Vo všetkých sférach nastal prudký rozvoj priemyslu, genetiky, techniky. To je tá kladná stránka 21 storočia.

S priemyslom prišla poškodená pôda, vzduch, voda a pribudli odpady, ktoré sú z veľkých ekologických problémov tohto sveta. Teraz neviem či ľudia chcú pomáhať prírode ktorá im poskytla toľko miesta, informácii, ale nadobudla som dojem že nie pretože sa voči nej správajú ako zaslepení sebci ktorí chcú mať čím ďalej väčší zisk väčšiu továreň nedbajú na poškodzovanie životného prostredia ktoré sa veľmi ťažko regeneruje.
Vody sú špinavé a kalné lesná zver sa napije a v lese uhynie či dostane nejakú nákazu ktorá sa rozšíri a na svete máme nový vírus proti čomu sa môžme dať očkovať. Ďalšie látky do tela nech sa z nás stanú chodiace bezbranné imunity, ktoré sa môžu liekmi dopovať. Preto už genetici značne pracujú v laboratóriách aby nás lepšie upravili aby sme boli vo svete najsilnejšími dravcami odporúčajú biopotraviny pre lepšie zdravšie vitamíny škoda, že si nedýchnu ten vzduch.
Technika no čím ďalej už nebudeme v budúcnosti ani moc robiť všetko za nás spravia roboti sme vyspelí a tak skúšame čo ďalej tá naša zem dokedy sa rozhodne nás tolerovať. Vzduch je podstatný ako všetky ostatné zložky čo som spomenula sú pre nás nevyhnutné ale je naozaj že čím nám viacej príroda poskytne mi to viacej zneužijeme sami si dennodenne ničíme pľúca našej planéty klčovaním. Ako keby nestačili pridali sa k nim i freóny ktoré nám stenčujú ozónovú vrstvu.

Vo svete je kríza 21. storočia je globálna priestorová, systémová vo všetkých sférach nastala zásadná zmena podľa mňa sa nestal svet lepším krajším v tomto desaťročí akoby sa ešte zhoršil a zošpatnel.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár