...a všetko sa razom zmení. Človek si v jednom okamihu uvedomí toľko vecí. Je sám. Na všetko. Musí byť takmer z jedného dňa na druhý pripravený popasovať sa so životom.
Niektoré situácie sa v bežnom živote už nemusia vyskytnúť.

Každý je zrazu zaneprázdnený. Darmo sme si ako bezstarostný teenageri vravievali, že bože, prečo tí dospelí stále niečo riešia, neustále majú hlavy v smútku z práce, detí, vzťahov. Človek sa ani nenazdá a odrazu má presne tieto problémy.
Najprv prídu vzťahy, ktoré sa vo väčšine prípadov striktne odlišujú od amerických presladených romantických filmov.
Potom príde práca, ktorá sa ani náznakom nepodobá obrázku na prvej strane prvého zošita z prvého ročníka, na ktorom figuruje veterinár, svoju prácu milujúci učiteľ, či bohatá blonďatá modelka.

A tak si raz večer po práci človek sadne, náhodou má čas a tak si otvorí fľašku vína a premýšľa, kedy k tomu všetkému vlastne prišiel. Nepripravený snáď môže upadnúť aj do ľahších depresii.

A tak sa začne zamýšľať, čo ho držalo nad vodou, keď bol mladší. Na žúrky je už trochu neskoro. Čo tak priatelia? Dvihne telefón a vytočí A. Ale A bohužiaľ dnes pracuje. Tak skúsi B. B ma vlastný program s vlastnou rodinou. Skúsi C. C dnes nemôže, lebo ide 3018. časť Paneláku. Možno teda D...nie D nemá naládu, lebo má podobné existenčné problémy ako sám volajúci, ale deliť sa o ne nebude. A tak pokračuje a pokračuje a zúfalý zistí, že jediné číslo, ktoré by mohlo mať čas aspoň telefonovať je Zákaznická linka 905.

Naraz však príde iné uvedomenie. Veď keď toľkí ľudia riešia toľko vecí, zaujímajú vôbec niekoho moje problémy?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
fxx  4. 2. 2014 22:24
nechcel by sommat taku dospelost
 fotka
ladyblady  4. 2. 2014 22:27
a kto by chcel?
Napíš svoj komentár