Niekedy som písala blogy o nešťastnej láske a podobne, potom som sa na dlllhu dobu odmlčala, prežívala som najkrajšie obdobie života... a teraz prežívam to najhoršie.

Ak aspoň jednému, jedinému dievčaťu, ktoré trpí poruchou príjmu potravy tento blog pomôže sa spamätať budem šťastná.
A ak nie, tak aspoň mne to "vypísanie sa" trošku pomôže.

Ani neviem ako začať, jedla a sladkosti sme mali doma stále viac než dosť, moja sestra a rodičia sú veľký papkáči. Ja som si nikdy nevyberala, tu keksík, tu masko, tu slaninka, tu ovocie.
Nikdy som nebola tučná, ale nikdy som nebola modelka.

Prišla som na strednú školu, prvý ročník som fungovala normálne a na začiatku druhého som sa rozhodla, že začnem cvičiť. Začala som pravidelne, kľudne (3x do týždňa) navštevovať fitko a začala preberať stravu... no stále som papkala sladkosti a nerátala kalórie. Počas druhého ročníka som schudla z 58 na 53 kíl. Bola som šťastná, nemala som síce vysekané tehličky, no v lete som bola za tú najvačšiu čaju. Zaľúbila som sa, našla som si nového priateľa, ktorý tiež holduje cvičeniu a mala som najkrajšie životné obdobie pred sebou.

Leto skončilo, začala škola, pravidelné cvičenie už aj s priateľom, Silvester a moje predsavzatie, že v lete budem mať tehličky a začnem sa zdravo stravovať. A tak som od januára do konca leta schudla na 50 kíl. Sú to iba 3 kila, no keďže som schodila veľa tuku a nabrala svaly, moja postava sa výrazne zmenila. Zdrava strava, činky a hodiny behania zo mňa spravili kráľovnú leta s nádherným opáleným vypracovaným telom.

Tam som mala skončiť, no ja nie...
Ved v novembri je stužková a tam treba vyzerať tip top, začalo sa chudnutie, denno-denné cvičenie, počítanie kalorii, nechuť do jedla, strach niečo zjesť aby som nepribrala... vysadila som antikoncepciu, teraz už viem, že menzes som mala iba vďaka jej dlhodobemu užívaniu, stratila som všetky hormóny, bola som ofučaná, bez nálady, jedine na čo som myslela bolo jedlo a cvičenie.
Do stužkovej v novembri som schudla na 46 kíl.

Vianoce, narodeniny, silvester či meniny (vsetko v jeden týždeň) boli tým najhorším obdobím. Rodičia začali riešiť moju váhu a keď ocko prišiel domov s novou digitálnou váhou a tá ukázala 45 kíl, skoro ma zabili. Začali sa nekonečne rozhovory a dohovárania, sledovanie porcii jedla a podobne. Priateľ už dávno prestal kvôli mne cvičiť, aby odradil aj mňa, no mna to neodradilo, preplakal kvoli mne dni a noci, lebo chcel odomňa len pauzu v cvičení a aby som viac jedla a ja hlúpa som to nevedela splniť.

Od Vianoc som neprestala plakať.

Snažím sa viac jesť, no stále mám odpor k jedlu.
Neviem sa vzdať cvičenia, lebo mám blok v hlave, že ak prestanem tak budem tučná.
O mesiac maturujem a ja sa na to absolútne nedokážem sústrediť.
Ničím si vzťahy a nedokážem sa spamätať.

Dnes všetko vyvrcholilo, keď váha ukazala 44 kíl.
Plakal každý, ja, mamka, priateľ...
Tlačím do seba pečivo a sladkosti len aby som rýchlo pribrala.
Kým nebudem mať 50 kíl, nesmiem ani len vysloviť slovo cvičenie a nedajbože ísť do posilky. Už teraz mám absťáky.

Viem, že som závislá na cvičení a chudnutí, mám kopu zdravotných problémov a aj napriek pomoci rodiny a priateľa sa z toho neviem dostať.

Bojím sa, že kvoli mojej hlúposti skončím zase v nemocnici s infúziou a transfúziou v žile...

Potrebujem pomoc ale ako mi môžu pomôcť druhí, keď si sama neviem povedať DOSŤ!?

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
phantasia  12. 2. 2014 00:11
držím palce. už len to, že si napísala tento blog hovorí o tom, že sa z toho chceš dostať, a aj dostaneš

len ťa chcem varovať, aby sa z tlačenia sladkostí a pečiva nestal opačný extrém, ktorý často u báb v tvojom veku s ppp nastane. lepšie by bolo "prejedať" sa niečím zdravším, hoci menej chutným, aby si telo nevytvorilo nový návyk a nenabalili sa ďalšie pocity viny, keď sa budeš chcieť vrátiť k "strednej ceste" a nezlákalo ťa to k záchodovej mise.... good luck
 fotka
dconan  12. 2. 2014 01:45
extremy su najhorsie. tiez drzim palce nech chud do jedla pride sak jedlo je super
 fotka
peculiar  12. 2. 2014 11:29
za (ne)jedenim sa okrem ineho casto skryva strach zo straty pocitu kontroly.

myslim ze tvoje problemy maju urcite aj nejaku hlbsiu pricinu, takze by mozno nebolo od veci prebrat to s odbornikom na PPP.

pokial sa ti to teda nepodari samej.
 fotka
husky  12. 2. 2014 11:33
nemozu, musis na to prist sama
 fotka
zizih  12. 2. 2014 15:02
Si silná a tvoja rodina je úžasná keď ťa tak pekne podporuje, možno pomaly ale isto priberieš. Ty to zvladneš
 fotka
alchemille  13. 2. 2014 01:01
Držím ti palce moja. Ale nepapaj len pečivo a sladkosti, podvíživíš sa ešte viac, teraz ti treba vela živočíšnych tukov. Maj pestrú stravu.
 fotka
littlegirl12  15. 2. 2014 16:06
@phantasia @dconan @ziziH @alchemille ďakujem pekne ľudia za podporu
 fotka
3kurt21  17. 2. 2014 15:52
Plne ta chápem..

Držím palce!
 fotka
bangbangboom  4. 3. 2014 11:58
ou shit... inac presne tohoto sa aj ja bojim zacala som konecne pravidelne behavat, pridala posilku, zacala menej jest, snazim sa vyhybat sladkostiam (nie vzdy to ide samozrejme ), len co je blbe ze ked si aj dam nejaky zakusok a tak, tak citim obcas vycitky a to ma znervoznuje a ak sa mi podari do leta (tak ako planujem) vyzerat dobre (pre mna dobre, aby som bola JA spokojna), tak presne tohoto sa bojim, ze si nebudem vediet povedat dost a bude z toho pruser... uvidime, snad az do extremu nepojdem.. kazdopadne, drzim ti silno palce!!
10 
 fotka
egon  6. 3. 2014 15:52
držím veľmi palce nech sa dáš do kopy a dúfam že aj tento článok keď si sa už zdôverila tak padne na úrodnú pôdu
11 
 fotka
mamradadeli  6. 3. 2014 16:27
tak zivot si si neznicila to si trochu prehnala tymto si inak prejde strasne vela dievcat, ja som si tym presla este na zakladke.... vsetci robime hluposti, je dobre ze si si to aspon uvedomila, ze si ju spravila. Extremy nikdy neboli dobre.
12 
 fotka
soltyky  6. 3. 2014 16:32
ja neverim,ze si mala 44 .. ja mam teraz 45 a moja postava vyzera oproti tebe tlusto ..a ako pozeram, si len o trochu vyssia ako ja ..ale ja nemam svaly, tak mozno tym ..
13 
 fotka
bress  6. 3. 2014 17:54
body dysmorfia. Problem je v hlave ne v cviceni, zbavis sa toho a bude lepsie aj psychicky aj fyzicky. Treba cvicit aj kvoli vyzoru ale nie, ze mas az z toho nejaky blok v hlave.
A neviem, ci ti na psychike prida ak vobec nebudes cvicit, predsa len zatrofujes a to neviem, ci bude + pre psychiku, takisto ked dlhsie cvicis tak si nato vacsina ludi ( asi ) zvykne a proste im to zlepsuje naladu.
Vymyju hlavu hlupostami stravovani a potom to obcas tak dopadne alebo napr. tym, ze ked nahodou clovek zje jedlo o 1 hod neskor neco sa stane, alebo ked si vypije atd. ( zas tymto si presla asi vacsina, co cvici seriozne ) a vtedy sa neda citit fajn.
@Bangbangboom
tak ked potrebujes obcas nejaky zakusok, tak si to proste vopchaj do kalorickeho primu a mas po probleme To neni najvacsie zlo akurat maju vela energie na maly objem.
14 
 fotka
jessiqa  6. 6. 2014 16:40
držím palce

a som rada že som si prečítala tento blog, tiež veľmi rada cvičím a počítam kalórie, budem sa snažiť aby to zostalo v zdravej miere (moje minimum bolo 54kg pri výške 175 cm, to som každý druhý večer behala 10km a chcela som ešte chudnúť, no potom som začala brať HAK a pribrala na 60)
15 
 fotka
jessiqa  6. 6. 2014 16:40
inak, aká si vysoká?
16 
 fotka
relieforsaddist  6. 6. 2014 16:47
@13 tak tak je to v hlave ale to zvládneš len musíš zmeniť myslenie a jedávať pravidelne a normálne dávky na deň roztiahnuť žalúdok a potom sa tá chuť do jedla dostaví držím palce
17 
 fotka
sexywoman  6. 6. 2014 17:51
@littlegirl12 určite by som neprestal cvičiť... Akože potrebujes pribrat, ale ak sa nebudes hýbať tak svaly ochabnu a budú ešte menšie lebo nebudú mať námahu a nemajú prečo byť...
Treba:
1. Viacej jesť, aj keď nevladzes hento zjesť tak nech ti kúpia to na co máš chuť... Pripadne kúp gainer... Cvicenie obmedz a snaž sa skôr posilnovat ako cviky na pohyb... A malo by to ísť..
18 
 fotka
matwejo  6. 6. 2014 18:02
@jessiqa fuu 54kg pri 175cm mi pride malo, tych minimalne 60 je dobre, aj kusok viac by bolo super ...
ale je pravda, ze je rozdiel svaly (tazsie) a tukova vaha, mne nikto nechce verit 97kg, zevraj mam menej, ale ja mam tak 7-8% tuku len,
ach, ale snivam o 100kg
19 
 fotka
jessiqa  6. 6. 2014 19:15
@matwejo teraz snivam o takych 57, pri 60 mam dost tuku (asi mam malo svalov aj ked s vahami cvicim dost), ani len obrysy sixpacku mi nevidno!
nabrat 3kg to nemoze byt problem nie? (mne sa to hovori ked som nikdy nechcela nabrat)
20 
 fotka
zdasati  6. 6. 2014 19:21
@jessiqa kolko kg mas na tej fotke "treti den bez sladkosti"? tam si dost dobra...ne vychudnuta ani ne tucna ale taka akurat, ze aj vidno, ze nesedis len na riti
a tehlicky na zenach nesu pekne
21 
 fotka
matwejo  6. 6. 2014 19:29
@jessiqa nepotrebujes obrysy sixpacku, fakt nie...
a nabrat je niekedy tazsie ako schudnut. Aspon ak zijes ako napr., ze sice sedavam za pc, ale ked mi kamarat co chudne hovoril, ze sedi v posilke 30min a bicykli a staci mu to a ja som mu povedal, ze ja chodim na 4-5h na bicykel bezne 70km+- a to sa snazim priberat...
22 
 fotka
jessiqa  6. 6. 2014 19:39
@zdasati no tam mam 60, uz vyse pol roka mam 60, aj ked zerem, aj ked cvicim... moze za to asi ta HAK, aj ked teraz na jar zerem menej a cvicim viac tak je to lepsie
23 
 fotka
jessiqa  6. 6. 2014 19:40
@matwejo tak prestan s tolkym kardiom aj moj brat chce vela naberat aj sa mu dari, ale nerobi vobec kardio, dokonca aj na crossfit sa boji ist ze tam schudne

a uz jej tu nespamujme
24 
 fotka
method  6. 6. 2014 21:12
moja zlata, take mam nutkanie ti pomoct, co dodat, drzim palce, change ur mind
25 
 fotka
crowley  8. 6. 2014 00:19
Dievča musíš pribrať
26 
 fotka
antifunebracka  27. 6. 2014 19:07
si krasne dievca a s kilami navyse budes este krajsia, ver mi, v tomto sa ja vyznam
Napíš svoj komentár