Je to kameň spojený s prírodou, so schopnosťou obnovovať porušenú rovnováhu. Tvrdí sa o ňom, že osviežuje dušu a umožňuje vnímanie krásy vo všetkom živom. Mimoriadne pomáha osobám, ktoré nejakým spôsobom pracujú v poľnohospodárstve a botanike.

Ako kameň zrodenia je nápomocný pôrodným asistentkám. Mierni bolesť a zabezpečuje úspešný pôrod. Ide o kameň symbolizujúci nový začiatok a podporuje odstraňovanie duchovných blokov a spútania.

Ako kameň hojnosti priťahuje bohatstvo. Dá sa použiť na dvojaký účel. Rozumovo orientovaným ľuďom pomáha rozvíjať intuíciu, zatiaľ čo intuitívne orientovaných presmerúva k praktickým veciam.

Zlepšuje sebadôveru a posilňuje kladné vlastnosti majiteľa. Odstraňuje strach a hlboko zakorenený nepokoj. Rozvíja silu a schopnosť vychádzať s ľuďmi. Podnecuje k rozlišovaniu osobného priestoru a dosahovaniu osobného rastu. Posilňuje schopnosť pokúsiť to po neúspechu ešte raz, tentokrát efektívnejšou metódou.

Napomáha schopnosti sebavyjadrovania a komunikácie. Pomáha dosiahnuť citovú rovnováhu, obmedzuje stres a miermi strach. Posilňuje vieru a nádej. Dobre poslúži pri depresiách, nezávisle na príčine.

Urýchľuje uzdravovanie. Dá sa použiť proti dlhotrvajúcim chorobám. Funguje proti zápalu, prečisťuje obehový a vylučovací systém. Povzbudzuje imunitný systém, pomáha lymfatickej sústave. Napomáha predchádzať hypoglykémii a dehydratácii, lieči infekcie, prechladnutie, chrípku a znižuje horúčky.
Ako elixír je ho možné použiť na kožu.
Liečia sa ním aj kožné plesne a infekcie.

Noste ho na problémových miestach, musí sa dotýkať kože.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár