Už dlhšie sa nad tým zamýšľam. Prečo sú moji rodičia takí akí su?
Mám 20 rokov, chodím na VŠ, zarábam si popri škole celkom dosť, ale stále im nie som dosť dobrá. Vyrazím si niekam s kamarátmi, už mi volá mama, kde som, prečo tam som, prečo nie som doma s nimi alebo sa nevzdelávam ...aj ked už nemám školu. Prečo mi dennodenne hovoria tie isté otrepané reči, že život je o práci a študovaní a nie o tom, aby som vysedávala niekde s kamarátkami a chodila kade tade, prečo si myslia, že chodiť po svete a niečo vidieť je nesprávne a človek by mal byť len zatvorený doma s rodinou a mať hlavu zaborenú v compe alebo knihách??

Neuveriteľne mi prekáža, že si neustále myslia, že majú pravdu, že jednoducho každý človek musí byť spokojný s takým životom, s akým by boli spokojní oni. Už to tu nezvládam. Každodenné vyvolávanie, keď zaregistrujú moju neprítomnosť a tie neustále výčitky prečo zase niekade chodím. Kde si? V kine...Ty nie si normálna. Kde si? V kaviarni...Ty nie si normálna. Kde si? Prechádzam sa? Nemáš asi čo robiť že? ....Kde si? V škole? ...Dobre potom ked prideš domov, chod pracovať....Výčitky, výčitky, výčitky...ešte horší spôsob ako človeku niečo zakázať, je uplne mu to znechutiť...Ubíja ma to a neviem čo mám robiť.

Je fakt dieťa povinné robiť to, čo sa páči jeho rodičom. Musí to byť tak, ako mu to oni naplánujú. Podľa mojich rodičov by človek nemal mať žiadnu pubertu, mal by sa spoliehať iba na seba, nemať priateľov, ale len známych, nechodiť nejako zvlášť do spoločnosti, max. do divadla, ale určite nie sedieť v kaviarnach alebo podobných podnikoch. Do 26 rokov sa aktívne venovať štúdiu a nerozmýšľať nad somarinami. Potom absolvovať sobáš, ktorý by mal byť len s človekom na rovnakej úrovni čo sa týka financií, vzdelania ..ako v nejakej kaste...urobit si par deti, postaviť dom a celý život držať hubu a robiť to, čo nakážu, len preto, lebo to je správne...to je ten život, ktorý každého naplňa a baví...lebo to povedala mamka s tatkom.

 Denník
Komentuj
 fotka
deeo  23. 6. 2014 01:03
da sa odstahovat predsa, ked nesuhlasis s filozofiou vasich ...
 fotka
ladyblady  23. 6. 2014 01:06
neviem, či to je také lahké pre človeka vo veku 20 rokov žijuceho v SR
 fotka
ladyblady  23. 6. 2014 01:07
@deeo ak by to však bolo možné, je to prvá vec, ktoru by som urobila
 fotka
deeo  23. 6. 2014 01:15
@ladyblady ved presne to ... teda mne je to jasne, ze to lahke vobec nie je ... skor to je o tom, ze ked za strechu pod ktorou byvas + za jedlo ktore jes platia rodicia, tak si "v ich rukach" ... tazko povedat ci to je fer, alebo nie, ale je to tak

ale zase, nemoct ist trocha vonku "zit" ... zajst na drink alebo pizzu bez toho aby po tebe dakto hucal ... tak to je trocha moc asi

musis asi so sebazaprenim vydrzat aspon do konca vs a potom poriesis .. a neboj, vs naozaj leti .. zachvilu si na konci
 fotka
oiquell  23. 6. 2014 10:17
pre toto som sa odsťahoval 3 týždne po maturite. rob čo ťa baví a čo máš rada.
 fotka
dumbledore  23. 6. 2014 13:25
Jednoducho to musíš vydržať kým si spravíš školu , prechádza tým takmer každý, tiež to poznám. Uvidíš, možno im skús povedať, že už stačilo ale sú to rodičia, to je tak.
 fotka
tralalibang  23. 6. 2014 13:57
Vypni si telefón keď pôjdeš von
 fotka
alysia  23. 6. 2014 14:50
škoda, že sa im to nedá vysvetliť :/ kedže stíhaš aj školu aj kamarátov, tak nechápem, kebyže máš zlé známky tak pochopím
 fotka
chanteuse  23. 6. 2014 16:01
ufff.... mňa práve nútia chodiť von. skúste si to nejak vyjasniť alebo neviem preboha,ale život usrčite nieje len o škole a práci !! vtedy prežiješ život a zrazu je konec ani nevíš jak...
10 
 fotka
klietka  23. 6. 2014 17:13
Je to choré. Buď sa im razantne postavíš (preboha šak máš 20 rokov a nerobíš nič zlé), alebo toto môžeš znášať donekonečna. Ich ego sa nabaľuje v tom, že vedia že do teba môžu rýpať.
Každopádne nič nové u rodičov v dnešnej dobe jak si leštia bambusy pretože si myslia že majú neobmedzenú moc len preto, lebo "som tvoja matka" ..
11 
 fotka
ladyblady  23. 6. 2014 22:29
No niečo mi hovorte ľudia
@oiquell obdivujem, že si sa dokázal tak rýchlo postaviť na nohy, už 3 týždne po mature :/ Ja sa snažím zarabať čo najviac to ide, odkladať, ale stále si nedovolím tvrdiť, že by som si vedela sama poradiť..

@tralalibang poznáš ten pocit, ked ten telefon potom zapneš a 30 zmeškaných hovorov/hororov MAMA ? Toto už neskúšam

@alysia nedá, hlavne mama je taká zastaralá niekedy...jej sa nedá vysvetliť, že nie každý človek ma jej životné tempo..ona len práca deti praca deti, vobec nechodí za kamaratkami alebo naopak, je neskutočný pedant na veci, stále upratuje a nám tu aj so segrami može hlava prasknúť, ked to máme stále počúvať

@klietka no rozprávala som jej to..ona si to vobec neuvedomuje, stále mi kecá s kym sa baviť, kam mam chodiť, kedy sa mam vratit...nechape prečo najradšej chodím mimo našu obec...podotykam ma to tu 400 obyvatelov, 1 obchod a 1 krčmu... Keby si aspon odpusti tie blbe pripomienky, čo mi akurat nervy urobí..a to ani peniaze nepýtam...
12 
 fotka
ssnehulienka  24. 6. 2014 00:34
A prečo si myslíš, že to robia? Jasné, môžem sa mýliť, ale z tohto mi je jasné, že rodičom ide o tvoje dobro. Snažili sa ťa vychovať k samostatnosti a dať ti všetko, možno i to čo oni nemali, aby si mala dobré vzdelanie, prácu, a potom teda aj život.

Samozrejme druhá strana mince je tá, že toto je na mňa naozaj prehnaný spôsob a chápem, že toto ti musí naozaj vadiť.


Len som sa snažila ukázať ti, že mám dojem, že ti chcú len dobre, a teda že úmysel je správny, len to prevedenie nie je ok.
13 
 fotka
oiquell  24. 6. 2014 13:55
@ladyblady nie je to také ťažké, v prvom rade si musíš vedieť spraviť rozpočet, hlavné je vždy bývanie a strava, musíš vedieť koľko mesačne preješ a mať presný prehľad o výdavkoch, ďalej paušál/kredit a oblečenie+občas si niekam vyjsť von.
14 
 fotka
doyouhearme  26. 6. 2014 14:59
aj keď ti volaju
Napíš svoj komentár