Práve dnes som sa zamyslel nad tým, koľko známych zo školy vlastne žije v úplnej rodine. A prišiel som k hrozivému uvedomenie, že vlastne poznám viac ľudí ktorí žijú v neúplnej rodine, ako v úplnej.

A to ma núti sa zamyslieť, prečo sa ľudia vlastne hrnú do vzťahov, prečo si zakladajú rodiny, ktoré sa potom tak rýchlo rozpadávajú.
Asi je to tým, že dnes už skrátka nie je taký tlak na to aby ľudia boli spolu, možno je to na jednej strane dobre, že človek si akože môže vybrať s kým chce byť a nebyť za to súdený.
Na druhej strane, dnes ak je väčšina ľudí vo vzťahu alebo manželstve, mám pocit, ako keby bola menšia ochota prekonávať problémy. Skrátka je oveľa jednoduchšie to skončiť, veď prečo by som mal zostávať v tom, ak mi to nevyhovuje.

Čo mi dáva otázku, teda či sú správne dôvody prečo ľudia vôbec vstupujú do vzťahov a iných zväzkov. Áno, dnes to už asi nie je taká otázka prežitia a ekonomiky ako kedysi. Dá sa žiť aj single.
Existujú teda vlastne dobré dôvody pre vzťah? A je v poriadku ak sa vyvíjajú veci tak ako sa dnes vyvíjajú?

 Blog
Komentuj
 fotka
bizbilio  9. 10. 2011 18:09
keď niekto napíše to,čo si myslím...
 fotka
darkness1280  10. 10. 2011 19:30
"Na druhej strane, dnes ak je väčšina ľudí vo vzťahu alebo manželstve, mám pocit, ako keby bola menšia ochota prekonávať problémy. Skrátka je oveľa jednoduchšie to skončiť, veď prečo by som mal zostávať v tom, ak mi to nevyhovuje." a ešte za tým tá veta.. Mám menší dotaz, ako je možné, že práve ty, keď o tom tu píšeš, si tú chybu spravil? práve tú ktorú som vyznačila? alebo vysvetli.....
 fotka
laciskoo  10. 10. 2011 20:19
@darkness1280 Povedal by som k tomu toľko že, do as I say, not as I do. .



Ale áno, samozrejme. Máš pravdu, necítim sa byť pripravený na vážny vzťah, a očividne to asi nepotrebujem a neviem sa k tomu postaviť zo správnych dôvodov, a preto aj sám hovorím, že nič také nehľadám.
 fotka
darkness1280  27. 10. 2011 17:22
:3
 fotka
catmartina  18. 11. 2011 20:36
k tomuto by sa dali napísať 3 A4ky a stále by to bolo málo..tak v skratke-dnešná doba je o pohodlí, sebeckosti,,to čo nám momentálne vyhovuje, to robíme, ak nám to vyhovovať prestane, začneme robiť niečo iné..konvencie sú pasé, nerieši sa čo sa patrí a čo nie ako kedysi..spoločnosť je prehnitá a nám to vyhovuje, preto sa nič nemení a len zhoršuje..
 fotka
antifunebracka  28. 6. 2012 17:17
skor to bude tym, ze ludia su coraz naivnejsi
Napíš svoj komentár