Je pol tretej v noci, ja som hore, ležím na posteli pri malej lampe a som úplne opustená. Môj vzťah je hádam v bezvýchodiskovej situácii, všetky moje kamošky sú preč a ja nemám ani komu zavolať, moja rodina spí a dokonca aj všetci moji facebookový priatelia sú offline.

Všetci sú nedostupní. Len ja v tmej tme. Asi preto píšem tento hlúpy blog.

Neviem, kam speje môj život. Nebaví ma škola, nebaví ma brigáda, nemám peniaze. Ani moja rodina nemá peniaze. Chcela som plnohodnotný vzťah, ktorý niekam smeruje. A zrazu sme po roku aj ôsmych mesiacoch v pekných sračkách. Ja by som chcela konečne niečo viac, plánovať spoločnú budúcnosť, on sa mojej predstave (ako som len pred chvíľou na to prišla) smeje. Nikdy nepochopí, že to čo chcem od neho je to, aby chcel tiež. Od začiatku nášho vzťahu ťahám za ten kratší koniec a bojujem s tým, že ho raz omrzím.

V nedeľu nad ránom, po nevydarenej "house party" som zrobila jednú základnú chybu vo vzťahu. Prišla som hore do jeho izby a našla som ho prihláseného na facebooku. Dlho mi trvalo, čo som tam sedela, aby som sa odvážila tam pozrieť. Prvý a poslednýkrát. To, čo som tam našla, som hádam nikdy nechcela vidieť. Nie, nič také strašné, pokiaľ viem, nepodviedol ma. Ale klamal mi. Klamal mi na začiatku nášho vzťahu niekoľko mesiacov, a teraz mi klamal znova. Neviem, ako dlho. Dosť dlho na to, aby to pretriaslo a zničilo celú moju dlho budovanú dôveru. Keď som sa ho na to pýtala, klamal mi opäť: do očí.

Neskutočne ho milujem. Myslím, že som ešte nikoho v živote nemilovala tak odhodlane a zúfalo. Mali sme veľa problémov a nemôžem tvrdiť, že som to vždy videla s nami ružovo. Ale vždy som vedela, že nie som schopná sa ho vzdať. Naučil ma toľko vecí. Naučil ma dôverovať, milovať, užívať si život, objavovať nové veci, s ním som prvýkrát hrala minigolf, prvýkrát som stála na lyžiach.. po rokoch ma vytiahol na klzisko Máme za sebou milión zážitkov, od prvých sympatií a odmietania, prvej hádky, cez všetky možné skúšky nášho vzťahu, ktorým musel čeliť na začiatku ale aj teraz.

Neviem, ako hlboko ma zasiahlo jeho klamstvo. Ale bolí to strašne. A teraz, čo mám robiť? Rozísť sa s ním? Ostať s ním? Budem mu ešte niekedy dôverovať?

Čakala som od nedele do dneška, kedy sa ozve. A on čakal na mňa, kedy sa ozvem. Hoci som bola plná odhodlania, podľahla som a zopakovala som si svoj hriech. A potom zdvihla telefón. Napriek tomu, naša konverzácia mi opäť raz nedávala zmysel. Prečo sa nevieme počúvať a chápať? Zložil mi. Písala som mu sms, tajne dúfala, že zavolá naspäť. Potom som mu volala zase ja. Bože, prečo som len taká hlúpa. Zdvihol mi. Nebol nadšený zase z mojich nočných telefonátov. Po chvíli hovor opäť prerušil. Váhala som, volala som znova, zrušil ma. A potom to bol len hlas, ktorý hlási, že linka je nedostupná. Zase som to ja, čo ťahám za ten klzký povraz.

Nedovolala som sa ani žiadnej kamoške. Niekedy je ťažké zistiť, čo si o vás myslia ľudia, ktorým najviac dôverujete, a na ktorých sa spoliehate, že tu budú, keď budete najviac potrebovať.

Cítim sa smutná. Cítim sa zradená. Cítim sa ponížená. Ale najviac sa cítim osamelá.

Človek môže mať milión ľudí v bežnom živote okolo seba. Ale keď príde na najhoršie, ostane vždy sám.

 Blog
Komentuj
 fotka
husky  16. 8. 2013 10:19
ak ti nie je po roku a 8 mesiacoch schopny zdvihnut telefon po par dnoch aj uprostred noci tak nestoji za toto trapenie
 fotka
sturmer  16. 8. 2013 10:21
tiež som zvykol robievať divoké večierky v znamení kokaínu a alkoholu a veľkého počtu štetiek.
 fotka
kikushenka  16. 8. 2013 10:27
move on
 fotka
klaudiqaaa  16. 8. 2013 10:37
Môj priateľ bol tiež taký, robieval mi aj horšie veci ako totálne ignorovanie telefonátov keď som ho najviac potrebovala. Ja som vždy bola tá čo mu vyvolávala a písala, ja som bola to blbé malé šteňa, ktoré uteká za svojim pánom, zatiaľ čo on má istotu, že vždy príde. Na takýto typ chlapa platí len jedno- Zmizni mu zo života aspoň na týždeň. Keď nemáš kam ísť (na dovolenku niekam do iného mesta atď) tak si aspoň vypni mobil a po dobu toho týždňa ho nezapínaj, nechoď na facebook, tvár sa, že si zmizla. Venuj sa zatiaľ sebe a svojim koníčkom a snaž sa čo najviac aby si myslel, že ťa už nikdy viac neuvidí. Po týždni keď už budeš prístupná uvidíš ako sa zachová.

Musíš byť silná a vydržať to, moje kamarátky mi vraveli, že keď to oni spravili svojim chlapcom keď sa k nim chovali hnusne spravilo to zázraky, ja by som tomu sama neverila keby som to potom nezažila na vlastnej koži. keď som sa mu po týždni ozvala, rozplakal sa a povedal mi, že práve vtedy si uvedomil, že som tá pravá, že inú nikdy chcieť nebude a že až teraz keď si myslel, že som mu zmizla zo života si uvedomil, že som bola jeho jediným šťastím. good luck
 fotka
zajkousko  16. 8. 2013 10:37
kto si zahráva s láskou druhého, nie je jej hoden...

láska je najväčší dar od Boha, pokľakni a modlí sa k Panne Márii nech ti pomôže, oľutuj svoje konanie v ktorom si možná pochybila, lebo iba tak nájdeš pokoj a naplníš svoje srdce láskou, šťastím...



zober na seba svoj kríž a nasleduj nášho Pána na nebesiach, s jeho prítomnosťou NIKDY nebudeš cítiť osamelosť, budeš sa mať s kým rozprávať, vyžalovať sa a On ti so svojou Matkou určite pomôže...



zahas v sebe plamene pýchy, závisti, hnevu, žiarlivosti a nastúp cestu pokory...



ak si spozorovala, že tvoj milý ťa naozaj nie je hoden a ty trpíš preukrutne, lebo ho miluješ, nechaj ho tak, nevnucuj sa, nevolaj, nájdi si cestu k Pánovi a uvidíš, že všetko sa otočí na dobré...

musíš byť silná a ako píšeš nemáte peniaze, v chudobe a v takýchto životných problémoch, človek najlepšie zistí zmysel svojho života, pamätaj, všetko je márnosť nad márnosť, s Ježišom v srdci prekonáš všetok bôľ na nájdeš skutočnú lásku........filip
 fotka
willbebetter  16. 8. 2013 10:50
inak to co pise @klaudiqaaa ma point, i ked s nou obvykle nie casto suhlasim, ale v tomto ano.



ja som to mala trochu inak, ale princip je ten isty. v prvom vztahu som nebola taka silna, ale v tomto sucasnom som to uz dokazala urobit. navrhol rozchod a ja som neprosila, okej poplakala som si, ale stale to bolo na tej baze ze je to jeho volba a moze ist. ja nebudem jeho stena. a tak som na dva tyzdne uplne zmizla z FB, nevideli sme sa, proste vobec ziadny kontakt a tiez potom prisiel a poprosil o odpustenie.



