Dedina je dnes mŕtvy svet. Kulturáky chátrajú bez kultúry. Mládež sa nestretáva pri spievaní, mládež sa stretáva pri bongu. Starci nevysedávajú na priedomí, pozerajú mexické a turecké telenovely. Polia a záhrady sa nehnoja hnojom, ale chemickými pesticídmi. Dedinské záhrady sú pri sadení biele od chemikálií. Dedinskí ľudia prestali veriť sebe, Bohu, aj pánom. Páni sa o nich nestarajú. Nedávajú im prácu, nedávajú im chlieb, ani hry. Na dedinu sa každý vysral.

Dedinčania na dedine sú stratení ľudia. Stratili sa v alkohole a v chemikáliách.
Pôvodných dedinčanov nahradili hipíci.

Slovenskí Hippie´s ako ich poznám – sú ľudia väčšinou z miest, ktorí sa vrátili ku koreňom. Nahradili sedliacku kultúru so všetkým, čo k tomu patrí. Chovajú zvieratá vonku, nie ako dedinčania v tesných chlievoch alebo maštaliach bez okien. Žiadne zvieratá sa nemajú tak dobre, ako zvieratá hipíkov. Pasú sa voľne na lúkach, mláďatá spolu s matkami. Žerú čerstvú trávu, nielen suché seno. Podobne ako samotní hipíci sa stravujú z prírodných produktov. Žiadne chemikálie, to sa mi páči. ☺

Ľudia sú prepnutí, lebo sú otrávení. Otrávení chemikáliami. Chémia v potrave, chemikálie vo vode, v liekoch, v alkohole, v drogách. Chemické sračky vo vzduchu. Ako potom ľudia môžu byť normálny?
Snáď len tí, čo sa odstrelili z mesta na samotu a snažia sa žiť prírodným spôsobom života. Bývajú v domoch z prírodných materálov tak, ako sa žilo kedysi na dedine. V zmysle starých zvykov a pranostík. Návrat k zdravému sedliackemu rozumu, ktorý dnes sedliakom chýba.

Hipíci oživili aj starú sedliacku kultúru. Sú to šikovní hudobníci , speváci a tanečníci. Hipisácke stretnutia s hudobnými nástrojmi pripomínajú ľudové veselice zo starých filmov . Mnohí hipícky hudobníci hravo konkurujú Lúčnici alebo Sľuku. Neuveriteľne talentovaní mládežníci. Patrí im môj obdiv.
Preto medzi hippie´s tak rada chodím. Žijú komplexne, zdravo a s nadhľadom. Príroda a prírodná strava im vyčistila hlavy . Zbavili sa nánosov chémie. Hudba, spev a radosť zo života im pomáha vyrovnávať ťažkú manuálnu prácu. Domáce produkty ako vajcia, mlieko, čerstvá zelenina a ovocie sú im odmenou. Vzájomné stretávanie sa na festivaloch a gazdovstvách utužuje ich komunitu , napĺňa ich láskou a vierou.

Hippie´s vďačím za vynikajúce hudobné zážitky, ktoré ma ohúrili a očarili. Stretnutie s duchovne čistými mladými ľuďmi a s rodinami s pohodovými malými deťmi mi vrátili vieru v ľudí a v zdravý sedliacky rozum.

Sú pre mňa inšpiráciou...

 Blog
Komentuj
 fotka
sturmer  14. 6. 2013 09:48
Screenshot
 fotka
loriana  14. 6. 2013 10:02
hrozne smutné... preto chovám len sliepky a kohútika Gejzu. nech žijú večne
 fotka
mayo911  14. 6. 2013 12:25
pôjdeš na Rainbow?
 fotka
gorgor  15. 6. 2013 21:26
O chove a pestovani asi vela nevies, ale inak mas pravdu. Dedina je apaeicka. A je sialene zapsena.
 fotka
waagbistritz69  15. 6. 2013 21:36
na ich mieste by som sa asi urazil keby ma volakto nazýval hipíkom
Napíš svoj komentár