Človek je tvor divný. Keď má niečo, po čom dlho túžil, chce to zrazu iné, znásobené alebo podané v inej podobe.
Ľudia sa spoznávajú dennodenne. Je však vždy vzácne natrafiť na niekoho, kto vám priprastie k srdcu takmer okamžite. Ale stalo sa to iste viacerým. Aspoň raz. Horšie je, keď máte ten pocit, že s tým človekom chcete byť a nemôžte, pretože je ďaleko. Keď to však človek berie racionálne, teší sa, že vôbec niekoho takého má a až tak mu nevadí tá diaľka. Iba tak sem tam cez deň si na neho letmo spomenie. Ako sa má, čo asi robí. A tušíte, že on je na tom podobne. Pár strávených spoločných chvíľ vám behá mysľou a hneď máte lepšiu náladu.
Možno pri tom všetkom človek spraví niečo bláznivé, nečakané. Niečo čo vyplynie zo situácie a teší sa z toho. Nemá výčitky svedomia, pretože vie, že to chcel a že na to nikdy nezabudne. Ostatní by mali tendenciu človeka za to súdiť. A tak to radšej nepovie nikomu a nechá si to navždy pre seba. Pretože nikto, kto v tej chvíli necítil to čo vy, nemá právo hodnotiť vaše činy.
Každým dňom sa uisťujete, že človek, ktorý môže za váš úsmev na tvári je ten, koho by ste chceli vedľa seba, no nie vždy je to možné.
Tak si užívate len jeho slová a podoby z fotiek a stále a stále sa vraciate k času, keď ste boli spolu. Chcete, aby to nebolo pominuteľné, aby sa v tej chvíli zastal čas a aby tá radosť a túžba ostala pri vás navždy. Je to láska? Možno áno... Možno jej istý - krásny druh a možno len niečo čo sa na ňu podobá. Každopádne je to cit, ktorý sa nedá vygumovať z vašej hlavy a vlastne by ste to ani nechceli. Chcete si to nechať pre seba...
A keďže sa s nami život každý deň hrá a nevieme čo nám prinesie do cesty, človek stále dúfa, že to bude raz tak, ako by chcel... A nikto mu to nemôže vziať.
Nikto z nás totiž nevie, ako mu život zamieša karty.... Stačí len trošku odvahy a viac chcenia aby sa sny plnili... A nie je vylúčené ani to, že sa splnia samé. Pretože keď človek niečo naozaj veľmi chce, nikto mu to nedokáže odoprieť.
Nikdy sa teda nezamýšľajte nad tým či konáte správne, či vás za to ostatní neodsúdia. Všetko čo urobíte a máte z toho radosť je správne. Robte len to, čo vám robí radosť a po čom túžite. Neskrývajte sa za svoj tieň. Plňte si sny - aj keď pomaly ale predsa a verte svojim myšlienkam.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár