Nedávno mi jeden kamarát napísal, že sme najlepší kamráti. Nuž, tak som sa pozastavil a zamyslel sa nad tým, čo slovné spojenie najlepší kamarát znamená. 

Nemám rád to slovné spojenie. Jednoducho si to nemusíte hovoriť, jednoducho takéto niečo viete. Zažil som aj také obdobie, keď som bol z toho zúfali, lebo som nevedel, či niekoho takého v živote mám. A nie len pri sebe. Myslím, že také veci vznikajú pri veciach, keď ste v inom meste, nový a podobne. A obklopený ľuďmi. 

Nuž, podľa všetkého je to niekto, kto sa vám ozve, aj keď je dakde úplne v prdeli. Mám kamaráta, ktorý bol niekoľko mesiacov v Grécku. Teraz je v Prahe a ja som tiež nie stále doma. Trvalé bydliská máme od seba vzdialené päť minút. A nikdy nás diaľka nerozdelila. Zavolať si, písať si, maily. Jednoducho o sebe vieme. Chodíme na pivo. Ak sa dá ideme sa pozrieť. (Ísť na pivo na otočku do Prahy je super.) A sem tam vyrazíme na výlet. Jednoducho viete, že je to človek, ktorého sa oplatí mať vo vašom živote. Pretože vždy sa vám ozve. 

Druhý kamarát už nebýva tak blízko. Ale býval so mnou na internáte. Rok. Ale poznali sme sa dlhšie. Poznáme sa dlhšie. A naše cesty sa po internáte rozdelili. Ale kamarátstvo neumrelo. Prežilo. Ak máme cestu okolo toho druhého - plánovanú, či spontánnu zavoláme si a zistíme, či sa nám dať stretnúť. Prípadne sa dohodneme, že sa stretneme vtedy a vtedy. Už sa stalo, že u mňa prespal. A ja som bol s ním u neho v meste celý deň. A tiež nezáleží na tom, kde je, viem o ňom. Lebo aspoň sem tam napíše pár riadkov. Navyše ma rád vyžiera, keď už je v mojej blízkosti. Sem tam si myslím, že chodí za mojím jedlom a nie za mnou. (A mojím pivom.) 

A potom sú tú festivalové kamarátstva. Alebo teda festivalový kamarát. Pretože, kde inde by som stretol niekoho tak hrozne streleného a rozlietného ako som ja? Jedine medzinárodný festival animovanej tvorby. Ten mi zaistil, že mám vo svojom živote osobu, ktorá robí palacinky s whisky. A tiež povie áno na neplánované akcie. A je ochotná sa so mnou o 1 ráno stratiť v lese dakde na východe bez signálu. A tiež mi všetko zožerie, keď príde ku mne domov. Nepýta sa, jednoducho mi to zje. Myslím, že presne spĺňa tú požiadavku, že kamarát príde bez ohlásenia, sám sa ponúkne a neriešite to. (Nuž a mne to ani nevadilo nikdy, zvykol som si.) 

A potom sú tú kamarátstva, ktoré vznikli dávno a trvajú. A za ich vznik vďačím aj Birdzu. Pretože málokto so mnou vydrží tak dlho, ako jeden Birdzák nebudem ho menovať, však ak to číta, vie, že to je on. A tiež nie všetci prežijú moje šialené nápady. Zase bol to môj internetový dôverník, keď som bol mladý a sprostý. A aké kamarátstvo sa z toho vykľulo. Atypicky o sebe nevieme úplne všetko - ale o to je krajšie neustále sa spoznávať, nie? Ale zas sme vždy hrozne radi, keď sa vidíme a stretneme. Nikdy nezabudnem, keď som ho stretol prvý krát. Aby ma niekto zobral do najdrahšieho podniku na najdrahšie palacinky. Och. A to si vtedy ešte nepil! (píísk) Jednoducho to poviem tak. 

Mám najlepších kamarátov, pretože som extrémne vyberavý. Teda, budem sa baviť takmer s hocikým, to áno, ale málokoho si pustím k telu.  

 Záchod
Komentuj
 fotka
marcello1111  6. 12. 2017 22:25
Napíš svoj komentár