Zas na mňa sadla depka. Teda výstižnejšie by bolo napísať, že ma doslova pridlávila. V podstate depresia neprichádza a neodchádza, len sa prejavuje menej alebo viac. Teda aspoň ja to tak mám. 


Viem, že nemám najhorší život. Mám rodinu, priateľov, som relatívne zdravá, chodím do školy (študujem, to, čo som vždy chcela študovať), mám v pohode prácu, mačku, ktorú zbožňujem. Možno mám to, pre čo by boli iní ľudia schopní zabíjať. 

Avšak predsa mi niečo chýba - SEBALÁSKA

Úprimne povedané, naozaj sa nemám rada, mám to tak odmalička, neviem, čím je to spôsobené - skôr ma ľudia chvália ako by ma ponižovali. Vstávam a pocitom, že fuj, som odporná a nechutná. Avšak nehovorím len o fyzickej stránke, ale aj tej mentálnej/povahovej. Vraví sa, že s bolesťou sa dá žiť, ale ja taká silná nie som. A naozaj obdivujem ľudí, ktorí sú šťastní. A tešia sa s maličkostí a aj ja to tak občas mám. A preto stále žijem a dýcham, pre ten pocit šťastia, dobrodružstva alebo adrenalínu (lebo vo vnútri som dobrodruh), ktorý raz za čas zažijem. 

A čo mi pomáha? Písanie. Pochopiť, že v tom nie som sama, že rozprávať o psychike už chvalabohu nie je tabu. Aj keď sa tu na Birdzi už objavil názor, že kto o tom hovorí, chce byť zaujímavý. Ver mi, že nechcem. A ver mi, že prekonávam samú seba - keď pridám fotku, keď idem von nenamaľovaná, keď tancujem pred kamošmi (aj keď viem, že nemám dobré telo). 

Na Birdzi sú ľudia, ktorých trápi to isté. Na celom svete sú. A som rada, že som sa depresiou naučila pracovať. V minulosti by som zas robila unáhlené rozhodnutia, dnes však viem, že dokážem prekonať vlastnú myseľ a riešim to s chladnou hlavou - vypíšem sa a.. zožerem čokoládu. Ako aj teraz.

Bude dobre. 



 Blog
Komentuj
 fotka
motovidlo323  27. 4. 2020 16:07
Najviac na takéto stavy pomáha dobrovoľníčenie. Pomáhanie iným - vtedy si uvedomíš, že máš skutočne nejakú hodnotu, že si na niečo dobrá, že si niekomu zlepšila život a to je neskutočný búst na psychiku. Fakt to skús a dáš mi zapravdu.
Hlavne to nerieš nejakými látkami, nech neskončíš takto: ceskatelevize.cz/ivysilani/11554959936-lucka-zivot-a-jak-ho-zit/21756226631/titulky?kvalita=ad
 fotka
livre  27. 4. 2020 16:58
Ďakujem za typ, snažievam sa dobrovoľníčiť..
@motovidlo323
 fotka
surfrock89  27. 4. 2020 23:55
Nie sme nič z toho čo si o sebe myslíme,my sme ten čo to pozoruje
 fotka
devanelemen  28. 4. 2020 23:03
Bude dobre. Len čo keď viac času si hovorím, že bude dobre, ako toho dobrého v skutočnosti je.
Napíš svoj komentár