Môj život vyzerá dáko tak, že časť som býval v Bratislave, časť v Banskej Bystrici, časť v Martine. Sem tam som v Žiline, sem tam v Banskej Štiavnici, sem tam v Prahe, či Brne. Inými slovami, každú chvíľu som inde. Cestovanie pridáva hodnotné informácie, skúsenosti a podobne do života, prináša to aj rôzne neduhy. 

Osobne za môj najväčší neduh považujem chlad, ktorý som si vypestoval. Jednoducho pri takomto životnom štýle, ľudí spoznávate, ale aj od nich odchádzate. A nie všetci sa s vami ostanú baviť po tom, čo zmeníte pôsobisko. Čo je na škoda. Vo veľa prípadoch. A teda som si na to tak zvykol, že mne tí ľudia nechýbajú - resp. moja myseľ ich uzavrie do malej komnaty, kde ostanú - buď navždy, alebo kým ich neuvidím. 

Ďalšia vec, čo mi vadí je, že niektorí ľudia si myslia, že sú pre mňa stred vesmíru. Že som poznal iba ich, že sú najdôležitejší v mojom živote. Jednoducho sa sami nominovali na to, že pre mňa znamenajú niečo viac - eh, pardon, myslím, že o takomto niečom rozhodujem ja. A ak toto niekto urobil, tak má smolu. Nebudem si ho pripúšťať k telu. Pretože takýto ľudia vedia byť deštruktívny. Za jedno preto, že sa tvária ako kamaráti, vždy tu budeš a všetko mi môžeš povedať - ale keď potrebujete pomôcť, poradiť, nedokážu to. A viac menej majú radosť, že má problém niekto iný ako oni. 

Ostávame pri tých, čo si myslia, že sú viac - hoci sa snažím byť milý ku všetkým - na začiatku. Ak to nemá zmysel prestanem. Ale to nechcem rozoberať, chcem rozoberať to, že poznám tak veľa ľudí, že ak by som ich chcel pozrieť všetkých, tak mi to zaberie dáky čas - a viem, že ľudí, čo som si obľúbil a sadli sme si je viac. Horšie je, keď si niekto zmyslí, že teraz tento týždeň by som ho mal prísť pozrieť lebo mám voľno. 

Ale keď mám ísť do BA za jednou skupinou ľudí, so starými kamarátmi na výlet do Olomouca a ešte na návštevu ku kamarátovi do Spišskej Belej, čo mu sľubujem pol roka, tak je to ťažšie natlačiť do toho týždňa. A potom mi chodia nadávky, spamy, správy, maily a všetko v druhu - že som egoista, sebec a klamár. Zase chlad. Zvykol som si, pretože toto je pravidelne každý rok od niekoho. Niektorí ľudia pre mňa jednoducho nemajú pochopenie. A pre môj štýl života. 

A síce chcem zmeniť tento štýl života v novom roku, ale to nesie aj následky. Zmení sa aj môj prístup k ľuďom. Hlavne ku mne samému. Aby som mal viac času, možnosti a sily riešiť svoje veci, tak veľa ľudí z môjho života odpadne. Resp. nie úplne, ale nebudem si tak zahusťovať svoj kalendár výletmi. Hoci ich zbožňujem, ale už stačilo. A tento rok som myslím stihol všetko, čo som chcel. Je čas makať. 

Som odlišní. Neviem čím presne, ale som. Vždy som chcel zapadnúť, ale nejde mi to. Takže... eh. 

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
tomias  23. 12. 2017 09:56
pozvi ich k sebe, ušetria ti čas cestovanim za nimi
 fotka
klidopido  23. 12. 2017 18:57
@tomias to by sa im najprv muselo chcieť ... nikomu sa nechce a ešte sa vedia uraziť, že ja neprídem... niektorí to chápu, iní nie. Ich bordel.
 fotka
tomias  23. 12. 2017 19:50
tiež to mám také
 fotka
klidopido  23. 12. 2017 23:29
@tomias Ako mne nevadí to cestovanie, lebo ja si pri tom oddýchnem. Skôr mi vadí, že ľudia vedia byť selfcentrický. Ale o tom potom.
 fotka
antifunebracka  24. 12. 2017 01:29
Nvm si predstaviť, že by mi niekto vyčítal, či dokonca nadával, že som za ním nedošiel Buď máš divných známych, abo ja som taký nepopulárny
 fotka
klidopido  24. 12. 2017 22:26
@antifunebracka Mám veľa známych - niektorí ma zvládajú, keď som pri nich, niektorí, keď sa vidíme občas. Niektorí zvládajú oboje a niektorí... ani jedno. Takže je to celkom haluz. A populárny. Ja? Meh.
Napíš svoj komentár