Už v jednom zo svojich predchádzajúcich blogov som písala o tom ako sa nerada rozhodujem a v tomto blogu sa pokúsim rozpísať o tom niečo viac.

Keď ste malí, vaše rozhodovanie sa zužuje len na výber oblečenia, na to čo si dáte na jedenie s akými hračkami sa budete hrať. Všetky dôležité rozhodnutia za vás robia rodičia. Je to fajn, aj keď to občas nevyzerá najlepšie. Občas sa hneváte, že prečo vám toľko kecajú do života.

Mám 18 rokov, pomaly 19 a už pár rokov sa rozhodujem sama za seba, samozrejme občas mi do toho kecajú aj rodičia. Žiaľ, keď si tak zrekapitulujem svoje posledné 4 roky, nevidím ani jedno správne rozhodnutie. Hovorí sa „Nič čo som urobila neľutujem.“ Ale asi to nie je môj prípad.

„Buď som sa nevedela rozhodnúť,
alebo som sa rozhodla a časom sa ukázalo,
že moje rozhodnutie nebolo správne.“

Vo štvrtom ročníku na základnej škole sme si mali vybrať nejaký cudzí jazyk ktorý sa chceme učiť, vybrala som si nemčinu a následky svojho nezmyselného rozhodnutia musím ešte stále znášať.. Pretože nemčinu nemám rada ako jazyk mi nič nehovorí, nemôžem ho ani počuť bez toho aby sa mi nezdvihol žalúdok.. Keby bolo na mne tak verte tomu že nemecký jazyk už neexistuje..

Dopad svojho ďalšieho nezmyselného rozhodnutia sledujem posledné dva mesiace. Som štvrtáčka a čaká ma maturita. Vybrala som si školu, ktorá mi momentálne dosť sťažuje život. Začínam ľutovať že som si ju vybrala.. Keďže maturita bude neskutočne ťažká. Štve ma, že musím maturovať zo všetkých predmetov a pritom nechápem na čo mi je maturita z Elektriky... keď aj tak výška na ktorú chcem ísť sa netýka elektriky. Chcela by som si vybrať predmety.. aj keď ako sa poznám isto by som si vybrala zle.
Premýšľam o tom prečo som si vlastne vybrala tú školu.. Snažím sa spomenúť si na tú chvíľu keď som sa rozhodla, ale vôbec si nespomínam čo ma presvedčilo o tom aby som urobila tak ako som urobila... Mám okno.

A teraz sa bojím rozhodnúť na akú výšku mám ísť.. čo keď sa zase rozhodnem zle???.. dokonca som navštívila psychologičku aby mi urobila test na aké povolanie sa hodím a na akú školu by som mala ísť.. som zvedavá na výsledky, ktoré budem mať v pondelok.. snáď mi nevyjde, že nie som dobrá na nič..

Dúfam a držím všetkým pršteky aby ste neurobili tú istú chybu ako ja a preto tí ktorí si teraz vyberáte strednú alebo vysokú školu by ste sa mali začať riadiť týmto: „Dvakrát meraj a raz rež.“ Radšej si to poriadne premyslite.. Pretože nie každá chyba alebo zlé rozhodnutie sa dá napraviť..

 Blog
Komentuj
 fotka
tomice27  21. 1. 2010 20:20
"by ste sa mali začať riadiť týmto: „Dvakrát meraj a raz rež.“ Radšej si to poriadne premyslite.. Pretože nie každý chyba alebo zlé rozhodnutie sa dá napraviť.. "

to si fakt pekne napísala, máš pravdu...



a k tým tvojim "zlým" rozhodnutiam... ver mi, tieto tvoje rozhodnutia sú ešte nič, v živote spravíš aj oveľa horšie rozhodnutia...
 fotka
saddath  21. 1. 2010 20:25
ha,ber to tak, že keby si spravila niečo iné,mohla si to ešte viac dojebať.



a na tie testy sa nespoliehaj,to je pičovina
 fotka
lululi  21. 1. 2010 20:35
ja som podobná, ťažko sa rozhodujem aj pri banalitách.

napr.dnes som sa rozhodobala medzi 2 čiapkami na lyžovanie asi pol hodky, nakoniec som si nechala poradiť od predavačky... a doma som klasicky mala pocit, že tá druhá bola lepšia
 fotka
bluepanter  21. 1. 2010 20:45
nikdy nevieš, ako by to dopadlo, keby si si vybrala iné, ako aj @saddath napísala.



Proste sa rozhodni podľa záľub, strach je normálny, poraz ho .

Inak nepi nárazovo alkohol, to vraj zhoršuje schopnosť rozhodovať sa (trvalo)
 fotka
lachance  21. 1. 2010 20:50
@tomice27 ďakujem.. viem že urobím aj horšie rozhodnutia a preto sa tak bojím... keď sa neviem rozhodnúť v obyčajných veciach



@saddath no nespolieham sa pretože tie otázky boli dosť nezmyselné...ale tak nikdy nevieš..



@lululi to poznám vždy keď si niečo kúpim niečo také čo ma v obchode hneď nezaujalo no predsa som si to kúpila prídem domov skúšam si to a čím ďalej tím sa mi to menej páči..



@bluepanter podľa záľub?? čo keď žiadne nemám..rada sa flákam s kamarátmi po vonku a rada sedím pred pc.. a veľmi rada kecám o hlúpostiach.. okrem toho nič..
 fotka
saddath  21. 1. 2010 20:50
hoď si kockou.... spravíš síce presný opak ako ti vyjde, ale aj to pomôže
 fotka
saddath  21. 1. 2010 20:52
a jaký to bol test? taký z viac čatí a hodnotenie je v percentoloch?

alebo taký,že si mala dva rady slov a mala si vyberať bez rozmýšľania,čo sa ti viac páči?
 fotka
lachance  21. 1. 2010 20:56
@saddath tak ten môj mal vaic častí prvá časť mala 6 otázok druhú časť tvorili tie dva rady z ktorých som mala vybrať čo sa mi viac pozdáva.. a do tretej som mala nakresliť listnatý strom, seba a keby som bola kráľovná že aký by som mala erb... tak som zvedavá na výsledok.. škoda že až v pondelok budem mať..
 fotka
saddath  21. 1. 2010 20:58
fuuha,no tak takýto som ešte nerobila. ale vidím to na sociológiu, dídžejstvo...a ešte biochémiu...
10 
 fotka
johnysheek  21. 1. 2010 21:00
absolutne nesuhlasim s tym co pises..

kazde rozhodnutie ma svoj zmysel.. to ze sa ti teraz zda ako zle neznamena ze take naozaj je..

nikde nevies kedy sa ti co moze hodit.

i ja som mal kopec predmetov, ktore mi boli k nicomu, i ja som si vybral skolu a netusim ci spravne..

cas to vsetko ukaze.. a ked nie teraz snad neskor..



radsej ver tomu ze to pride ako zufat si a i tak si nepomoct...
11 
 fotka
lachance  21. 1. 2010 21:01
@saddath ja to zatiaľ nevidím na nič..
12 
 fotka
saddath  21. 1. 2010 21:01
jak že ňe? šak som ti poradila...
13 
 fotka
estrella  24. 1. 2010 19:42
všetko má určitý zmysel
Napíš svoj komentár