Strmé steny padali ako slnko do hlbok a vzduchom sa niesla ozvena jej hlasu.Nebola si istá tým čo sa deje. Padala už hodnú chvíľu a namiesto zrýchľovania spomaľovala. Dopadla na mäkkú podložku posplietanú z trávy a machu.

Rozhliadla sa okolo a mala pocit, akoby to tu poznala už odpradávna. Poniže miesta kde stála sa rieka vlievala do malého jazera. Po oboch stranách rieky sa rozprestierali lúky posiaté kvetmi striebornej a bielej farby. Na drobných lupeňoch sa črtali kvapky rannej rosy. Zohla sa po pár z nich a vložila si ich do zlatistých kučier.

Vykročila k jazeru, ktoré ešte z časti zahaľovala hmla. Jeho hladina bola pokojná a priezračná. Zahľadela sa na dno a z duše jej vytryskla neha. Zazrela kryštálové svetlo pokojne ležať v piesku, akoby sa od vekov nechávalo obmývať vodou a robilo ju vzácnou. Sústredila sa na svoj odraz a oči jej žiarili ako drahokamy. Odrážali svetlo raňajšieho slnka od hladiny.

Ponorila ruku do jazera. Voda bola studená,ale jej srdce zaplesalo. Pokoj. Nikdy v živote necítila taký pokoj.Na tvári sa jej roztiahol jemný úsmev. Posadila sa na okraj do trávy a pohmkávala si neznámu melodiu,ktorú jej znenazdania pošepkala múza.

Počas piesne sa zdvihol vietor a odvial kvety z jej vlasov. Niesli sa smerom k lesu,ktorý začínal opodiaľ. Rozbehla sa za striebrom,ktoré sa vznášalo vo vzduchu a načiahla k nemu ruky.
Necítila sa viac spútaná. Pod nohami už necítila zem,ale uvedomila si ,že letí v priezračnom ráne naprieč novej budúcnosti.

Z vďačnosti jej z očí vytryskol vodopád slz,ktoré sa pri dopade na zem menili na drobné perly. Perly zasadené do náhrdelníka,ktorý píše samotný život.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
darklady666  27. 1. 2009 21:12
pekne.. ako opisane z nejakeho romanu
 fotka
lejna  27. 1. 2009 21:15
no ano...je to napísané z môjho románu čo píšem
 fotka
gilthonielelbereth  28. 1. 2009 10:30
krásne poeticky napísané
 fotka
andy777  28. 1. 2009 10:45
nepochopil som až tak možno uplne, ale velmi sa mi to páčilo. To bolo niečo na štýl,že ked spadneš nie vždy spadneš niekam uplne zle a z toho dna vztávaš(v tvojom prípade vzlietaš)lepšia ako si bola? pochopil som myšlienku,takto si to myslela? ale ako som povedal píšeš velmi pekne.
 fotka
janka203  28. 1. 2009 13:52
je to pekne....ten pokoj...paci sa mi to...pokracuj....bude pokracovanie vsak?
 fotka
kaira07  28. 1. 2009 15:46
krásne pokojne nadherne
 fotka
alexcane  28. 1. 2009 15:52
Teda ta romanci a cinizmuz, a hlvna tá potizmuz uzasne
Napíš svoj komentár