Tento príbeh sa bude týkať možno môjho najväčšieho životného omylu, a ďalších ostatných, ktoré som kedy urobila. Neviem prečo to píšem, ozaj neviem. Bola som a aj som veľmi hlúpa, ale takí mladí ľudia väčšinou sú: hlúpy, detinský, večne nezodpovedný. A čo by som aj chcela veď mám len 18 rokov, mám právo robiť chyby. No neviem či mám právo robiť ich až tak veľa.. Neznášam sa rozhodovať, pretože sa nedokážem rozhodnúť správne. Nikdy som to nevedela.

Môj najväčší životný omyl, bol keď som sa pohádala s mojou bývalou najlepšou priateľkou. Alebo to bol skôr ten, že som za ňou potom neprišla. Nedokázala som to rovnako ako ona. Nechali sme všetko tak a zahodili 6 rokov priateľstva za hlavu. Nechcem sa ospravedlňovať no vtedy sa to pre mňa zdalo, ako jediné možné riešenie.. Bola som v koncoch. Moji kamaráti ju neznášali, dokonca aj môj priateľ. Bola svojrázna so zvláštnym zmyslom pre humor, páčilo sa mi to na nej, ale aj rozčuľovalo. Nebola dokonalá, ale nemala som právo súdiť, veď ja tiež nie som.. Naše priateľstvo zničila hlúposť, z väčšej strany to bolo kvôli mne. Mrzí ma, že nebojovala. Ale tak aj to sa občas stáva. Povedala som jej hrozné veci, ale mohla vedieť, že som to tak nikdy nemyslela, veď ma poznala veľmi dobre, nikto ma nepoznal lepšie ako ona.

No časy sa menia, ona ma vlastný svet a ja tiež. Mrzí ma, že nie som súčasťou toho jej, ale asi to tak malo byť.

Prečo som za ňou teda neprišla? ?
Rovnako ako ona, kvôli hrdosti. A kvôli tomu čo som sa kedysi dozvedela, že tá moja naj kamarátka povedala: „Veď ona za mnou aj tak príde, veď nikoho iného okrem mňa nemá“ Keď som aj chcela za ňou prísť, toto sa mi vždy vynorilo v mysli a bránilo mi to urobiť. Nie som predsa závislá od nej a ja som jej to aj chcela dokázať. No pravdu povediac nesnažila som sa nájsť si náhradu za ňu, pretože nikto ako ona na svete už neexistuje. Sú buď lepší alebo horší.

Prešiel rok a asi 3 mesiace odkedy sa toto stalo a ja na to občas musím myslieť, jednoducho mi to občas vŕta v hlave, aké by to bolo keby som sa vtedy rozhodla inak. Už sa to asi nikdy nedozviem. Pretože …... už je neskoro na to, napraviť túto chybu.

Nie že by som sa z toho všetkého počula a nerobila chyby .. práve naopak robím ich a stále viac.

V treťom ročníku mi riadne hrabalo, hlavne sa to prejavovalo v škole. Celá moja trieda mi liezla poriadne na nervy. Česť výnimkám! ! V tom čase som dosť často navštevovala túto webovú stránku. Všetky svoje názory, pocity som sem písala. Žiaľ asi som ich nemala až tak drsne napísať. Pár ľudí z triedy to objavilo a veru nepáčilo sa im čo si prečítali. Vôbec neviem nad čím som premýšľala keď som to sem písala. Celý tretí ročník som bola tzv. vyverheľ triedy alebo lepšie povedané čierna ovca. No natoľko mi hrabalo, že ma to vôbec netrápilo..
Vlastne som sem napísala pravdu, ale ako každí vie, pravda sa nerada počúva. A zase som urobila tú istú chybu, súdila som ich a to som nemala.. Nemala som na to právo.. Aj keď sa mi veci čo robili a robia, nepáčia. Je to ich život a keď si ho doserú je to ich chyba.

Neviem či aj toto tu mám napísať, pretože keď si to tá osoba prečíta, dúfam že to nezoberie v zlom alebo že ju ohováram.. Nie nepíšem to v zlom. Už sa mi nechce s nikým hádať a začínať zbytočné vojny..
Keď som prišla do prvého ročníka na strednú školu zoznámila som sa s jednym chalanom naši rodičia sa dávno pred tým poznali, a každí si myslel že niečo medzi nami bude. Ale nie, boli sme najlepší priatelia (aspoň vtedy). Dokonca sme sa brali ako brat a sestra. No jedného dňa sa všetko zmenilo zase vďaka mne.. urobila som neskutočnú blbosť a dodnes to ľutujem.. Žiaľ nie len jednu.

Robila som chybu za chybou a už nevládzem. chcem odtiaľto vypadnúť a začať odznova.. niekde ďaleko.. chcem na všetko zabudnúť a začať s čistým štítom.. dúfam potom keď sa mi to podarí, že opäť neurobím nejakú hlúpu chybu.


Neviem čo na mňa prišlo že sa Vám tu takto spovedám... asi jedna z mojich ťažkých chvíľok.. a neviem ani prečo veď mám dobrý deň, ale asi to bude tými smutnými pesničkami ktoré mi tu hrajú

 Denník
Komentuj
 fotka
vreskot000  9. 10. 2009 16:09
neboj, mozno to tak malo byt a prejde to
 fotka
chicalavativa  9. 10. 2009 16:16
19. mája 2008 ?????????????????????
 fotka
estrella  9. 10. 2009 16:34
:´( :´( :´( neviem prečo, ale dosť ma to vzalo, skoro som začala plakať, nie len ty si spravila takéto hlúposti, ale aj ja, a teraz nemyslím len na ten tretí ročník.. každý robíme chyby a musíme sa z nich poučiť, nič iné nám ani neostáva ..



ako keby si mi týmto chcela niečo naznačiť (nie, žeby si to písala preto, ale má to súvis) aby som zahodila hrdosť a zmierila sa s istou osobou.. veď ty už asi vieš



a keď si písala o .. tej holke (vieš kto) tak, ma to trochu ranilo, lebo sa cítim, ako by som .. ani neviem čo, ako by som bola nepodstatná, prepáč že ti toto píšem, ale cítim to a mám pocit, že ju máš ešte stále rada a ja som len ako vypratá ponožka :´( :´( :´(
 fotka
lachance  9. 10. 2009 16:46
@chicalavativa neviem prečo sa pýtaš na dátum , myslím že je úplne nepodstatný...



@estrella väčšia blbosť ťa už nemohla ani napadnúť...ale tušila som že keď toto zverejním niečo také ťa napadne.. asi si nečítala že sú od nej lepší a horší ľudia a ty si tá lepšia .. preto som to tam napísala.. my dve si ešte len vytvárame naše spoločné spomienky no ja som na spomienky ktoré som mala s ňou musela zabudnúť a ver mi nezabúda sa ľahko.. ani po roku..



mám ťa veľmi rada a som rada že ťa mám ... to je asi jedna z tých vecí v ktorej som neurobila chybu.. deň čo deň si ešte viac myslím že si ťa nezaslúžim..



a týmto som si len chcela priznať chybu ... nič viac.. nejde tu ani tak o tvoju hrdosť a na nič som nenarážala .. ty sa rozhodni.. ja ti do ničoho kecať nebudem.. každí musí sám.. neviem sa rozhodnúť za seba tak nechcem rozhodovať ani za niekoho iného...



neviem sa na nikoho hnevať dlho..a ty to vieš... či ju mám rada?? neviem.. možno niekde hlboko... prežila som s ňou 6 rokov a nedokážem na ňu zabudnúť za 1 rok.. iba asi keby som odtiaľto vypadla a už by som ju nikdy nevidela..



