Neviem či sa mi to len zdá, ale v poslednej dobe sa mnoho ľudí okolo mňa háda, rozchádza a neviem čo všetko ešte. Iste, deje sa to stále, otázne však je do akej miery sa to dotýka aj mojej osoby.

No a samozrejme, že tentokrát to neobišlo ani mňa. A to si dávam pozor na to, komu dovolím, aby ma skutočne spoznal. Niekedy sa však mýlim aj ja. Tie konce však potom bývajú horšie, pretože človeka, ktorý mi ublížil som mala skutočne rada. Predsa, keď sa s niekým poznáte tri roky, nie je to len tak. Je to kopec času, ktorý sme venovali jeden druhému.
A niekedy v živote sa to proste stane, že stretnete človeka, ktorý vám je blízky a mohol by byť vašim všetkým, no jednoducho to nie je možné. Vždy v takýchto situáciách existuje prekážka.
No napriek tomu sa snažíte a bojujete ako lev so všetkým, len kvôli pár chvíľam, ktoré si môžte dovoliť. Aj keď možno nie sú až také správne ako by mohli byť. Ale chcete ich. Obaja.
A keďže je už všeobecne známe, že o tej istej veci nikdy dvaja nemyslia rovnako, tak proste musí prísť k niečomu, čo zabolí.
Pritom si myslíte, že všetky veci medzi sebou máte vyjasnené a akékoľvek pokusy svedomia a vedomia zmariť vaše zásady dokážete odraziť.

Dokážete sa o tom peknom rozprávať donekonečna a stále vám to ide hlavou. Niekedy viac, niekedy menej. Ale nezabudnete, pretože sa to nedá a ani to nechcete. Keď tu zrazu ten, kto by mohol byť vašim všetkým, prestane sa vám ozývať. Len tak, zo dňa na deň, z ničoho nič. Po čase vám to nedá a ozvete sa teda vy, čo sa deje. A zrazu príde tá studená sprcha.
Zistíte, že dotyčný sa vám neozýva náročky pretože chcel aby "opadla vášeň" - keď to poviem takto ľudovo. najprv vám to príde divné, potom vám niečo dôjde a niečo si spojíte. Rovnica je jasná.
Vy filtrovať viete, zabudnúť nechcete a dotyčného potrebujete. Dotyčný však filtrovať nevie (možno ani nechce?) a povie vám vetu ako prvý raz zamilovaný pubertiak, lepšie bude, keď sa budeme baviť na úrovni kamarátov...
Kamarát? Má byť kamarát niekto, kto hranicu tohto statusu už dávno prekročil?
To nie to sa nedá.

A vtedy príde tá studená sprcha. Zrazu zistíte, že "vďaka" tomu, že vás mal niekto nebezpečne rád, vás zrazu potrebuje iba ako kamaráta. Preto, že si viac nemôže dovoliť. Ale prečo? Kto určil tie hranice a z akých dôvodov?
Však rozhodnúť sa musím teraz ja. Všetko alebo nič. A štvrtinu, ktorá mi je ponúknutá zo všetkého.... O tú nestojím....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár