"Ludia mi vravia, ze som blazon, ked robim to co robim. Ze si nicim zivot, kazdy den mi davaju tisice rad ako sa zachranit. Pritom ale nechapu jednu dolezitu vec. Teda oni ju aj chapu, len si ju neuvedmouju"
"A aku? Ze ty si ho nechces zachranit?"
Uskrnul sa, "to mozno tiez, ale je to cele trosku jednoduchsie myslim".
Odpil si z kavy a zacal rozpravat mudrost taru ako ludstvo samo:
"Peklo je Bohom definovany stav duse, ked po predchadzajucej prebdenej noci, o tretej rano, tlacite do ust McDonald, zapijate RedBull-om zavrety v kancelarii snaziac sa pracovat a naucit sa aspon to malo na zajtrajsiu skusku. Boze s anjelmi si to dokaslal, s ludmi ti to tiez moc nevyslo a musim povedat, ze aj to peklo si riadne dosral. Toto je parada!", vyplestil oci od rozkose a velkolepo rozhodil rukami, " Zivot mi niekedy pride ako jazda po dialnici v protismere. Jeden smer a len z casu na cas nejaka ta vypadovka. Ti menej odvazny to vsak odstavia na krajnici a cakaju, kym ich to sejme. Ty odvaznejsi kluckuju pomedzi auta. Staci vsak mala chvilka nepozornosti a dojazdili ste. A vies kto sedi v autach iducich oproti? Dalsi ludia. Jazdime tak proti sebe navzajom. Takze ci som blazon? Ano. Blazon ako kazdy iny. Mozno len miestami malicko viac blaznivejsi."
"A ako sa to "malicko viac" prejavuje?", spytala sa neveriacky.
"V kuchyni na stene horela krabica od pizze zavesena na hacik, co tam ostal po obraze. Zrazu dnu vosiel spolubyvajuci, zobral si priborovy nozik z drezu a odisiel. Vybehol som za nim do obyvacky a pytam sa ho, ci ho vobec netrapi, ze nam hori kuchyna?! Vraj ze nie, citujem: u teba je to normalne"
"Pockaj, pockaj, to ako vam bezne horia krabice od pizze pripnute na stenu?"
"No bezne nie, ale tato horela", pousmial sa
"A to len tak sama od seba zacala?", spytala sa prekvapene
"Nie, zapalil som ju"
"Preco?"
"Neviem", navyhol polecia, "nad tym som nikdy nerozmyslal. Proste mi to prislo ako dobry napad. Rovnako ako ked som skusal vyberat parky z hrnca rukou"
"Strkanie ruky do vriacej vody ti pride ako dobry napad?"
"Teraz uz nie", uskrnul sa a pohladil si ruku, "aspon pre teraz".
"A vtedy ti to tak prislo?", prekvapene zdvihla obocie
"Jeden chlapik sa raz vyzlikol do naha a skocil medzi kaktusy. Ked as ho potom pytali, preco to urobil odpovedal: prislo mi to ako dobry napad. A vies co je na tom celom vtipne aj smutne zaroven? Ze sa tak spravame vsetci, len si to nikto z nas neuvedomuje. Nahy skaceme medzi kaktusy a ruky strkame vriacej vody. A ta smutna cast je, ze casto nie sme ochotny sa z toho poucit a opakuujeme to stale znova a znova a znova…. Jediny rozdiel je v tom, ze ja sa tym netajim a veci robim viac….", zdvihol zrak a na chvilu sa zamyslel," okato. Mozno niekde hlboko tajne dufam, ze sa raz najde niekto, kto ma zastavi nez tam tu ruku znovu ponorim."
"Vies co, mozno si sialeny, ale asi to tak trochu dava zmysel"
"Asi? Jasne ze to dava zmysel, ved som to vymyslel ja!", uskrnul sa od ucha k uchu

Prvu nenadvezujucu cast najdete tu.

 Blog
Komentuj
 fotka
silversun  17. 1. 2011 12:53
DIA-KRITIKA!
 fotka
acvd43xa7w  17. 1. 2011 20:30
mg, pri tomto blogu som ostala nehybne sediet..je to dokonale
 fotka
antifunebracka  2. 3. 2011 22:01
je dost drze uverejnit nieco s takouto prisernou gramatikou. zabija to celu pointu tvojho blogu
Napíš svoj komentár