Občas musíte mať zlý deň, aby ste pochopili, že to dobré si nedokážete ceniť a vážiť. Občas musíte mať zlý deň, aby ste pochopili, že na riešenie problémov nie ste sami, že na to máte kamarátov. Občas musíte mať zlý deň, aby ste pochopili, že zlé veci sa dejú aj dobrým ľuďom.

Páčia sa mi vety typu : „Všetko zlé je na niečo dobré.“ „V núdzi spoznáš priateľa“ atď…..

Páčia sa mi preto, pretože sú pravdivé a obdivujem človeka, ktorý ich napísal keďže dokázal tak jednoducho vystihnúť podstatu zložitých vecí. Teda aspoň ja to tak beriem.

Na dnešnom dni sa mi páčilo hlavne to, že niečo zlé nás spojilo. Myslím našu partiu. A pravdu povediac našla som výhodu alkoholu „pravdovravnosť“. Pretože ľudia pod vplyvom alkoholu veľakrát povedia to čo si skutočne myslia. Veci, ktoré by za normálnych okolností vôbec nevypustili z úst. Teda vedela som už aj vtedy o tom ale tak vtedy som to nebrala za dobrú vec..


Prečo veci ktoré každí pozná a vie o nich v praxi vôbec nevie zrealizovať?? Ako napr. hlúpu vetu „Všetko zlé je na niečo dobré“ Keď sa ľuďom stane niečo zlé tak bedákajú nad tým, že prečo sa to stalo im a pod. (samozrejme záleží to od povahy osoby, nie každý sa tak správa). Nikto sa vtedy nezamyslí nad tým, že to napríklad bolo na niečo dobré. Dám na to taký malý príklad.

Chodíš s dievčaťom 3-4 roky rozídete sa. Počas vášho chodenia si vďaka nej spoznal nových ľudí, ktorých by si za normálnych okolností nespoznal. Po tom ako sa rozídete sa z vás a tých nových ľudí stanú super kamaráti. Nie každí by dokázal toto brať za niečo dobré. Že ten vzťah vám niečo priniesol. Skrátka všetko zlé je na niečo dobré..

Napríklad čo ma serie na mne. To ,že keď sa mi stane niečo zlé tak začnem bedákať, neuvedomujem si, že napríklad môj sused sa môže mať horšie než ja, aj keď viem že ja sa nemám najlepšie. Ale viem, že existuje milión ľudí čo sa má horšie než ja..a dokonca ešte viac.. a ja fňukám pre maličkosti. Ale zase na druhej strane, život sa skladá z maličkostí. Ako som už v jednom zo svojich blogov spomínala pre každú generáciu sú ich problémy najdôležitejšie. Pre 18 ročnú to môžu byť problémy typu „Čo keď nezmaturujem“ a pre 40 ročných „Čo keď nebudem mať na zaplatenie účtov“ Jednoducho pre každého sú jeho problémy tými najdôležitejšími.

Každé dievča nadáva na chalanov, že sú to chu-ovia, kkti a pod. A pritom ak mám byť úprimná, ja si to otvorene priznám. Myslím si, že vo väčšine prípadoch sú horšie dievčatá, ženy. Pretože tie sa veľakrát dokážu správať ako poriadne fúrie a kravy. Dnes sa mi overilo to, že chalani vôbec nie sú takí necitliví ako si my dievčatá myslíme. Nemôžeme predsa všetkých hádzať do jedného vreca. To že náš bývalý priateľ bol ch-j, to neznamená že ten ďalší bude tiež. A zase naopak to že naša bývalá bola pi-a neznamená že tá ďalšia bude tiež. Jednoducho nemôžeme posudzovať všetkých podľa jedného.

Na dnešnom dni sa mi páčilo najmä to že som pochopila, že keď mám problém mám pri sebe priateľov, ktorí mi pomôžu. A ja sa budem snažiť byť rovnakou oporou akou sú oni pre mňa. Pretože ich mám veľmi rada To vďaka nim som napísala tento blog, pretože ma inšpirovali, možno nie je najlepší ale to mi nevadí.. Som rada že som si uvedomila že nie som sama.. a že niekoho mám..


A teraz mi nakoniec povedzte. Všetko čo som napísala ste už počuli miliónkrát a pritom kto môže s čistím srdcom priznať, že tomu verí a riadi sa týmito hlúpymi no predsa pravdivými vecami.

 Blog
Komentuj
 fotka
freedomko  27. 12. 2009 01:46
pravda
 fotka
sisska  27. 12. 2009 02:12
to je super, že ľudia na to postupne prichádzajú

len tak ďalej!
 fotka
wampirekiss  27. 12. 2009 02:29
Chodíš s dievčaťom 3-4 roky rozídete sa. Počas vášho chodenia si vďaka nej spoznal nových ľudí, ktorých by si za normálnych okolností nespoznal. Po tom ako sa rozídete sa z vás a tých nových ľudí stanú super kamaráti. Nie každí by dokázal toto brať za niečo dobré. Že ten vzťah vám niečo priniesol. Skrátka všetko zlé je na niečo dobré





ale zlé je na tom to že začneš rozmýšlať o tom že keby si ju nikdy nespoznal nespoznáš ani ich a to je na tom také divné..



ale inak pravda
 fotka
elwinko  27. 12. 2009 02:39
dobrý blog
 fotka
lachance  27. 12. 2009 09:55
@wampirekiss je to príklad z bežného života... nič čo by som si vymyslela najradšej píšem takéto príklady...



@elwinko ďakujem.. ale ja s ním až tak spokojná nie som.. mohla som ho napísať aj lepšie..
 fotka
0pussinqa0  27. 12. 2009 10:46
@lachance ale zhrnula si tam pekne myslienky, takze sa to vyvazuje obcas cloveku treba nieco take na "prebratie"..aby si uvedomil, ze to co tu prave riesi, mozno nie je az take podstatne...a urcite to ma minimalne jednu dobru stranku
 fotka
estrella  27. 12. 2009 11:45
pekne si to napísala páči sa mi to
 fotka
najhappy  27. 12. 2009 14:19
pekne, take pravdive. aj ked si to trosku zdlhavo cele povysvetlovala, pochopila som ta a som rada, ze si na to prisla aj ty. aj mne to trvalo, kym som si to uvedomila a este m vela veci bude dlho trvat, kym na ne pridem, ale tesim sa na tie okamihy
 fotka
d170  27. 12. 2009 19:10
Pravda. mne momentálne neostáva nič iné, len sa tým riadiť
10 
 fotka
misulka132  17. 1. 2010 01:09
veľmi pekné, výstižné a máš pravdu... tak si za tým stoj!
11 
 fotka
lola8  17. 1. 2010 18:42
ako by si mi z duše písala
Napíš svoj komentár