Práve píšem svoj prvý blog v živote a eŠte som sa nerozhodol, či písať s alebo bez diakritiky.

Chcel by som sa s vami podelit o svoje názory na slobodu.

Slobodu by nám mali určovať rôzne knižky rôznej dvoležitosti, do histórie sa nejak moc nevyznám ale tuším že v anglicku celá táto šaráda začala listinou slobôd "Magna charta liberatum" ktorá hovorila okrem iného, že žiaden občan nemôže byť zadržiavaný či prenasledovaný bez zákonného rozsudku.

Fakt ale zostáva, že práva v skutočnosti neexistujú, ja nemám práva, ty nemáš práva a ani tvoja dcéra nebude mať žiadne práva. Práva sú vlastne iba velmi zlatunká myšlienka, je to len nápad.

Zamýšlali ste sa nad tým, odkial sú tieto práva? Myslíte si že sú od Boha? Jasne PRIŠLI OD BOHA... vyhovárajme sa na Božskú bytosť, neviem niečo odôvodniť?
Jasne, môže za to Boh, odpoveď človeka čo nemá žiaden argument a ruku na srdce, nič v hlave. (O Bohu budem písať v ďalšom blogu keď sa vám tento bude páčiť)
Povedzme ale, že nám tie práva naozaj dal Boh... Sadol si v nebi za svoj bozsky stvol a napisal zoznam práv pre Slovensko, Aby ste pochopili, Boh má očividne vela voľného času pretože pre každú krajinu napísal iný set práv. A napriek tomu, že je to dokonalá bytosť neuro bila velmi dobrú prácu pretože za tých pár rokov čo sa riadime tymi pravidlami ich musel upravovat niekolko desiatok krát... to nieje práca ktorú by som ja očakával od dokonalej entity. Ja neviem, mne to neznie ako zmýšlanie Boha, príde mi to skorej ako zmýšlanie človeka, človeka ktorí chce kontrolovať ludí.
Predpokladám, že vy čo čítate tento Blog si už nepametáte tie časy, keď sa mohlo stať že vám zaklope na okno chlapik v Obleku a povie vám že vaša fabrika sa zapája do večšieho celku fabrík a bereme si ju pod svoje krídla, ale nebojte sa, môžete tu dalej pracovat, alebo váš dom je akurát na mieste kde chceme postaviť niečo iné, bohužial sa musíte odsťahovať. Do konca roku 2010 platí zákon, že pokial vaša firma nepracuje „efektívne“, Fond národného majetku má PRÁVO bez súhlasu majitelov, len zo súhlasom vlády dojsť a zoštátniť vám firmu v konkurze. Aké sú to práva, kedď môže niekto dojsť a zoobrať vám ich?
Mám vraj právo na svoj názor, mám právo ho prejavovat a slobodne sa zhromazdovat.
GULOVÉ!!!!
Mám právo prejavovať svoj názor pokial nieje „nevyhovujúci pre spoločnosť „ alebo „politicky nekorektny“. Počuli ste už slovné spojenie politicky nekorektný? Je to slovné spojenie ktoré zahŕňa všetky myšlienky ktoré dávajú nejaký zmysel a potopilo by to aurtoritu vlády. Alebo by mohli byť dokonca považované za nehumánne. Napríklad, kebyže niekde napíšem ako by som riešil rómsky problém ktorý je reálne jeden z največších problémov na slovensku. Žiadna marihuana či oddelenie cirkvi od štátu, či to že Sulík letel súkromným lietadlom... Máme problém s Cigánmi o com sa nebudem dalej vyjadrovat, jednak pre to, že to nieje témou môjho Blogu a za druhé by mi ho tu niekto mohol zmazat za rasizmus, co by ma fakt nasralo bo som sa s tymto blogom drbal celkom dlho.
Okrem toho, ako podnikateľ MUSÍM platiť sociálne odvodyaby ludia ktorý nepracujú mali z čoho žiť, musím plaťiť zdravotku a nikoho nezaujíma, že možno aj tak chodím k súkromným doktorom kde si všetko platím sám. Nesmiem fajčiť marihuanu pretože sa niekto tak rozhodol, pričom tým nikomu (ani sebe) neškodím. Viete čo sa stane keď ma stretnú policajti s marihuanou? S malým sáčkom rastlinnky ktorá sa fajčí tisíce rokov a nikdy nikomu neublížila. Milý chlapci v zelenom zrazu zistia, že nemám právo na to, aby som sa volne prechádzal po ulici ale zoberú ma na stanicu, zrazu sa všetky moje práva zúžia na právo na telefonát a práveho zástupcu. A nakoniec pôjdem za mreže lepiť zápalky kde mi to pravdepodobne poriadne dodrbe psychiku a už sa nikdy nezaradím normálne do spoločnosti.
Na záver chcem poznamenať, že pokial ti niekto môže práva zobrať, znamená to, že si nemal žiadne práva od začiatku, len dočasné privilégia. Privilégia ktoré boli vymyslené aby vytvárali ilúziu slobody.
Ak sa niekto dočítal až sem tak velmi pekne dakujem a velmi by ma potesil nejaky comment.

P.S. tento blog som písal v spolupráci s mojím velkym tutorom Georgom Carlinom (rip2008)

 Blog
Komentuj
 fotka
james144  27. 8. 2010 12:48
Sloboda je neprítomnosť donucovania: nemusenie robiť to, čo sa nechce, z čoho však nevyplýva smieť robiť, čo sa chce; preto sa pojem slobody odlišuje od pojmu svojvôle. ..
 fotka
lordzoltan  27. 8. 2010 13:31
@james144

velmi pekny nazor, dakujem kubo!
 fotka
mmnelson  27. 8. 2010 15:06
páčila sa mi tá časť o bohu. bolo by zábavné skutočne veriť že on spísal všetky pravidlá,ktorými sa riadime. čo sa týka slobody...je relatívna ako všetko. ja sa momentálne cítim slobodná, pretože všetko čo urobiť chcem aj urobím, lebo samozrejme nie sú moje túžby vykrádať banky a pod. Ale ak sa môj názor zmení dám vedieť.
 fotka
johnysheek  27. 8. 2010 21:48
skritizoval si vsetko ..

ale kde si napisal, co pokladas za slobodu?? lebo myslim ze o to ti slo.. teda ja som to tu cakal..



ak mi povies co je sloboda mozem reagovat.. lebo chyby v existujucom systeme su a hladaju sa lahko..
 fotka
lordzoltan  28. 8. 2010 00:23
@johnysheek

sloboda pre mna je moznost robit cokolvek CHCEM pokial mi to dovoluju fyzikalne zákony a pritom tym nezasahujem do slobody ineho cloveka... si myslim ze pokial by niekto zasiahol do slobody iného cloveka, rovnakym sposobom by malo byt zasiahnute do jeho slobody, napr pookail si niekoho zabil umries aj ty, oko za oko.



slobodu vidim aj v tom ze ked mam pocit ze si chcem zatancovat uprostred ulice tak to spravím a nebudem mat pocit ze sa na mna ludia pozerajú a ze sa citim trapne... to je tiez obmedzenie slobody ktore je vytvorene "superegom", odmalicka vidime ze ked niekto robi nieco take neobvikle tak sa na nom ludia smeju, utahuju si z neho a podobne... neviem si predstavit ako sa tychto spolocenskych predsudkou zbavit ale chcel by som taku slobodu
Napíš svoj komentár