Nat nikdy nepatril k tým, čo túžili byť stredobodom pozornosti. Už vo škôlke si vymedzil svoj malý okruh kamarátov, s ktorými sa hrával a nikoho iného k sebe nepustil. Nezmenilo sa to ani na základnej, a ani na strednej.

Nezdieľal životný štýl tínedžera žijúceho v 21. storočí. Nevábili ho piatkové ožieračky či pravidelné diskotéky. Najradšej svoj čas trávil sám alebo s jediným kamarátom, ktorý mu ostal po tom, čo opustili brány základnej školy.

"Nathan! Okamžite zdvihni svoj zadok a choď niekam von! Pol leta je preč a ty si za plot nášho domu nevystrčil ani nohu. To vari nie je nik s kým by si šiel do mesta?" kričala mama, kým si osemnásťročný Nat čítal jednu z kníh, z ktorej dialógy už poznal naspamäť.
"Nie," odvetil potichu aby ho nepočula a slzy, čo sa mu začínali rinúť z očí udusil v hĺbke duši.

Zdvihol sa, knihu hodil na posteľ a odišiel. Nestál o ďalšiu hádku s matkou, ktorá mu stále vyhadzovala na oči, že nemá frajerku. Zobral Morta, svojho kríženca, a vydal sa na menší výlet.

Nat vedel dosiahnuť všetko, čo sa týkalo materiálnych vecí. Vedel si trpezlivo šetriť a tvrdohlavo ísť za svojím cieľom. Okrem lásky. Tú nevedel získať. A ani viac priateľov si nevedel nájsť. Život v tejto dobe bral ako trest.

Rande nemal ani raz. Možno tých pár stretnutí s jednou osobou. Dalo by sa to nazvať rande? Ale ona odišla a sľúbila, že keď sa vráti budú spolu. Nat čakal, avšak ona nie. Aspoň sa priznala a neťahala ho, aj keď niekoľko mesiacov, za nos. Dúfal, že je preňho pravá a mýlil sa.

Prešlo pár mesiacov a Nat náhodou zistil, že sa vrátila. Nedvíhala mu mobil, neodpovedala na správy. Bola šťastná s niekym iným. Nie je to fér, celý Natov život nie je fér. Všetci sú šťastní len on nie. Chcel, aby aspoň niekto pocítil to prázdno v duši ako on. Chcel, aby niekto svoju lásku stratil, len aby mu to vykúzlilo úsmev na tvári. Bol naivný, že tomu veril. Chcel zabrániť šťastiu iných. A už kto by stál o takého človeka?

U svojho jediného kamaráta túto tému nerozoberal. Oliver bol v pohode, ale mal svoj vlastný životný štýl. Je len ťažko uveriteľné, že natoľko rozličné povahy sa majú najradšej. On tiež nenašiel lásku, ale jemu nechýba. Nechce ju a odmieta tie, čo chcú jeho.

Nata nechce nikto. Ostatní hovoria, že je divný. A majú pravdu. Nat je iný. Iný pre svet, iný pre život, iný pre lásku. Vie to, ale ostatní, hlavne rodina sa s tým nevie zmieriť.

Možno raz. Možno raz Nathaniel Black stretne svoju lásku. Pravú lásku.....

 Blog
Komentuj
 fotka
xenomorph  6. 11. 2012 21:32
Aha, blog o mne!
 fotka
lenina74  6. 11. 2012 21:35
Myslím, že nie si jediný kto sa v ňom vidí
Napíš svoj komentár