V roku 2015 som začal písať jednu poviedku, vytvoril som si okolo nej kopu materiálov a považoval som ju za svoju umeleckú terapiu. Nakoniec som z nej spravil drobný experiment. Literárny seriál. Lebo ma bavilo s tými postavami pracovať. A naplánoval som si aj formát. Úspešné, alebo nie, bude to mať niekoľko sérií po tri epizódy. (Sherlock ma ovplyvnil). Akurát, komu sa chce toľko čítať, že áno? Ale našli sa čitatelia. 

Nakoniec som sa rozhodol, že tých sérií bude 6. Aj keď pôvodne mali byť 4. A chcel som ich pridávať na internet, každý týždeň. Okrem posledného v mesiaci. A to by vyšlo na pol roka. Ehm. Takže v roku 2016 som to začal uverejňovať. Prvá séria dobre, druhá nie až tak a tretia séria nevidela svetlo sveta až do mája tohoto roku. Čo bol hrozný počin. A som si povedal, že toto nie. To mi nevyšlo. 

Dnes, keď mám napísané všetky zvyšné série a epizódy, ich opravujem. Dnes opravujem piatu sériu. Prvú epizódu. A popravde musím sa pochváliť, že som ušiel kus cesty. Moje organizovanie a plánovanie postáv a deja sa zlepšilo. Upravilo a trochu dozrelo. A tiež sa zlepšilo opravovanie, lebo aj sám vidím veľa chýb, keď to čítam. Jednoducho opakujúca sa činnosť zlepšuje vaše schopnosti. 

A nemám na mysli gramatické chyby, tie kontrolujem až úplne posledné, až po zasadení do verejnej šablóny. Keď už sa bude v celom texte meniť minimum vecí. 

Teraz kontrolujem nadväznosti, spojitosti a takéto veci. Aby sa nestalo, že niekto príde o ruku a v druhej drží šálku kávy v oboch. Navyše to je teraz viac než nutné, pretože som záver nepísal posledný. Záver som napísal dávno. A potom som písal od konca chvíľu. A potom na striedačku. Jednoducho mám v tom guľáš. A musím ho skontrolovať a upraviť. Jednoducho učesať. Nie som na to sám, ale dobre viem, že niektoré veci môže vidieť aj 10 ľudí a 10 krát a nebude to stačiť. A proste sa tam tá chyba dostane. Do finálnej formy. 

V podstate som prichystaný od januára. 4. januára prichystaný publikovať epizódy. Pravidelne za sebou. A už s tým všetkým leziem na nervy. Ale som z toho hrozne šťastný!!! Nechajte ma!  

 Denník
Komentuj
 fotka
agord  26. 11. 2017 21:50
Som zvedavý, tiež by som rád niečo napísal. Mám k tomu aj poznámky. Uvidíme. Každopádne som zvedavý čo si to vymyslel/nevymyslel.
 fotka
klidopido  26. 11. 2017 21:59
@agord ja som zvedavý, čo z toho vznikne, akurát to má iný domov... lebo som sa dohodol, že to bude tam a nie tu...
 fotka
agord  26. 11. 2017 22:00
Hm, a ja som naivne dúfal, že to zverejníš tu. Škoda.
 fotka
klidopido  26. 11. 2017 22:04
@agord Žiaľ, nie som ochotný prísť o námahu so šablónou, kde sú aj externé odkazy a podobne. Rád by som, ale táto jedna vec, je exkluzívna pre tú stránku. Hold. Smola.
 fotka
vreskot000  26. 11. 2017 22:13
Tak smělo do toho
Napíš svoj komentár