A teraz tam sedíš na gauči, zapnutý facebook, prehliadaš si jej fotky a uvažuješ ako ju zaujať. Máš strúhať frajera? Byť sám sebou? Byť sám sebou asi nie. Mňa si toľkokrát ranil tým, že si bol sám sebou, že nad tým ďalej neuvažuješ. Ach, keby som len nepočula každú tvoju myšlienku, asi by mi bolo ľahšie. Až teraz chápem, prečo anjeli nemajú srdce.

-"Ach Bože, prečo si mi nezakázal uskutočniť túto šialenú vec?! Prečo keď som prišla tam hore za Tebou s prosbou, či by si ma neposlal dole, keďže si mi odoprel to jediné, po čom som toľko túžila - žiť ľudský život, prečo si mi nepovedal jednoducho NIE?!
-"Milovať dušou je čosi úplne iné ako milovať srdcom, Svetielko." povedal si. Ale ako som ja neskúsený strážny anjel mohla vedieť, aké je to milovať srdcom, keď som srdce nikdy nemala?! (Ok, mala... ale tých pár hodín, čo som bola dole ako malé dieťa som nikdy lásku srdcom nezažila.).
-"Nevadí. Ja to skúsim. Moje dieťa sa predsa dolu trápi a pokiaľ nezasiahneš Ty, tak jeho dušu nezískaš." odvetila som smutne, "Snažím sa ho chrániť, ale on si nikdy nevyberie Teba. Dovoľ mi ukázať mu, aká krásna je Láska."
-"Vidím, že tvoja láska je silnejšia ako láska iných anjelov strážnych, ale uvedom si, že cesta na zem bude bolestivá pre vás oboch. Okrem toho, že nestratíš anjelsku lásku, budeš milovať aj srdcom a mnohé nástrahy nášho nepriateľa ťa budú dennodenne skladať na kolená. Okrem toho, nesmieš dopustiť, aby tvoje dieťa prišlo o anjela strážneho, potom už v ľudskej podobe a k tomu ti samozrejme neviem zaručiť, že sa po svojej smrti ku Mne vrátiš." povedal a spýtavo sa na mňa pozrel.
-"Chápem Bože." povedala som a na perách mi začal hrať jemný úsmev.
-"A ešte niečo Svetielko. Telo, ktoré budeš mať na zemi nebude ani trocha podobné tomu, aká si tu. Ľudia totiž nie sú zvyknutí na anjelov. A pamätaj, pokiaľ sa ťa nevzdá alebo nezomrieš, nemôžeš sa vrátiť späť." odvetil a jedinou myšlienkou ma poslal na zem. Nepripravenú, bez plánu.

 Blog
Komentuj
 fotka
zajkousko  16. 3. 2013 12:31
veľmi pekné........filip
Napíš svoj komentár