Dlh alebo dlžoba je záväzková povinnosť dlžníka voči veriteľovi.
Ľudia sa v dnešnej dobe pomerne často zadlžujú kvôli svojim potrebám možno aj márnivosti každý to nazývame inak. Naše potreby sú rozdielne pre niekoho je niečo podstatné a pre druhé je to nepodstatné.

Mnoho ľudí sa dostane do finančnej krízy, keď potrebujú peniaze tak si jednoducho požičajú od bankových subjektov kde je seriózne jednanie ale zdĺhavé papierovanie či si to vlastne môžete dovoliť. Potom tu máme nebankové subjekty, kde je asi výhoda že nemusíme mať toľko dokladov aby sme si vybavili nejakú tú pôžičku ale zas nevýhodou je že sú tu väčšinou veľmi vysoké úroky. No a ešte vidím tretiu možnosť a to sú buď naši príbuzní alebo priatelia ,možno budeme bez úrokov buďto s menšími úrokmi a voľnejším splátkovým kalendárom, kde hrozí že sa nám preruší priateľstvo.
Mám dojem že vtedy ľudia neriešia otázku koľko preplatia? aký bude asi úrok? Ako dlho budú splácať ? Hlavne skôr ide o to aby tie peniaze, ktoré potrebujú dostali a mohli s nimi disponovať. Bohužiaľ neskôr si uvedomia, že preplatia a vôbec sa im to neoplatilo, alebo sú aj tie horšie prípady že zistia že na to nemajú aby to splácali tak berú ďalšiu, aby mohli splácať tú prvú ale to je už začarovaný kruh. Nemyslím že sú na vine iba ľudia ale aj sú celkom ovplyvnení tí ľudia v akej krajine žijú a že štát si vlastne tých ľudí naučil rozhadzovať peniaze a vôbec žiť ako keby na dlh dobrý príkladom je Grécko. Do Grécka tiekli peniaze z Európskej Únie no z Grécka vytekali tie peniaze, neviem čím to bude.

Buď sú nesprávni ľudia na nesprávnom mieste alebo sme čakali na zázrak?! Grécko sa stalo veľkým problémom celej Európy každá krajina je ovplyvnená, ľudia štrajkujú upadá vlády veľa pôžičok a málo peňazí na splácanie. Nepoznám žiadny návod ako sa vyhnúť nadmernému zadlženie jedine premýšľať ako správne použiť či investovať svoje peniaze, myslieť do budúcnosti a hlavne nezadlžovať keď nemusíme.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár