Na gympli som bola ťemer 4 roky zaľúbená do spolužiaka, takého triedneho baviča. Asi dva týždne v tretiaku sme spolu intenzívne flirtovali, navzájom sa balili a ja som bola taká šťastná, ako len môže pubertálne dievčisko šťastné byť. Najkrajšia fáza vzťahu je podľa mňa práve to balenie, flirtovanie, iskrenie a rýpanie do seba. Naozaj som si to vtedy užívala. A urobila som dobre, lebo ďalšia fáza nikdy neprišla.

Chalana zbalila druháčka. Chválabohu, že bol koniec školského roka. Dva mesiace letných prázdnin som skladala dokopy malinké kúsočky na ktoré sa mi rozbilo srdiečko.

A potom som celý posledný ročník, každé ráno stretávala na chodbe bozkávajúci sa zaľúbený párik. Jeho- môjho Baviča a ju. Kurevsky to bolelo. Celý štvrtý ročník.

Počas vysokoškolského štúdia sa rozišli. Ja som si našla vzťah, Bavič si našiel iný vzťah. Bavičov vzťah skončil. Môj vzťah skončil.
Bavič si so mnou začal chatovať, opäť sme intenzívne flirtovali, akurát moje srdce bolo opäť rozbité, tentoraz na také malilinké mikroskopické čiastočky, že som ho naozaj potrebovala najprv poskladať, než som ho mohla začať znovu používať.

A Bavič stretol svoju aktuálnu frajerku. Písali sme si však ďalej. Musím priznať, že sme spolu aj ďalej flirtovali... Hej, hanba mi. Ale všetko bolo udržiavané v striktne sterilnej virtuálnej úrovni chatu.

Počas prázdnin, keď Bavič pár krát zablúdil aj domov do neďalekého mestečka, snažila som sa dohodnúť sa aj na osobnom stretnutí, volala som ho na kofolu, na pivo... Bavič občas súhlasil, že sa ozve, ale nikdy sa skutočne neozval.
Až ma to raz prestalo baviť...

ja: Ved Ty sa ma bojis.
Bavič: myslis ?
ja: uhm.
som prilis uprimna?
Bavič: nie pohoda
nemyslim si ze sa ta bojim
mozno sa bojim ze by som ti ublizil

ja: myslim, ze sme sa prepracovali prilis daleko, aby som Ta nechala ublizit mi.
Bavič: vazne ?
ja: hmmm... napriek tomu, ze tu spolu piseme somariny o nahych fotkach, vyzliekani pred webkou... asi som uz imunna voci Tvojmu sarmu.
aspon kym mas frajerku, tak urcite.
sorry.
Bavič: pohoda

ja: takze na tu kofolu by som ja s Tebou niekedy naozaj sla.

Chat sme ukončili ďalším neurčitým prísľubom stretnutia sa v budúcnosti.

Nemohla som však pustiť z hlavy tú časť, že mi nechce ublížiť. Ako? Čím? Veď my sme už iba kamaráti.

A potom som si spomenula na to, ako sme boli v opačných pozíciách. Keď sme si písavali kým som ja mala priateľa. A ako ma Bavič volával na kofolu a ja som sa statočne vykrúcala.
Ale nie preto, že som nechcela ublížiť jemu. Skôr som nechcela ublížiť sebe. Tá iskra medzi nami nikdy úplne nezhasla. A ja som mala vzťah v ktorý som verila, tak načo riskovať, že z tej malej zabudnutej iskry vzbĺkne poriadny oheň a spáli to čo som v tej chvíli mala?

Platonické lásky sú najkrajšie. Lebo nikdy nepríde realita, ktorá by ich pokazila. A preto ma Bavič nikdy nevezme na kofolu. Lebo by sa mohlo pokaziť veľa. Jeho vzťah.
A následne by sa mohla pokaziť aj tá nádherná dokonalá predstava, ktorú jeden o druhom máme.

 Blog
Komentuj
 fotka
birdie  7. 4. 2011 22:54
a so mnou potom prečo chodíš na pivo?
 fotka
leelee  7. 4. 2011 22:58
Juuuj...

Ty si môj domáci maznáčik. Občas Ťa treba vyvenčiť
Napíš svoj komentár