Nastupujem do autobusu a keď si to teraz celé spätne vybavujem, tuším u mňa ešte stále funguje niekoľkoročný podvedomý reflex, keďže v tom preplnenom autobuse mi pohľad padol ihneď na miesto, kde si sedel ty. V tom momente sa snažím odvrátiť zrak a stať sa neviditeľnou, ale zrejme je ten reflex vzájomný, keďže mi pozrieš priamo do očí a rukou naznačíš, aby som si prisadla.

Tak teda idem uličkou k tebe, s tichým povzdychom, imaginárnym pretočením očí a zrejme príliš sileným úsmevom. Sadnem si tak, aby bola medzi nami dostatočná medzera a v duchu sa snažím vybaviť si, či ten autobus ide priamo alebo cez všetky dediny. Zacítim tvoju vôňu, ani si nepamätám, či si niekedy vôbec použil inú, ale tak, ako ma kedysi upokojovala, ma teraz irituje a znervózňuje.

Tlmeným hlasom prehodíme zdvorilostné frázy, že odkiaľ idem, ako sa mám a či sa teším do školy, čo má v sebe istý nádych infantilnosti. Potom obaja stíchneme, aj by som napísala, že ponorení do svojich myšlienok, ale ja som len v duchu odratúvala minúty, kým budem môcť vystúpiť. Zrazu mi prerušíš moje odpočítavanie.

"Si iná."
"To už som počula."
"Si šťastná."
Na chvíľu mi akosi dôjdu slová.
"Nie som nešťastná, to je presnejšie."
"Ak si aspoň z časti tak spokojná, ako pôsobíš, potom som rád. Zaslúžila si si to už."
Znova mi došli slová. Ak by si mi toto povedal ešte pred nejakým časom, asi by som sa trocha hystericky začala smiať na celý autobus a potom ti polo-krikom vykričala všetky veci, ktorými si mi ublížil a pre ktoré som nebola schopná byť šťastná. S tebou, ani dlho potom. Teraz, jediné čo spravím je to, že sa usmejem a poďakujem.

Znova trápne ticho.
"Je to divné, však?"
"Hmm.. bolo by kedysi, teraz už ani nie."
Čo je na tom divné? To, že po toľkých dňoch, mesiacoch a rokoch sme teraz ako dvaja úplne cudzí ľudia? Nie, to vôbec nie je divné. Iba ironické. Pretože, znova, ak by mi toto niekto povedal ešte pred nejakým časom, že budem sedieť vedľa teba a už nič nebude bolieť, nikdy by som mu neuverila. A teraz tu sedím, ty sedíš, dýchaš, rozprávaš vedľa mňa a ja jediné čo cítim je prázdno.

Konečne.
Dačo mi vravíš, uprostred vety sa postavím a len prehodím, že už vystupujem.
Konečne.
Ironické.
Vždy si odchádzal bez odpovede ty.

 Denník
Komentuj
 fotka
kosmiklove  16. 9. 2014 20:53
pride mi to take...smutne
 fotka
kissmeplease  16. 9. 2014 20:57
@kosmiklove nemalo byť
 fotka
kosmiklove  16. 9. 2014 20:59
neviem. taketo spominania mi nikdy nepridu vesele :ehm:
 fotka
depropex  17. 9. 2014 06:01
je to real a o tom o kom si myslim ?
 fotka
kissmeplease  17. 9. 2014 06:35
@depropex neviem o kom si myslis ze to je
 fotka
depropex  17. 9. 2014 06:37
erik
 fotka
kissmeplease  17. 9. 2014 06:46
@depropex tak potom si dobre myslis
 fotka
depropex  17. 9. 2014 12:02
na prvy pohlad ten blog ozaj vyznie smutno ale ked niekto ako ja vie o tom viac nez jeden a pol prdu, tak vie ze je to celkom pozitivne.... aj som sa ta inac na to chcel pytat a aspon uz viem aj bez pytania. tak ma tesi ze je to uz lepsie
 fotka
antifunebracka  17. 9. 2014 16:29
aky erik?
10 
 fotka
depropex  17. 9. 2014 16:37
@antifunebracka neboj, nie ten ktoreho si myslis (husky predpohladam ze ti prisiel na um)
11 
 fotka
kosmiklove  17. 9. 2014 21:10
@antifunebracka ten s ktorym ma syna
12 
 fotka
luc.ka  17. 9. 2014 21:15
podla mna je to velmi pozitivne, ani ked netusim, kto je erik.

na to staci poznat ten pocit, a dlhodobu tazko liecitelnu "zavislost" na niekom, a caro toho momentu, ked citis oslobodenie sa.
Napíš svoj komentár