Podľa definície sa stratená generácia označuje ako povojnová generácia umelcov, pre ktorých sa svet stal len chaosom plným nestabilných hodnôt, ktorí boli sklamaní, plní dezilúzie, mali depresiu z prežitého.

Stratená generácia súčasného Slovenska by sa dala zadefinovať ako poskomunistická generácia, pre ktorých sa svet stal miestom, z ktorého sú akože sklamaní ale inač z neho berú a nedávajú nič. Generácia plná sebecky zmýšľajúcich mladých ľudí, ktorých zmyslom sú peniaze.

Áno, stratili sme sa. Pred 41 rokmi nám sloboda bola vytrhnutá z našich rúk a pred 20 rokmi sme ju dostali späť. Ale nakladáme s ňou stále horšie a horšie. V školách sú najuznávanejší tí čo sa nič neučia, čo odvrávajú a čo dokážu povedať pedagógovi " Choď do piče ! ". Rešpekt k rodičom žiaden. Nech len dajú peniaze. Pri rozvode ostanú s tým, kto im dá viac. Kamarátia sa s tými, kto ma lepšie oblečenie a pokiaľ to nie je aspoň NIKE alebo Adidas tak automaticky je vylúčený so spoločnosti. A nechodíš von chlastať, lebo ti rodičia zakážu? Ty čo si za kokotka? Samozrejme neplatí to absolútne všeobecne, ale väčšinovo.

Prečo je to tak? Pretože nám ako keby chýba niečo za čo stojí bojovať. A tu je možno riešenie. Treba bojovať za to, aby sme si Nike a Adidasy, Vansy, Lacoste, SouthPole a iné mohli obliecť aj zajtra. Aby sme sa mali rovnako dobre ako doteraz.
V moderných dejinách nám naše právo sa mať dobre chceli vziať nejaké cudzie mocnosti. Najskôr Nemci potom Rusi. A teraz Slováci.

Naši drahí spoluobčania, ktorí uctievajú bývalých komunistov a extrémnu pravicu v podobe SNS a kotlebovcov a zlodejov v podobe HZDS. Ale to máme krátku pamäť všetci. Tak si pospomínajme. Zapnite si Pelíšky, Musíme si pomáhať alebo iný film reflektujúci ducha a okolnosti vtedajšej doby. Okrem skvelej zábavy by sme si mali uvedomiť aj iné dôležitejšie veci.
A to, že o všetko môžme prísť zo dňa na deň. Aj keď stratiť môžme všetko oveľa rafinovanejšie ako vtedy. Stačí, ak nám bude vládnuť táto koalícia ešte ďalšie štyri roky. Vo svete sme už stratili kredit, ktorí sme tak tvrdo a peňazopotne stratili počas vlády Dzurindu, keď sme si museli "priťahovať opasky". Už sme asi zabudli ako sa ťažko zháňali víza do Británie a iných štátov. Zabudli sme čo za dialo za Mečiara, ako sa tunelovalo. A my sme konečne generácia, ktorá sa tomuto musí postaviť. Nedovoľme šliapať po svojom mať sa dobre a užívať si ešte stále relatívny blahobyt. Preto je na čase sa postaviť proti súčasnej vláde a ukázať jej, že nás nebaví počúvať klamstvá. A chcem aby tí čo vedia povedať učiteľovi " Choď do piče ", aby prišli za Ficom, Slotom, Mečiarom a povedali mu to do tváre. Tí čo nerešpektovali ani rodičov ani pedagógov, aby sa zobrali a nerešpektovali ani takýchto politikov. Dajte si status Nerešpektujem FICA SLOTU MEČIARA. Každý deň dávajte vedieť, že sa chcete mať dobre, a keď príde deň otvorene sa za svoju pohodlnosť postaviť tak to urobte.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
sankree  23. 8. 2009 23:40
podľa mňa vo svete chýba láska... ľudia sa hrnú už len za peniazmi...
 fotka
alpynus  24. 8. 2009 00:40
Záver je podľa mňa trochu divný : )



Inak, stratené nie sú len tie deti, ale aj ich rodičia.
 fotka
kaylee  24. 8. 2009 01:09
suhlasim! super blog
 fotka
stage  24. 8. 2009 16:16
Som rád, že aj niekto mladý dokáže takto otvorene napísať svoj politický a spoločenský názor. Nehanbí sa zaň a nebojí sa komentárov na jeho adresu, pretože ja tu mám dojem, že k politike sa mladí boja vyjadrovať, akoby sa ich netýkala. Tvoj názor zdieľam s tebou a verím, že sa slováci zobudia z politickej letargie a slepoty. Inak nás čaká morálny, etický i ekonomický úpadok.
Napíš svoj komentár