toto je zradny kolobeh, cim viac citis ze vo vztahu ty stracas, tym viac na neho tlacis a tym viac on uteka.



prestan sa ponizovat a ak stale zostane rovnakym debilom, niet o co stat. a mozes si gratulovat ze si s nim zabila len rok a 8mes, nie ako ja 5.
 fotka
lenc_a  16. 8. 2013 11:15
Hej, baby, viem presne kam tým mierite, aj ja som si to už vyskúšala, nie na týždeň, ale tak na večer... a vždy bol z toho ešte väčší prúser. Tiež som bola zo začiatku, odtiaľ potiaľ, a aj keď ma to veľmi sralo, tak som proste počkala. A on bol pokladík, prišiel so slzami za mnou. Potom som si ale zvykla na to, že niekedy fakt stačí zdvihnúť telefón/zadok, a všetko sa môže napraviť v priebehu pár minút. A tak som ten telefón a zadok dvíhala, až som sa ocitla na bode, kedy on ma strašne sklame, neozve sa, keď sa ozvem ja, vyčíta mi, že som sa neozvala, a keď navrhujem stretnutie, aby sme sa o tom porozprávali, prekladá to z termínu na termín. A tak som ja tá, ktorá volá o druhej v noci a on je ten, čo nadáva a vypína si telefonáty.



Nemyslím si, že by ma nemal rád... ale keď mňa trhá, ako s ním chcem byť, tak on vtedy vždy povie "teraz nie". Myslím, že čaká na každý môj krok, ktorý som už potom nútená zrobiť vždy ako prvá.



Najviac čo ma mrzí, že mám pocit, že mi berie aj moje kamošky. A keď tie nemám alebo nedržia pri mne, tak som sama ako prst.



A ďakujem za vaše názory
 fotka
silanova  16. 8. 2013 11:46
nikdy nevolaj tam,kde ti raz položia.

prečítaj si to ešte raz a spýtaj sa samej seba či toto je to kde sa vidíš o päť rokov-lebo ľudia sa v tomto nemenia,takže ak s ním zostaneš o pol roka o rok o dva to bude to isté.

dokážeš mu dôverovať ?lebo vzťah bez tohto slova nemá zmysel,ani keby si ho milovala najviac na svete. a nie,nevravím,že to bude ľahké.
 fotka
catherine212  16. 8. 2013 12:49
dievča, budú aj lepší.. za to trápenie ti to ozaj nestojí. užívaj si život, lebo je krátky na to, aby si ho strávila trápením sa s ľudmi, čo si to nezaslúžia
10 
 fotka
lenc_a  16. 8. 2013 14:52
Dôvera? Bola tu, aj keď veľmi ťažko budovaná, ale keď človek zistí, že mu väčšinu vzťahu partner klamal, nie je o akej dôvere sa baviť..



a catherine212, nemám 15 rokov a nie som taká naivná, aby som si myslela, že je to jediný chlap na svete, ale je to už raz tak, že to bolí rovnako silno, ako prvá láska
11 
 fotka
alive  16. 8. 2013 15:03
"milujem ťa, ale seba milujem viac" toto mu povedz a choď ďalej...



inak skvelý tip od @klaudiqaaa ..vyskúšam
12 
 fotka
lenc_a  16. 8. 2013 15:24
zbytočne.. on dobre vie, že to nie je pravda moja schopnosť ponižovať sa pred iným človekom nepozná hranice
13 
 fotka
yolo  16. 8. 2013 20:39
@lenc_a - si kočka, keď máš v tom vzťahu len trpieť a stále byť v strese, nemá to zmysel. Časom určite spoznáš niekoho podla tvojich predstáv.



@zajkousko - čakal som podobnú odpoveď. Vždy vnášaš svetlo Božie do každej tmy.
14 
 fotka
zajkousko  16. 8. 2013 21:12
@yolo



......filip
Napíš svoj komentár