Hoci niesom nejaká extra spisovateľka tak ma napadlo ze niečo napíšem o toaletnom papieri, lebo ten sa hodí do záchodu.

Toaletný papier je pletivový papierový produkt určený na čistenie * po kakaní alebo na čistenie * po cikaní .

Zloženie toaletného papiera sa líši od papierových vreckoviek. Toaletný papier je navrhnutý pre rozklad, keď sa namočí, aby neupchal kanalizačné rúry. Tiež sa rozkladá vo vyhnívacej nádrži, na rozdiel od papierových vreckoviek, ktoré väčšina výrobcov neodporúča do vyhnívacej (septickej) nádrže splachovať.

Toaletný papier bol prvý raz vyrobený v Číne v 14. storočí.

Pred týmto vynálezom na svoje umývanie používali bohatší ľudia vlnu, čipky alebo konope, chudobnejší sa umývali v rieke alebo sa čistili rôznymi materiálmi ako handry, drevené hobliny, tráva, seno, kamene, piesok, mach, voda, sneh, kukuričné šupky alebo mušle, v závislosti od krajiny a počasia alebo sociálnych zvykov. V starovekom Ríme sa obvykle používala špongia.

V niektorých častiach sveta sa bežne používali staré noviny, telefónne zoznamy, reklamné brožúry atď.

Použitie vody na čistenie bolo obvyklé na Strednom východe, kde ľudia používali ľavú ruku na čistenie a pravú ruku na jedlo. V niektorých častiach Afriky to bolo naopak, a stisk pravej ruky sa považoval za nevychovanosť.

Výhody toaletného papiera sú, že je ľahko použiteľný, výborne absorbujúci, môže byť vhodne dostupný pri toalete a môže byť spláchnutý vo väčšine krajín, kde je toaletný papier bežný. V oblastiach, kde sú bežné vyhnívacie nádrže a vo väčšine rozvojových krajín sa použitý toaletný papier obvykle vloží do odpadovej nádoby vedľa toalety, pretože kanalizácia alebo septický (vyhnívací) systém nedokáže toaletný papier spracovať.

Toaletný papier je dostupný v niekoľkých typoch, farebných variantoch, dekoráciách a štruktúrach, aby vyhovel individuálnym preferenciám. Toaletný papier sa typicky produkuje z recyklovaného papiera.

No takže to bude koniec lebo už sa o toaleťáku asi nič iné nedá napísať.

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár