Takto pred rokom som slávila Silvester s Maťom u nás doma na antibiotikách. V tom čase sme už boli cca 2,5 roka spolu a z toho posledných 8 mesiacov bývali spoločne v 1-izbovom byte. Ja som sa v tom čase začala naplno venovať diplomovke. Okrem toho som pracovala ako intern v jednej firme.

Január až marec bolo obdobie, kedy náš vzťah prudko upadal, nezhody boli stále častejšie a začali sme sa diametrálne názorovo rozchádzať v dôležitých oblastiach ako napríklad, čo od života každý z nás chce. Celkovo každý mal iný svetonázor.. Ja som síce bola tolerantná a povedala som Maťovi, že mi jeho nové aktivity a záľuby nevadia, len nech mňa do toho nezaťahuje, bolo pre neho ťažké to oddeliť a ja to chápem. Obaja sme cítili, že to ide ku koncu, ale ani jeden z nás to nevedel ukončiť, lebo sme si boli k sebe duševne veľmi blízki a prežili sme spolu hlbokú lásku.
Ten deň prišiel až v apríli, po tom, čo som vtedy len na pár dní išla bývať k mame a ty si sa mi cca 3 dni neozval. Keď si mi potom zavolal, povedal si mi, že sa potrebuješ so mnou porozprávať… Bolo mi jasné, čo nás čaká. Stretli sme sa na Štrkovci na lavičke a síce ani raz nepadlo slovo “koniec” alebo “rozchod”, vedeli sme, čo to znamená. Prebiehalo to priateľsky, obaja sme priali druhému len to dobré do nového života. Síce sme obaja zhodnotili, že tu naše cesty končia, nechceli sme si navzájom ubližovať, veď stále sme sa mali radi, len sme už jednoducho každý smerovali v živote niekam inam. Obaja sme plakali, aj Maťa som videla prvýkrát tak plakať. Nezabudnem ako mi povedal, že som pekná a múdra a že si určite rýchlo nájdem nového frajera. Veľmi ma to dojalo, nedokázala som si predstaviť, že si budem s niekym opäť tak blízka ako s ním. Potom sme sa rozlúčili a išli každý svojou cestou.

Mala som v sebe pochybnosti, či ešte niekedy v živote stretnem tak úprimného, dobrého a milujúceho človeka. Bol to za celý môj život jednoznačne môj najkrajší vzťah.

Koncom apríla bol deadline na odovzdanie diplomovky, tak som na nej poctivo pracovala a odovzdala ju s na mňa netypicky veľkou časovou rezervou asi až hodinu.. Potom som si chvíľu oddýchla a následne sa začala pripravovať na štátnice, ktoré ma čakali posledný májový týždeň. Večer pred magisterskými štátnicami som bola veľmi vystresovaná, aj keď som sa učila a ku každej otázke som vedela dostatočné množstvo na prejdenie. Síce som si plne uvedomovala, že na tej škole to nebude nič ťažké a aj keby to nespravím tak to nie je žiadna tragédia a jednoducho to opravím v lete, môjmu telu sa to nedalo vysvetliť a srdce mi išlo vyskočiť z hrude a ťažko sa mi dýchalo. Myslela som si, že z toho stresu skolabujem. Našťastie sa mi podarilo si vybaviť 1 tabletku lexaurinu. Tá ma ukľudnila a podarilo sa mi trošku si pospať. Ráno už bolo lepšie, síce stále som cítila stres, nebolo to také extrémne ako večer predtým. Odišla som s dvomi A, jedno A za obhajobu a jedno A za teóriu. Okrem toho som mala už podpísanú zmluvu na plný pracovný úväzok od septembra vo firme, v ktorej som predtým bola ako intern. Najdlhšie prázdniny v mojom živote sa mohli začať.

Po štátniciach som začala opäť chodiť na dnb party a väčšinu z nich som absolvovala aj s Tomášom, mojim vtedajším kamošom, s ktorým som sa poznala už nejakú tú dobu. Približne v polovici júna som nastúpila na vodičský kurz, nech aspoň niečo produktívne robím v lete a vedela som väčší priestor už na to asi mať nikdy nebudem. Začiatkom júla sme išli na festival Beats for love. Je to môj najobľúbenejší festival a veľa času som tam trávila aj s Tomášom. O týždeň na to sme si dali pusu a náš vzťah sa začal pomaly vyvíjať. Každý deň sme boli spolu a lúčili sme sa zvyčajne až o 3-4tej v noci. Kým on vstával na 9tu do práce, ja som si krásne spinkala do 13tej poobede. Doteraz nechápem ako to zvládal. Počas leta som bola veľakrát chorá, približne 5x som mala angínu a brala antibiotiká.

V septembri som nastúpila do svojej prvej fulltime práce. Bála som sa ako zvládnem vstávanie a či nebudem často chorá. Obmedzila som aj príležitostné pitie alkoholu a dávala si veľký pozor na zdravie a na počudovanie som do konca roka nebola ani raz poriadne chorá. Môj nový rekord.

