Milujem fejzbúk. Áno, ja som podľahla. Absolútne.

Síce mi berie čas, ale veľmi veľa mi dáva. Pocit, že stále viem čo sa deje s priateľmi s ktorými by som inak stratila kontakt. Dáva mi možnosť baviť sa cez chat s ľuďmi s ktorými nemám možnosť si pokecať osobne, lebo nás delí príliš veľká diaľka.

A ešte pre jednu vec milujem fejzbúk, lebo mi dáva možnosť povedať svoj príbeh. Ale iba v miere, v ktorej ho povedať chcem.

Milujem piesne a milujem silné texty piesní. Také čo Vám uviaznú v hlave a skryto, zdanlivo zabudnuté čakajú na správnu chvíľu. Potom sa vynoria a hrajú vo Vašich myšlienkach dookola, kým ich potrebujete.

Ako Allanis Morisette a jej „You oughta know“, alebo Anna David s „Fuck You“ po tom, čo ma nechal frajer a vysvitlo, že ma podvádzal. Piesne o ktorých sa Vám nechce veriť, že ich napísal niekto iný, kto Vás vôbec nepozná. Lebo spieva o Vás. O tom čo sa deje vo Vašom srdci.

Alebo sa ráno zobudíte z nádherného sna a v hlave Vám hrá Mobyho „Dream about me“. Alebo Radiohead a ich „Creep“, lebo aj tak viete, že ten chalan o Vás nikdy stáť nebude.

Niekedy sú to piesne o na ktoré by ste si inak nespomenuli ani keby ste chceli. Sto rokov stará „I can´t stand loosing you“ od Johna Lennona. Ani ste netušili, že ste tu pieseň počuli, až kým sa nezačnete strácať niekoho koho stratiť proste nesmiete. Najlepšiu kamarátku. A zdanlivo nevinne jej potom na jej wall posielate úvodnú pieseň z Priateľov od skupiny The Rembrandts, ktorá ale presne a jasne hovorí „I´ll be there for you“.

Takýchto piesní je veľa. IMT Smile a „Vyspal som sa z Teba“, ktorá sa Vám v hlave vynorí po rozhodnutí nebyť zaľúbená do chalana, ktorý balí Vašu najlepšiu kamarátku.

Občas sa mi zdá, že tie piesne sú Soundtrack k môjmu životu. Hádžem ich na fejzbúk, kde ich môže vidieť všetkých mojich 250 „priateľov“. Ale pochopí ich iba zlomok z nich.

 Blog
Komentuj
 fotka
hereiam  29. 6. 2011 12:07
pekne si to vystihla myslím, že je to aj jeden z mojich dôvodov prečo si fb nezruším
 fotka
tinuska569  29. 6. 2011 12:44
@1 , presne môžem sa s nimi podeliť o moje zážitky, pocity a tak je to podľa mňa dobrá vec, aj keď je tam už kopec malých deciek, ktoré to berú asi tak, že "Ja som na facebooku.", ja také v priateľoch nemám, tak mi to môže byť jedno ale všimla som si, že aj veľa ľudí v mojom veku, berú facebook tak ako tie deti ale s tým asi nič nespravíme
 fotka
upirka113  29. 6. 2011 19:30
konečne dakto múdry
Napíš svoj komentár