Každým dňom je to bližšie. A najhoršie je, že mi na to nedovolia zabudnúť. Neustále mi to ktosi pripomína. A nedeje sa to len mne- ľudí okolo mňa, ktorí už tú čiaru prekročili pribúda. Tento rok to čaká aj mňa-budem mať 20...
OK. Viem, že to vôbec nie je strašné. Stále budem mladá a skrz to, aká som malá budem vyzerať ešte dlho na menej ako v skutočnosti budem mať. No to číslo ma desí. Netuším prečo. Mám len pocit, že od 20-ky to pôjde závratnou rýchlosťou jediným možným smerom. A ja nebudem môcť nič robiť. Tento rok bol asi najsuper. Akože stali sa aj nemilé veci ale musím skonštatovať, že 19 je najlepší vek.
Najvtipnejšia bola babka na Vianoce. Po štedrovečernej večeri mi milo povedala: "Veď ty už budeš mať 50!!!" Panika.Páni! To fakt rýchlo ubehlo. Vedela som, že od 20-ky to poletí, ale to až tak?! Heh. Omyl. Babka chcela povedať, že ja budem mať 20 a mama to spomínané číslo. Slnko hneď: "Na svoj vek vyzeráš dobre."
Nedávno som si so smútkom pomyslela na to kvantum kníh, ktoré by som si rada prečítala. Niektoré mi ktosi odporučil, iné patrili k mojim obľúbeným a chcela som si ich prečítať znova, a niektoré vo mne prebudili zvedavosť obálkou. A tých filmov, čo by som si rada pozrela! No času nieto. Ako to? Možno si ho len neviem dobre zorganizovať. Alebo ho strácam s hlúposťami. Alebo to tak je nech by som robila čokoľvek. Rozmýšľala som, kedy by som sa tomu všetkému mohla venovať. A čo kreslenie? A pečenie? A japončina, prípadne nejaký iný cudzí jazyk? Hmmm. Najviac času majú dôchodcovia- teším sa na dôchodok.
A to nie som jediná. Zistila som, že napriek tomu, že ľudia starnúť nechcú, chcú to, čo majú starí ľudia- voľnosť dôchodku. Predstavte si, že by ste boli zdraví aj vo vysokom veku a bolo by o vás slušne postarané. No nebolo by to skvelé?
Chcem dve veci- mať stále 19 a byť na dôchodku, aby som sa mohla venovať všetkému, čo zanedbávam...

 Blog
Komentuj
 fotka
kaylee  9. 1. 2010 00:23
u nas doma sa hovori ze po maturite konci zivot tak rychlo rob vsetko co chces
 fotka
cerwik  9. 1. 2010 00:59
toto je dobre napísané.
 fotka
sisska  9. 1. 2010 01:12
neboj
 fotka
tikalok  9. 1. 2010 01:19
Aj ja mám taký pocit, akoby bola dvadsiatka nejaký prelom. Neviem prečo. Nebudem to rozpisovať, malo by to asi 2 strany, kým by som si rozmotal všetky svoje myšlienky.
 fotka
jimmycrow  9. 1. 2010 01:27
Hehe, rovnako aj ja Po osemnástich sa to akosi zrýchlilo a na nič nie je času Hlavne nie na seba.
 fotka
minora  9. 1. 2010 09:11
podobne som sa cítila keď som prechádzala z 15-tky na 16-tku. v 15-tich rokoch, to je ešte také dieta ale o rok vyšie si už predstavujem rozumnejších tínedžerov,veď o dva roky 18, o dalši dva 20 a odaľšich len pár rokov sa už môžem aj vydávať.
 fotka
hajzelodkosti  9. 1. 2010 11:35
@kaylee po maturite len zivot zacina, praca, peniaze, vlastne dovolenky, vlastne vsetko
 fotka
kaylee  9. 1. 2010 15:21
@hajzelodkosti to mi tvrdi moj 24 rocny bratranec s ktorym som rok zdielala izbu ze od maturity ho vsetko boli rano sa mu tazko vstava a to potvrdzuje cela rodina po maturite s clovek kazi fyzicky
 fotka
drusilladayerova  9. 1. 2010 17:13
"a skrz to, aká som malá budem vyzerať ešte dlho na menej ako v skutočnosti budem mať." -aj môj prípad
Napíš svoj komentár