a prestaň prosím ťa myslieť na hlúposti... ty moja blondínka..
 fotka
estrella  9. 10. 2009 20:08
prepáč, ale vieš.. ma to zdeptalo.. je divné, keď máš nejakého predchodcu, takže asi tak.. čítala som to celé a poriadne, ale keď sme mali jeden rok.. ako naše priateľstvo, tak si to nejako neprežívala a ani si poriadne nevedela, že čo sa deje, viem.. veľa dátumov, kto si ich má pamätať.. ale.. vtedy som mala na chvíľu taký pocit, že ti to je už jedno, alebo niečo také a som rada, že som sa mýlila, aj ja ťa mám veľmi rada a zaslúžiš si ma, prečo by si si ma nezaslúžila ??
 fotka
lachance  9. 10. 2009 21:39
@estrella práve preto ako si to teraz napísala... že to jednoducho až tak neprežívam.. kvôli tomu...
 fotka
chicalavativa  10. 10. 2009 10:31
@lachance iba tak som sa pýtala, že kedy, ale tak to je na milión percent to, čo som si myslela. Čiže bola som tým súčasťou aj ja. resp. účastníčkou toho, čo sa stalo. Bohužiaľ, bolo to tak a naozaj hrdosť nepovolí. Čo už. Kamaráti boli, sú a aj budú. Len škoda, že to takto skončilo a že tých 6 rokov ako si napísala je v .... . No asi tak.
 fotka
estrella  10. 10. 2009 11:17
možno ani netreba, aby si to tak prežívala, ja niektoré veci prežívam až priveľmi, podstatné je, že sme kamarátky
 fotka
lachance  10. 10. 2009 13:28
@chicalavativa to ani tak nebolo kvôli tomu..tam sa jednoducho nazbieralo pár vecí a ja som už nevládala.. a tak som si to vtedy vybila na nej.. ona vrazila ten posledný klinec..



@estrella to je pravda ty prežívaš asi všetko...
10 
 fotka
pally27  10. 10. 2009 14:15
ženy ... z toho raz bude román ....a mozete normalne napísat bestseller
11 
 fotka
lachance  10. 10. 2009 14:17
@pally27 no už by asi trebalo začať..
12 
 fotka
estrella  10. 10. 2009 15:21
@pally27 bestseller o čom?



@lachance no, tak tak.. ale nevadí ach, sorry, najlepšie priateľky, kamarátky
13 
 fotka
estrella  10. 10. 2009 19:56
@lachance bola som v kostole, (to vieš) a mala som dosť času premýšľať a prišla som nato, že .. (toto čo teraz napíšem.. tak asi ma zase zdrbeš, .. možno ťa tým aj stratím.. prosím, nezabi ma ) mala by si napísať ...... vieš komu, .. myslím si, že tým si uľavíš, a aspoň potom v budúcnosti nebudeš mať výčitky, že si sa o to nepokúsila, preto ti to radím, nemusíš sa s ňou hneď kamarátiť.. alebo zase naopak môžeš.. proste, len jej napíš, že sa jej ospravedľňuješ.. a bude ti lepšie, a uvidíš, čo urobí ona, možno to dopadne dobre, a možno ani nie, ale aspoň budeš mať pocit, že si sa o to pokúsila, a nebude ťa zožierať pocit, že si nič nepsravila.. rodzhodni sa.. je to na tebe stojím pri tebe, akokoľvek sa rozhodneš



a preto píšem aj toto



@chicalavativa už len preto, že nemáš najmenšiu snahu, a možno ani chuť sa so mnou zmieriť (narozdiel, ako to bol v príde s lachance), tak preto by som mala byť na teba ešte viac naštvaná, a asi aj som, .. každý máme hrdosť, ale ja ju teraz zahodím, už nechcem mať žiadne rozpory, boje a rozhnevaných ľudí na okolí.. chcem žiť kľudne, a preto .. PREPÁČ !!



zábavné na tom všetkom je to, že je len na tebe, čo spravíš...
14 
 fotka
lachance  10. 10. 2009 22:17
@estrella máš pravdu .. len neviem či by som na to mala odvahu.. a ani neviem čo by som jej mala napísať..čiže asi neurobím nič aj keď nápad to bol dobrý.. inač si super..
15 
 fotka
nomusicnolife  10. 10. 2009 23:07
@lachance možno by nemalo byť už také ťažké nazbierať odvahu... po tom čase, a ak už by si napísala, tak by som ťa neodignorovala a nepostavila sa ti chrbtom lebo nemám ani najmenší dôvod

... keď som to včera čítala, na odporúčanie Milady, tak sa mi o tebe v noci ešte aj snívalo ...

