"Na Kazisvěta!" zakričal Vlasťo Príhoda kaderníčke, ako sa príjemne usadil do strihačskej stoličky.
"Prepačte, ale ta to ako myslite?" spýtala sa kaderníčka v pomykove, s falošným nevýchodniarskym prízvukom.
Vlasťo príhoda vytiahol obrázok Kazisvěta vystrihnutý z Telemagazínu, nežne ho pohladil a ukázal kaderníčke.
"Nešahat!" zvrieskol Vlasťo na úbohú kaderníčku, ktorá si len chcela lepšie prezrieť účes tohto podivuhodného tvora na fotografii.
"Ta to je vaš kamarat?" spýtala sa zvedavo.
"Strihajte, bez tých rečí!" vrieskal Vlasťo Príhoda.
Bol to náročný deň pre oboch, Vlasťa aj kaderníčku. Vlasťo si našiel nového hrdinu, keď si náhodou deň predtým pozrel Princeznú so zlatou hviezdou na čele. Vlastne pre Vlasťa, ktorý nemal rád svoju vlasť a teraz si chcel dať ostrihať vlas na spôsob českého zloducha, to najprv nebol náročný deň - ale nakoniec bol.
Pre kaderníčku to bol náročný deň, lebo k nej prišiel na krátko ostrihaný chalan a chcel vyzerať ako jeho kamoš s ofinou a dlhými červenými vlasmi. Možno neviete, ale teraz píšem o Vlasťovi Príhodovi, o tom zo začiatku príbehu.
Takže čo si myslíte, ako si s tým poradila kaderníčka? No, poďme na to logicky. Najprv predsa spravila, čo vedela! Zafarbila Vlasťovi vlasy načerveno. Potom spravila to, čo nevedela - ostrihala Vlasťa na Kazisvěta. Lenže to nespravila, keďže to nevedela.
Keď už boli vlasy zafarbené, kaderníčka zrazu začala zametať. Nebolo čo, lebo Vlasťa nestrihala, ale čo mala robiť?
Vlasťovi Príhodovi to pomaly začalo dopínať.
"Takže vy ma neostriháte na Kazisvěta, hej?" vrieskal ako zmyslov zbavený. "Nevstanem z tejto stoličky, kým ma neostriháte na Kazisvěta, nikdy odtiaľ neodídem!" vrieskal ešte hlasnejšie, ako podával kaderníčke nožnice.
Úbohá kaderníčka celá roztrasená vzala nožnice a urobila prvý strih. Po každom strihu jej však vypadla jedna slza a každá slza padala na dno Vlasťovho srdca tvrdého ako KAMEŇ.

Teraz vám poviem dačo, čo ste nevedeli. Kaderníčka sa volala Marienka a bola o rok mladšia od chalana Vlasťa. Vlasťo sa do Marienky šialene zaľúbil, pojal ju za ruku a dovtedy ju držal, kým mu Marienka nepovedala svoje áno pri oltári. To ste nečakali toto taký zvrat teraz, čo?
Ale aj také príhody sa dejú v svete lásky. Vlasti Príhody

 Blog
Komentuj
 fotka
kolieskonavoze  28. 5. 2015 13:11
bola to vláska na lásku
 fotka
pubertslatinocelny  6. 8. 2016 01:20
najlepsi blog na birdzi a jediny koment tu je... a navyse od autorky samotnej. tato doba je sialena ako tie droby, co predavaju na liptove
Napíš svoj komentár