Izrael bola krajina, ktorú som túžila vidieť už rok, hneď potom čo som o ňom počula od môjho ocina, ktorý tu pracuje. Krajinu opisoval v pozitívnom svetle, rozprával o nej veci, ktoré sa nedozviete v žiadnych internetových vyhladávačoch alebo v knihách. Hovoril svoje pocity, názory, dojmy, všetko to, čo ma zaujalo a spôsobilo moju túžbu vidieť tú krajinu naživo. Ocino mi môj sen splnil, on išiel za prácou ja som tam išla s ním za dovolenkou a svoje rozhodnutie absolutne nelutujem, aj ke´d som bola daleko od ostatku zvyšku rodiny, nelutujem, že som tam išla sním, pretože som tam videla toľko úžasnych veci.
Bývala som v Tel Avive, to je nové izraelské mesto plné mladých ľudí ako som ja, plné nočného života, zábavy. Ludia nesedia doma, nečumia na telku a nenudia sa, sú stále vonku i keď mna pri 75% vlhosti a 23 stupnových teplotách porážala, nechcela som však stále trčať na užasnej pláži s najjemnejším pieskom a pozorvať psiu pláž, na ktorú sa bola sranda pozerať, chcela som aj niečo vidieť, preto som sa rozhodla absolvovať v tom neunosnom teple dva výlety. prvý bol do nazaretu, kde som sa "zoznámila" s Jozefom a Máriou. Videla som kde spolu žili, kde sa Mária dozvedela, že čaká dieťa a videla som aj miesto kde Ježiš konal zázraky. Stála som pri posvätnej rieke Jordán, kde sa krstí. všetko bolo krásne, horúčavy mi nevadili, pretože niečo magické bolo vo vzducu aj najväčší neveriaci človek to cíti. To čaro, ktoré vysielajú tie miesta. Výlet do Jeruzalemu mal podobné čaro. Stála som pri múre nárekov, kde dávaju ľudia do steny svoje želania. Ja som nebola výnimkou. Prechádzala som sa uličkami cez ktoré išiel Ježiš cestou na kríž a obdivovala som kostil kde bol ježiš pochovaný a stál z mrtvych. o tom, že všade bolo veľa ľudí, ám nemusím ani rozprávať. len pre múre to nebolo až také zlé, pretože sú dve časti. pre ženy a pre mužov, skôr dať lístok je umenie, pretože lístkov je tam viac než dosť. Poslednou bodkou tochto výletu bolo múzeu holokaustu. Obrovský expozícia, ktorú som mala prejsť za hodinu a pol! ! Nestihla som, ale bolo to úžasne. Silné dojmy, výstava plná zla a smutku, ale naozaj silné, ak chce niekto vedieť o Źidoch čo najviac chodte do Izraela!
Po týchto vyčerpávajúcich výletoch ma čakalo už len leňošenie na pláži a zoznámenie sa s izreaslkými obchodmi. V niektorých z nich som nakupovala o jedenástej v noci! ! To sa mi ešte nestalo , ale bolo to úžasne. Páčilo sa mi. Len je škoda, že sa mi doolenka, ktorá trvala 9 dní už skončila a ja som naspäť v Bratislave.
A ešte niečo na záver, veľa ľudí o Izreali nehovoria ružovo, vytakajú vojnu a pdoobné veci, ale keď tam prídete to, že každú chvílu môže vybuchnuť vojna si ani neuvedomíte, nepomyslíte na to. je tam úžasne, ľudia su milí a ochotní, milovníci zvierat si taktiež prídu na svoje..Jednou vetou: Bol to úžasny zážitok..

 Blog
Komentuj
 fotka
ninikul  3. 8. 2009 10:43
WAAAW aj mna nabuduce zoberiete ?
 fotka
ahojodpismi  3. 8. 2009 11:35
Izrael je super, ako cela zidovska historia,hovoris ze sa tam oplati ist? tak sa tam pojdem pozriet
 fotka
amrafel  11. 8. 2009 13:04
vsetci co tam boli hovoria ze to je super krajina
Napíš svoj komentár