týždne pred písomnými maturitami - ďalšia hádka s mamou. Taká, akých už bolo. A predsa iná. Verdikt: Zbaľ si veci a odíď, tentoraz naozaj. A tak som si zbalila zopár vecí a odišla som na čas k dedovi. A malý zostal, musel, veď bol v starostlivosti mojej mami. Veď... to nebude trvať dlho, zas to prehrmí, tak ako vždy... Deň, dva, týždeň, dva... neprehrmelo a ja som sa musela začať sústrediť na to, že predsa chcem zmaturovať.

Máj / Jún 2014 18tka s chladná sms od mami, že všetko najlepšie Tak dík. S malým som sa stretávala len prostredníctvom svojho bývalého. Maturity - s vypätím síl, ale zvládla som ich... Presne tak, ako som chcela. Na samé. A potom prijatie na vysnívanú vysokú (aspoň to som si vtedy myslela) a začiatok práce vo firme, pre ktorú som vtedy už 3 roky pracovala, ale z domu.

Medzitým prišlo jedno veľmi šťastné letné obdobie, o ktorom som napísala nejeden blog. Aj s mamou sa to akosi ustálilo, len vrátiť som sa už nechcela domov, pretože až keď som sa odsťahovala, pochopila som, ako ma to všetko psychicky aj fyzicky vyčerpávalo.

Nejaká polka septembra 2014 Come on, začína sa vysoká. A popritom treba robiť, šak lebo bývať sama (síce v dedovom byte) nie je zadarmo. A tak som sa vrátila tam kde som bola - v priemere 4 hodiny spánku, nervy a depresie a pocit, že vlastný život nezvládam. Že som neschopná matka, dcéra a všetko dokopy. A to ešte kvôli škole, o ktorej som už po mesiaci zistila, že ma to absolútne nebaví. Stop.

Koniec októbra 2014 ,,Prepáč mami, ale končím s tou vysokou. Práca, ktorú robím mi dáva oveľa, oveľa viac ako toto." A tak som skončila, zo dňa na deň. A jediný človek, ktorý ma v tom v tej dobe podporil bol môj šéf. Vraj mám uňho isté miesto a vysokú si predsa môžem urobiť aj neskôr. Len ešte čosi mi chýbalo - úplna samostatnosť. A tak som si s impulzívnosťou sebe vlastnou do týždňa zohnala aj spolubývajúceho aj byt v BA - sen, ktorý som mala asi od 15tich. Síce nie za takýchto okolností, ale čo už... Treba hrať s kartami, ktoré život rozdáva.

Medzičasom Nasledujúce mesiace plynuli v relatívnom pokoji. Práca, ktorá ma bavila a napĺňala (a stále baví a napĺňa), nekonečné more nových skúseností, ľudí, zážitkov. Aj s rodičmi sa to celé ustálilo, aj systém v tom, aby som bola so svojim synom čo najčastejšie som si našla. A raz som tak sedela na balkóne, pozerala na západ slnka nad Bratislavou a uvedomila som si, že som vlastne šťastná a spokojná ako som asi od 6tich rokov nebola.

A dnes. Ako som naznačila na začiatku, opäť u mňa prichádza v týchto týždňoch obdobie zmien. A cítim, že opäť takých tých pozitívnych. Síce nechcem konkretizovať (lebo ľudia sú aj zlí a neprajní), ale ak to vyjde, nájdem úplný pokoj. Lebo budem môcť ísť na súd, dokázať, že sa o svoje dieťa viem postarať sama. Že už všetko, čo ok nebolo, je zasa ok a na stálo. A potom... potom, keď sa budem môcť ráno prebúdzať s ním, budem najšťastnejšia na svete...

A ešte na záver... Pre tých, ktorých to zaujíma: Matúško má teraz 4 roky (čas neuveriteľne plynie), každý deň ma prekvapí niečím novým. Že už je zasa o niečo vyšší, že už má znova nejaký nový zážitok zo škôlky, že "aha! toto som ti nakreslil maminka" (a vie kresliť už teraz lepšie než ja! , že mi začne brblať pesničku z Mickey Mousa po anglicky, že ma objíme, povie mi, že ma ľúbi a že ideme teda na zmrzku a že kedy aj on bude mať bračeka (sestričku nie, dievčatá vraj moc pištia). Šak sa dočkáš dieťa moje, raz určite

 Denník
Komentuj
 fotka
overexcitedgirl  23. 7. 2015 19:30
Veľa šťastia, nech ti všetko vyjde tak, ako chceš!
A ten posledný odstavec..
 fotka
die  23. 7. 2015 19:31
omylom som na mobile klikla na jedni hviezdicku prepac: ( prajem vela stastia, zvladnes to!
 fotka
darkestangel  23. 7. 2015 19:39
akurát nedávno som si tak pomyslela, že už dávno nebol blog o tebe a Matúškovi a aha ho!
 fotka
sponkabob  23. 7. 2015 19:40
silno silno držím prsty, aby ti to vyšlo!
 fotka
sianagirl245  23. 7. 2015 19:40
Ty 19 on 4?hmm ja si to neviem ani predstavit a este asi 10 rokov sa budem citit skor tak na jeho urovni ako na tvojej obdivujem a @1
 fotka
kissmeplease  23. 7. 2015 19:46
@overexcitedgirl @sponkabob ďakujem vám moc :happy:
@die to nič, už ani neni vidno, že si klikla len na jednu
@darkestangel a ja som už dlho myslela na to, že by bolo treba napísať, ale nejak... sa to zmazalo samé po pár riadkoch vždy.
@sianagirl245 nuž tak to už bude nejak s tou matematikou ďakujem
 fotka
anjeliceq  23. 7. 2015 20:12
ja ti velmi drzim palce aby dopadlo vsetko tak ako chces a aby maly bol cim skor s tebou!
 fotka
luc.ka  23. 7. 2015 22:09
Ty si velmi zlata a sikovna osobka
 fotka
depropex  23. 7. 2015 22:11
ach, ja mam pocit ze ku stastiu mi chyba zena v zivote ktora by nebola partnerkou ale dcerou proste decko , ktore ti dava tu lasku aku nikto iny nedkaze a je to ten nezamenitelny vztah rodica s dietatom.

musim nejaku zbuchnut asi

ale maly je uz ozaj chlapina , cas ide jak jebnuty
10 
 fotka
barb  23. 7. 2015 22:22
11 
 fotka
laurikaaa  23. 7. 2015 23:42
Si fakt úžasná, drže sa aj s malým prajem vám to. Už len nech sa máte najlepšie...
12 
 fotka
kosmiklove  24. 7. 2015 16:23
13 
 fotka
antifunebracka  24. 7. 2015 17:07
oooooooooooo toto sa mi paci!
14 
 fotka
outsider  5. 8. 2015 22:45
podľa nadpisu som myslel že to je tvoj frajer ale prajem veľa šťastia samozrejme
15 
 fotka
johnysheek  28. 8. 2015 21:31
aj ja som chcel braceka.. a co ?
aj som dostal.. aj sme sa bili
Napíš svoj komentár