Áno viem, som skorý, ale dnes som to mal možnosť pozerať v kine z 35 mm pásu. A za 1 €. No nechoď sa pozrieť. 

Jedna vec pri poľských filmoch je, že nikdy nechápem ich vsuvku sexuálnej scény do strihovej skladby. To je niečo, čo ma na poľských filmoch na jednu stranu irituje a na druhú fascinuje. 

Musím uznať, že film bol uveriteľný a nemal som problém sledovať dejstvo, aj napriek sem tam až zbytočným záberom z hry - ale hold poľský umelecký zámer je pre mňa niekedy zložitý. Aj napriek tomuto sa nájde v tomto filme nájde niečo, čo som sa pýtal skoro od začiatku - prečo mu nevypnú internet. Prosté, nie? 

Herecké výkony boli dobré v podaní len hlavného protagonistu, pretože jeho rodičom som to veril len málo. Možno ešte školské scény som veril študentom, ale dospelý mi prišli veľmi umelý preafektovaný. Dovolil by som si tvrdiť, divadelné hranie vo filme. Nič proti divadlu, ale divadelné hranie je výrazné, prehnané, aby si ho divák užil, vo filme to nie je veľmi žiadúce. Vo filme je menej viac. Na druhú stranu v spoločnosti "smotánky" to možno tak vyzerá, neviem, nehrniem sa tam. 

Priebeh filmu je predpokladateľný a nič veľmi prekvapivé sa za celý čas neudeje. Mám rád filmy s plot twistom, ale nemyslím si, že by sa do tohoto filmu niečo takéto hodilo. 

Ale ako kultúrne spestrenie určite odporúčam. 

 Recenzia
Komentuj
 fotka
purenarcissism  30. 8. 2017 23:55
videla som to par rokov do zadu a mozem ti povedat ze som potrebovala pivo a panaka po tom
na mna to dost zaposobilo
aj ked to mohlo byt dane tym,ze som si prave prechadzala niecim podobnym
 fotka
klidopido  31. 8. 2017 06:50
@purenarcissism ja som pil pivo počas toho. A áno bolo to smutné, že takto sa dá ovplyvniť myseľ mladého človeka, ktorý potrebuje pomôcť a nie úplné odmietanie faktov o jeho osobe. Ale tiež si myslím, že aj v tej škole musel byť niekto lto by mu pomohol - školský psychológ ale ktorému pubertiakovi napadne hľadať pomoc tam?
 fotka
midnight  31. 8. 2017 17:37
"školský psychológ ale ktorému pubertiakovi napadne hľadať pomoc tam?"

lol, môžem ti povedať zo skúsenosti že aj ten komu také niečo napadne je potom nesmierne sklamaný a vraví si čo to bolo za stupídny zbytočný nápad
 fotka
klidopido  31. 8. 2017 17:58
@midnight to je zas na dlhšiu debatu, niekomu to pomôcť môže, niekomu nie? Ale čo som ja bol na školách, tak väčšina deciek je ignorantské a riešenie problémov im nehovorí nič, ani keď sú to ich vlastné problémy.
 fotka
aventine  31. 8. 2017 21:01
@3 @4 väčšina nielen školských psychológov sú ľudia čo by takúto prácu vôbec nemali vykonávať, a z ich prístupu je človek znechutený ešte viac. niečo veľmi podobné ako tá psychologička (či psychiatrička to bola, neviem už teraz) vo filme, takí boli takmer všetci psychológovia s ktorými som doteraz mala tú česť, a že ich veru nebolo málo.
 fotka
morningcoffe  31. 8. 2017 22:59
@klidopido keby tie deti mali v psychológoch dôveru a videli by v nich seberovného priateľa, tak by neboli ignorantské, často sa aj boja, ako zareaguje psychológ, či ten problém nie je trápny, či sa to nikto iný nedozvie
 fotka
klidopido  1. 9. 2017 09:25
@aventine to v ktorom meste/mestách si vybrala takúto vzorku, čo som ja mal skúsenosť s psychologičkami tak bolo viac menej pozitívna. Ale asi viem, čo myslíš, že niektorí ľudia reagujú na svoju pozíciu až príliš prehnane, ako človek s vlastným názorom. Čo som ja mal skúsenosť tak vo väčšine po niekoľkých sedeniach vo mne dáka dôvera vyrástla, jasné, že to nebude po prvom, ale aj tak. A to je asi aj odpoveď pre @Morningcoffe a no dozvedieť by sa to nemal nikto (diskrétnosť by mala fungovať), ale tu sme na Slovensku a neverím tomu, že to všade funguje rovnako. Preto by bolo úplne super mať vždy blízkeho kamaráta. A to môže byť problém, ak nezapadáte. Tip? Buďte pozitívny a kamarátsky. Vesmír má síce zvláštny zmysel pre iróniu, ale pár takých ľudí vám podhodí do cesty, no nie?
 fotka
mobscene_69  1. 9. 2017 11:23
Skvelý film..tiež som ho videla v kine a každý na konci filmu vyšiel z miestnosti úplne bez slova, každý sa na chvíľu pozastavil a popremýšľal nad životom..doteraz mám ten film po Poľsky v ntb a hocikedy si ho rada pozriem...len pritom treba mať pochopenie pre homosexualitu a pre depresiu
 fotka
klidopido  1. 9. 2017 11:28
@mobscene_69 to bude asi pravda.
Napíš svoj komentár