Obrazy minulosti premietajúce sa do prítomnosti.
Otázky prečo, ako a čo si mala spraviť inak.
„Prosím, pusti sa toho, nedrž minulosť a hnev v sebe. Pusti ju. Uľaví sa ti.“

*Spravil z teba úplne iného človeka, mám pravdu, že ?
-Vlastne ani neviem. Spravil zo mňa len to, čo som mu dovolila, aby zo mňa spravil.
*Však si pri ňom stratila svoje vlastné ja!
-Len som prišla na to, že cesta bez prekážok nikam nevedie, prišla som na to, že byť dobrým možno za to stojí, karma musí existovať a všetko sa raz vráti nazad, to dobré a aj to zlé. A zlého už bolo dosť. Raz to slnko musí výjsť a výjde, až na to budem pripravená.
*On neľutuje, akceptuješ to ?
-Sú to jeho veci, ani ja neľutujem, každý z nás je inde a on bol ten, čo si vybral inú cestu. Viac som spraviť nemohla. Prišla som o všetko. Prišla som o všetkých. Pre neho, lebo bol v mojich očiach tým, kým bol. Ale už je to preč.

Ľúbim, stále ľúbim a práve láska bude tá, čo ma jedného dňa nechá odpustiť. Aj keď tá pomyselná jazva ostane. Zbledne. Ostanú len obrysy, ale bude tam, aby pripomínala, že aj tie najkrajšie skutky a slová nie sú večné.

Dal si mi veľa, ale veľa si aj vzal. Láska je nesebecká, odpúšťa, nevnucuje sa. Odpustili sme si mnoho ráz a časom ti odpustím aj toto. Ale skús sa spýtať sám seba, bol si nesebecký ? Boli sme si v tvojich očiach rovnocenní ? alebo to bola len vytvorená ilúzia ?
Kým nájdeš toho, ktorý vydrží a budeš pre neho tou najlepšou veľakrát sa spáliš, veľakrát budeš mať pocit, že pokračovať ďalej zmysel nemá.
Ale ver, že má.
Všetko má svoj zmysel a všetko sa deje pre nejakú príčinu.

Raz opäť príde ten, čo ti pobozká vlasy, objíme ťa a namiesto žiarlivostných scén a pochybovania len pristúpi k tebe, obíjme ťa a šepne ti, že všetko bude dobré, že spolu to zvládnete. Nebudú to len reči. Ale sama dobre vieš, že na to musíš byť pripravená aj ty.

Keď otvoríš staré správy s textom ako nechce nikdy vidieť, počuť, stretnúť, pichne to pri srdci, ale je to tak správne. Povedali sme si všetko. Vybral si si človeka, ktorý o tebe rozprával, aké si nevyzreté decko, vybral si si pokrytca, lebo si vedel, ako ma to bude bolieť, keď si začneš s niekdajšiou kamarátkou. Tak si využil a odkopol. Možno ti to došlo. Možno si oľutoval. To vieš len ty sám.
Neviem o tebe nič, aj keď mám nutkania ozvať sa. Odolávam. Rešpektujem tvoj výber.


Slová boli vyslovené, skutky boli uskutočnené. Dnes ostáva len posunúť sa dopredu a pozerať sa na hviezdy. Tie určujú cestu. Tie určujú smer. Vo hviezdach je nádej.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár