Slovo priateľ. Tak krásne znejúce slovo tvorené šiestymi písmenami. Ale čo v skutočnosti pojem priateľstvo znamená?
Pre niektorých je priateľ človek, ktorému môžu vždy veriť. Pre iných je priateľom niekto, koho poznajú už dlhé roky, majú veľa spoločných záujmov a zážitkov, ale v skutočnosti sa na "každom rohu" ohovárajú a vyvyšujú jeden nad druhého.
Pre mňa však priateľstvo znamená pevné puto medziľudských vzťahov, ktoré sa nedá zo dňa na deň rozviazať. V priateľovi musím mať 100% istotu, musím mu vo všetkom dôverovať, poznať jeho myšlienky, a naopak, on moje.Môj dobrý priateľ ma dokáže rozosmiať vo chvíli, keď som smutná. Dokáže ma upozorniť na chyby skôr, ako nepriateľ. Vie o mne všetko. Vie, kedy sa trápim, i keď som šťastná. Priateľ sa teší z každého nášho úspechu - nezávidí nám!
Priatelia si nepodrážajú kolená. Kvôli hádke na seba nezanevrú, ale všetko si vysvetlia.
Ak by som sa spýtala 100 ľudí, či majú takéhoto priateľa, myslím, že viac ako polovica by nad priateľstvom začala rozmýšľať.
V dnešnej dobe si ľudia často mýlia pojmy "byť spoločensky obľúbený medzi ľudmi" a "priateľstvo". S takýmito omylmi sa najčastejšie stretávam u nás mladých. Chceme byť obľúbení, no zároveň potrebujeme niekoho, kto nás má rád preto akí sme, a nie preto, lebo sme zábavní, komunikatívni...Preto aj častokrát prichádza k situáciám typu: "stratil/a som najlepšieho/u kamaráta/ku".Ale niekedy sa môžme dosť mýliť. Možno sme stratili len niekoho, kto nás považoval za člena "bandy", alebo za človeka, ktorý vždy a všetko vybaví ("mohol/a by si mi ísť kúpiť cigy? "). Áno, aj s takýmito situáciami sa pomerne často stretávame.
Ale myslíte si, že bez žiadneho dobrého priateľa to v živote nejde? Samozrejme že sa to dá aj bez neho. Aj keď s veľkou námahou, ale dá. Myslím, že nie raz zažili viacerí ten pocit, keď sa nemali komu vyrozprávať, zdôveriť sa so svojími problémami.
Preto by sme sa mali posnažiť trošku viac spoznať naše okolie a ľudí, s ktorými sa stýkame. Nie vždy to musia byť naši priatelia.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
cherrylka08  7. 11. 2009 14:51
pekné a pravdivé
 fotka
antifunebracka  9. 11. 2014 20:13
vsetko to cliche ako-tak ospravedlnuje jedine realtivne nizky veq ktorom si to pisala
Napíš svoj komentár