V októbri mi už začínalo liezť na nervy bývanie s mamou a takisto aj Tomášovi už liezlo na nervy bývanie s jeho babkou, tak sme začali riešiť spoločné bývanie. Poučená z minulého vzťahu, som už bola striktne len za 2-izbový byt. Podarilo sa nám nájsť jeden perfektný a od novembra tu spolu bývame. Nemôžem doteraz uveriť, že som si tak rýchlo našla nového frajera. Hlavne po tom, aké som mala vysoké nároky a kritériá po predošlom vzťahu. (Opäť som sa poučila z niektorých chýb a vedela, čo od partnera očakávam.)

Štedrý deň sme strávili spolu sami dvaja doma a bez darčekov, ale boli to aj tak krásne Vianoce, nič mi nechýbalo. Potom sme išli do Waxu na štedrovečernú a stretla som tam veľa kamošov a aj birdzaka, s ktorým som veľmi rada pokecala. Okrem toho tam bol aj môj bývalý Maťo. Tiež sme sa chvíľu rozprávali a bola som rada, že sme stále za dobre. Porozprával mi ako v živote pokračuje, čo má nové a ešte sa mi aj ospravedlnil, aký bol niekedy počas nášho vzťahu tvrdohlavý a že ho to mrzí. Musela som si dávať veľký pozor, aby mi nevyhrkla slza. :/ Rozlúčili sme sa a pomaly som sa vrátila naspäť do svojho súčasného života. Cez sviatky som veľa leňošila a oddychovala. Myslela som si, že budem upratovať, ale bola som naivná. Namiesto toho sme si vybrali robotický vysávač, ktorého sa už neviem dočkať.

TLDR: Rok 2019 bol naozaj veľmi pestrý a plný zmien. Rozchod, sťahovanie k mame, štátnice, prázdniny, nový vzťah, dokopy cca 8 chorôb, prvá práca na plný úväzok, opäť sťahovanie do spoločného bytu s novým frajerom, získanie vodičáku a spoločné Vianoce a Silvester s mojim drahým.

Som zvedavá, čo prinesie rok 2020.  

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
barb  1. 1. 2020 18:56
Veľmi pekný blog úplná harmónia z neho išla
nech sa Ti v Novom roku darí a hlavne nech si zdravá
 fotka
lenkaska1  2. 1. 2020 00:41
@barb wau ďakujem pekne aj tebe nech sa darí v novom roku
 fotka
motovidlo323  2. 1. 2020 16:20
Ja v skratke:
1. polrok 1+
2. polrok 5-

Inak brať Lexaurín len tak... fuu. Ale minule som videl tvoju dvojníčku na semafore, aj som sa jej prihovoril v domnení, že si to ty,,, tak kusa trapas, no.
 fotka
lenkaska1  5. 1. 2020 00:01
@motovidlo323 to bol môj jediný lexaurin za celý rok.. A myslím že zdravšie ako by som mala mať celú noc také stresy jake som mala, veď to sa ani 5 minút nedalo vydržať.
Uff, no mne veľa ľudí hovorí že sa im na niekoho podobam :/
 fotka
motovidlo323  5. 1. 2020 01:45
No neni to vbc zdravé :/ Neber to nikdy bez predpisu. Nevieš si ani predstaviť, čo všetko riskuješ.
 fotka
rothschild  6. 1. 2020 08:28
ako silno a hlboko ľúbime, keď po pár mesiacoch dokážeme fungovať s niekym iným
 fotka
lenkaska1  7. 1. 2020 22:28
@rothschild zas ono to nebolo nejako nahle... Ten predosly vztah sa mi uz rozpadal dlhsiu dobu. A po jeho skonceni som sa snazila iba normalne fungovat dalej. Nema vyznam sa utapat v zialy. A ked prisiel niekto novy, nevidela som dovod sa tomu branit. A nas vztah este stale budujeme a prehlbujeme, tiez to nebolo z nicoho nic.
 fotka
motovidlo323  9. 1. 2020 23:12
Inak nechcem byť zlý, ale to rýchle spoločné bývanie je príšerný nápad. Do 2 mesiacov sa takto zaručene rozídete, to sa stavím aj o 5000 €.

Neponáhľajte sa, decká, máte celý život pred sebou
 fotka
lenkaska1  10. 1. 2020 21:12
@motovidlo323 tak si prídeme s frajerom po tých 5000€ a len aby tebe nepretiekol život pomedzi prsty, keď si myslíš, že máš celý život pred sebou
10 
 fotka
motovidlo323  12. 1. 2020 00:42
Príďte, keď vydržíte, ale keď nie, prídem si ja po vaše Zas nechoďme z extrému do extrému.
11 
 fotka
lenkaska1  12. 1. 2020 00:54
@motovidlo323 no ja som s extrémom nechcela začínať
12 
 fotka
11monika11  2. 12. 2022 20:36
a dostala si tých 5000€ ? @8

@tequila hm?
13 
 fotka
lenkaska1  2. 12. 2022 21:47
@11monika11 nedostala!! A bývame spolu doteraz, čo už sú viac ako 3 roky!

@tequila ešte máš šancu to napraviť a poslat mi tie peniažky
14 
 fotka
tequila  3. 12. 2022 22:41
poslem ti kazdy rok € najblizsich 5000 rokov. a kazdopadne congrats, ze sa furt takto milujete
@11monika11 dik
Napíš svoj komentár