Nie?? Lebo ja ich milujem.. Uplne najlepsi pocit po rane ked sa tlacite do preplnenej MHD, medzi rozospatych ludi ktory si to šinu v trolejbuse 202 a 208 na hlavnu autobusovu stanicu Mlynske Nivy aby sa dopravili niekam uplne mimo BA..
Su ludia ktory si po rane daju rannu kavicku, zdravotnu cigaretku, rychlovku s partnerom alebo do seba naleju dajaky tuzemsky kentus aby sa nastartovali do noveho dna.. Ja si takto každé ráno vlezem do mojho ranného spoja.. neopísatelný to pocit.. na nohách približne 20 minút (aj s rozlepovaním očí a hladaním epilepticky vybrujúceho mobilného telefónu ktorý sa vám snaží už 55 minút oznámiť že by ste mohli aj vstať) stojím na zastávke pri štvorprúdovej ceste na ktorej je dokonalý model zápchy, keď krásne mrholí a fúka vietor z úhlu ktorý je dost podobný tomu z groteskneho vystupenia Marilin Monroe.. V tomto hnuse sa snažím pozbierať zablúdene myšlienky zo včerajška a čakám na trolejbus.. vo chvíli keď dojde onen dopravný prostriedok (pravdepodobne z obrovským predstihom/meškaním) očakávam že budem sklamaný nad situáciou a že bude docela prázdny.. ale štastena tomu nedala a trolejbus (najčastejšie 202) je plný úradníkov, robotníkov, neprispôsobových občanov/opilcov ktorý nezaregistrovali že už nieje včera večer ale dneska ráno, študentov a samozrejme dôchodcov všeho druhu.. v tom zajasám, pridám si hlasitosť na empetrojke, zhlboka sa nadýchnem olovom obohateného smogu a skočím do tej masy ľudí ktorá sa tlačí v trolejbuse.. niekedy sa mi to ani nepodarí, to vtedy keď sa snažím dostať z prvého schodu na druhý a neštastne vypadnem von.. potom musim znova čakať v mojej rannej idilke.. čakanie netrva moc dlho lebo je dosť pravdepodobné že dojde ďalší trolejbus s rovnakou trasou o minutu či dve ale UPLNE prázdny.. ja som potom uplne smutny že si mam kam sadnúť a že tu niesu žiadny ľudia s ktorými si možem vymeniť pár pohľadov..
naštastie prestupujem na 50tku takže nieje nič stratené..

 Blog
Komentuj
 fotka
nicoolka  18. 3. 2012 13:14
Hm, ja som v Bratislave vždy mala šťastie na tie prázdnejšie. Ale o to viac rozheganejšie.
 fotka
krakenn  18. 3. 2012 14:01
@nicoolka to si mala štastie, tie rozhegane električky su ešte v pohode kedže disponujú obrovským množstvom trhlín a neutesnených škár, ktoré majú za následok kvalitnú cirkuláciu vzduchu (v zime býva nevýhodou) a celkový enviroment nieje narúšaný interaktívnou reklamou. potom su tu tie "menej rozhegane" a tam nastáva problém že ak pristúpi niaky obyvatel tejto planety so zanedbanou hygiénou nepomože ti ani hlava v okienku a aby toho nebolo málo ešte na teba celý čas cesty rozpráva reklamný panel s fantastickým dokumentom o žralokoch a prevencii voči pokúsaniu touto parybou (ktorý samozrejme v naších končinách všetkých zaujíma) a je samozrejme prerývaný reklamou na medikament na poruchy erekcie..
 fotka
nicoolka  18. 3. 2012 20:12
tak ako u nás v autobusoch, pazuchyy
 fotka
krakenn  19. 3. 2012 10:37
ooo ano, to je jedna z vecí prečo sa neteším na leto..
 fotka
matwejo  23. 3. 2012 01:54
kamo to bud rad, ze nechodis 39/31 cez obed do skoly ... to su taki optimisti vzdy na lafranconi ked to ide smerom do mlynskej, co ked je to uz totalne plne (ze sa nemusim drzat ale okolo stojaci ma vlastne drzia na mieste) si asi 30ti tam povedia, ze to vlastne nie je az tak plne a natlacia sa tam,
 fotka
krakenn  23. 3. 2012 08:47
@matwejo 39 je perfektny autobus, vzdy niaka rozpadnuta rachotina (uz sice nechodi stary ikarus ale ten novsi zvlada byt rovnako napicu), z okienok trcia ludia, v lete sa tam nedá dýchať a ked je na mlynoch niaka akcia tak radsej zvazujem cestu peso nez v tom marazme..
Napíš svoj komentár