V živote je jedná pekná vec, po čase zabudneme na tie zlé spomienky a vynoria sa nám už len tie príjemné...

Ahoj...
16 
 fotka
lachance  10. 10. 2009 23:16
@nomusicnolife po roku vôbec neviem čo ti mám napísať.. .. pretože aj ty a aj ja sme sa obe zmenili... aj keď bola by som rada keby to tak nebolo... na odporúčanie estrelli som ti začala písať správu aj keď som ešte nevedela či ti ju aj pošlem.. je mi všetko tak veľmi ľúto...:´-(
17 
 fotka
nomusicnolife  10. 10. 2009 23:19
@lachance vidím, že ťa to úprimne trápi, a tak som to nenechala tak, ten blog je napísaný veľmi pekne. A máš pravdu, každá urobila chyby, ťažko sa na ne zabúda, ale lepšie aspoň sa dokázať jedna druhej pozrieť do očí, a aspoň sa na ulici pozdraviť, akoby sme sa mali ešte dlho ignorovať...
18 
 fotka
chicalavativa  11. 10. 2009 10:29
@lachance a @nomusicnolife ja by som bola veeeľmi šťastna, keby ste sa už zdravili. Nazoaj, AJ NEMOZNE MOZNYM JE!!!!! a OZAJ ZáZRAKY SA DEJU!!!!



@lachance netušila som, že sa tak prekonáš, no je to pekné! Aj tie tvoje staré nepriatelky (ja a nomusicnolife) budu nakoniec tvoje normalne kamosky co naozaj som veľmi rada. Konecne sa vsetko obracia na dobre. Myslím, že si dobre spravila s tymto blogom vies a s tym, ze som to ukazala sasi..tak to len kvoli tomu, aby vedela, ze chces len dobre teraz



@nomusicnolife ty truuuba co si namna bonzla,??? ze som ti to dala precitat?



a čo k tebe @estrella ja som sa hnevat na teba nechcela..len si precitaj tie TSky aa komentare...odpustit ti odpustim..ale zabudnut nezabudnem co si mi vypisovala. ja som ti tiez napisala ze ty pi** a neviem co, ale dost ma zarazilo, ako si ma urazala tymto a myslim, ze ty si urazila ma viac ako ja teba tymto. nie som clovek, aby som neodpustila ci sa hnevala. toto nedokazem..ale tak neviem no. myslim ze s tebou je to horsie ako s lachance. no ked uz tamte dve sa zmierili tak preco aj my nie?



TAK DUFAM, ZE SA TO UZ NIKDY VIAC NEZOPAKUJE!!! CI MEDZI ESTRELLOU A MNOU ALEBO LACHANCE A MNOU ALEBO MEDZI LACHANCE A NOMUSICNOLIFE tesiim sa
19 
 fotka
chicalavativa  11. 10. 2009 10:33
@estrella ja som tiez spravila chybu..ano priznavam..ale tak naozaj. nemala som chut sa s tebou udobrit zato co si napisala. a s tym pi** to som iba vratila. vies..vsetko vraciam dvakrat horsie alebo dvakrat lepsie. cize dufam, ze uz bude klud !
20 
 fotka
lachance  11. 10. 2009 10:36
@chicalavativa no len to nezariekni.. vieš vždy sa môže niečo zlé stať..
21 
 fotka
chicalavativa  11. 10. 2009 10:41
@lachance nie nie nezakríknem, nepočarujem ani nič iba počarujem, aby dobre bolo
22 
 fotka
chicalavativa  11. 10. 2009 10:47
@nomusicnolife a lachance neuverite, ale ja sa z vas viac tesim ako vy dve fakt
23 
 fotka
lachance  11. 10. 2009 10:48
@chicalavativa áno začni čo najskôr..
24 
 fotka
chicalavativa  11. 10. 2009 10:49
@lachnce oki budem pocaruvavat ked uz ste mi povedali, ze pocaruvavam vam tak skusim ci pravda
25 
 fotka
estrella  11. 10. 2009 12:24
@chicalavativa pokiaľ sa so mnou zmieriť nechceš, tak to nerob, nikdy som nikoho k ničomu nenútila a nemienim s tým začať..
Napíš svoj komentár