Na stole som mal polozene dve kopy papierov. Neviem ako sa mi to podarilo, mozno tym ako si usporidvam svoj bordel, ale boli dokonale roztriedene. Ta prva, viac vlavo, by mohla hrdo niest zastavku s napisom "minulost". Kazdy papier v nej, kazda fotka mala sovje miesto niekde v mojej minulosti. Boli tam oznamka, fotky byvalich spoluziakov, pohladnice, blahopriania, valentinky a vsetky mozne listy, tajne, ci verejne, ktore som napisal, alebo dostal. Kazdy kusok niesol spomienku z minulosti, veci, ktore sa uz nevratia nikdy spat a napis minulost si ponesu uz naveky. Ako som sa tym prehrabaval spominal som na to krasne aj na to trpke cim som presiel a zazil. Zacal som spminat na "vztahy", ak to tam vobec mozem nazvat, ktore boli v kopke "minulost" este skor ako vobec zacali, aj na tie, ktorym som vlastnou vinou strhal vsetko co niesli a sam som im velkym cervenym pismom krizom napisal "MINULOST". Ani jeden z nich sa nemohol popysit napisom, ktory si niesla kopka na pravo: "buducnost". Niektore to sice vytiahli na "pritomnost", ale hned ako sa nieco take stalo, strhol som ten hroziaci progres.

To co ma zarazilo najviac bolo prave ten fakt, ze v "buducnost" nebola jedina fotka cloveka, ziadna tvar. Stoha materialov do skoly, priprava na bakalarku, poznamky, TODO listy, zlte papieriky, nejake tie mudre texty.... Nebol tam nikto, iba miliony prazdnych slov a same prazdne miesto, medzi pismenami, slovami, riadkamy.... Cim hlbsie som do spomienok siel, nachadzal som chvile, na ktore som mylne lepil zlty papierik a pokusal sa napisat kratke slovicko "buducnost".

Medzi tymito dvoma stohmi, bola iba mala medzera, ktora sa mozno chcela nazyvat pritomnostou. Nenapadne tam lezala biela gumicka do vlasov. Spadla tam z buducnosti a opierala sa o minulost. Chvilu som sa zamyslel, na ktoru stranu ju prelozit. Vzal som ju pedzi prsty, zvdihol zo stola a nasadil si ju na ruku. Este si to chvilu premyslim, kam s nou. Mozno ju dam tam, kam sa sama vybrala, mozno jej pomozem tam od kial vyrazila, mozno ju cestou niekde stratim, mozno....

 Záchod
Komentuj
 fotka
aroga  23. 6. 2009 13:41
páči ... o to viac že ja som dnes svoju minulosť vypratávala... sama som sa divila, čo som ponachádzala
 fotka
ancientpedestrian  23. 6. 2009 16:45
perfektne
 fotka
enka  23. 6. 2009 18:54
jeden z mála blogov, čo ma po dlhom čase opäť zaujal...
 fotka
tinna23  24. 6. 2009 16:56
mozno ju polozis uplne inam a nechas zapadnut prachom bez ohladu na to kam patri.....
Napíš svoj komentár