Ja osobne sa nezaoberám numerológiou, ale zhruba viem, o čo v nej ide. Prečo o tom hovorím? Pretože nedávno som mal rozhovor s jednou známou, ktorá sa venuje numerológii. Hovorili sme o rôznych veciach, a keď prišla reč na koronavírusovú krízu povedala mi, že Covid-19, presnejšie povedané číslo 19 s ním spojené, má z numerologického hľadiska veľmi zásadný význam a veľmi zásadnú výpovednú hodnotu. V čísle 19 sa totiž nachádza prvé, a zároveň aj posledné číslo numerologickej stupnice.

Pre úplných začiatočníkov by som chcel vysvetliť, že v numerológii sa čísla počítajú takto: ak máte trebárs číslo 259, rozkladá sa na čísla 2 + 5 + 9 a výsledné číslo je ich súčtom. V našom prípade je to číslo 16, a to sa opäť rozkladá na 1 + 6. Konečným výsledkom je teda číslo 7. Čiže číslo 259 sa zachvieva v sedmičke a číslo sedem nesie v sebe z hľadiska numerológie určité posolstvo. Tak, ako každé iné číslo z numerologickej stupnice.

Po tomto nevyhnutnom úvode sa teraz pozrime na číslo 19 a na posolstvo, ktoré z numerologického hľadiska sprostredkováva celému svetu.

Ako už bolo naznačené, jednotka predstavuje začiatok a deviatka koniec. Posolstvo čísla 19 v súvislosti s koronavírusom je preto veľmi jednoduché. Znamená: začiatok konca!

Ako to treba chápať?

Duchovne orientovaní ľudia vedia, že existuje mnoho proroctiev, predpovedajúcich koniec sveta. Sú to napríklad Sibyline proroctvá, Zjavenie Jánovo, čiže Apokalypsa, alebo trebárs známy Mayský kalendár, ktorý túto kritickú dobu situuje približne do roku 2012, kedy bol mnohými ľuďmi skutočne očakávaný koniec sveta.

Z hľadiska vývoja ľudstva na našej planéte žijeme teda vo veľmi výnimočnej dobe. Ide o dobu, v ktorej sa má skončiť stará paradigma myslenia a správania ľudstva, a začať paradigma úplne iná. Má začať zlatý vek našej civilizácie, postavený na preferovaní hodnôt ducha. Na zemi už teda nemajú vládnuť ako prvoradé hodnoty materiálne. Táto paradigma má padnúť a zahynúť, a spolu s ňou majú padnúť a zahynúť všetci jej služobníci, priaznivci a stúpenci, ktorí vo svojom uctievaní modly matérie, zisku a konzumu ubližovali ľuďom, zvieratám i prírode.

Na zemi má v tomto smere prebehnúť veľká očista, avizovaná aj v evanjeliách. Náš svet má byť očistený od všetkého balastu a budúcnosť má patriť už len tomu, čo je hodnotovo pravé. Tomu a tým, ktorí smerujú k rozvoju duchovného rozmeru bytia a k hodnotám s ním súvisiacim. K láske, spravodlivosti, ohľaduplnosti, skromnosti, ušľachtilosti a k hľadaniu vzťahu k Stvoriteľovi.

Staré ma teda zaniknúť a má vzniknúť nové! Avšak tesne pred pádom starého a začiatkom nového majú na ľudí začať dopadať všetky neblahé spätné účinky ich vlastného, negatívneho a pomýleného jednania, ako sa o tom hovorí napríklad v Apokalypse.

Materialistický svet a jeho hodnoty sa majú otriasť v základoch. Tým dostanú mnohí materialisticky orientovaní ľudia príležitosť pochopiť svoj omyl. Majú poznať hodnotovú nedostatočnosť, v ktorej žili, a preorientovať sa smerom k pravým, čiže duchovným hodnotám.

Údery očisty zároveň zasiahnu i všetko duchovne nepravé, falošné, dogmatické a pokrivené. Lebo aj to duchovné má byť očistené a má sa konečne zaskvieť čistou Pravdou, súc konfrontované lúčom Svetla skutočnej Pravdy. Temný záhal falošných ľudských predstáv o Pravde má byť rozbitý na prach. K tomuto všetkému má dôjsť, toto všetko sa má stať a toto všetko je očakávané.

A zrazu prichádza Covid-19 a skutočne otriasa svetom ľudským. Doslova ho zráža na kolená, zaháňa ľudí do karantény a núti ich premýšľať o svojom živote a prehodnotiť ho.

Číslo 19 v označení koronavírusu, s jednotkou na začiatku a s deviatkou na konci, je posolstvom ľudstvu, že nastáva začiatok konca starej paradigmy myslenia. Koronavírus Covid-19 je prvým úderom starému svetu, ktorý sa bude musieť pod tlakom tohto a ďalších nasledujúcich úderov preorientovať na úplne iný hodnotový systém, a ľudia na úplne iný zmysel života.

Ak rozložíme číslo 19 klasickým numerologickým spôsobom, ako 1 + 9, dostaneme číslo 10. A ak číslo 10 rozložíme opäť na 1 + 0, dostaneme výsledné číslo 1. Dostaneme jednotku, ako nový začiatok. Koronavírusom Covid-19 došlo teda k začiatku konca starého systému usporiadania vecí a po jeho konci začne niečo úplne nové. Začne úplne nová epocha na zemi. Bude to začiatok nového duchovného ľudstva, kladúceho hodnoty ducha na prvé miesto, a všetko materiálne až na druhé miesto. Kto toto pochopil a v tomto smere sa začne osobnostne meniť, toho bytie bude pokračovať, a ten sa bude môcť na zemi ďalej duchovne rozvíjať.

Kto však toto nepochopí, kto to bude ignorovať a vysmeje sa tomu, pretože sa kŕčovito fixuje iba na to staré a minulé, pre toho bude nevyhnutný koniec starého aj jeho osobným koncom. Koncom jeho osobného bytia, ktoré sa nebolo schopné vyšvihnúť na vyšší level, a preto ako čosi vývojovo neperspektívne jednoducho vyhynie tak, ako vyhynuli rôzne iné druhy, ktoré neboli schopné reagovať na nové evolučné výzvy.

Ako teda vidieť, to čo sa deje a čo sa má udiať je vtlačené aj do symboliky čísel. Iba je treba správne dešifrovať ich posolstvo.

Najdôležitejšie zo všetkého preto je, aby sme sa vážne zamerali na svoje duchovné obrodenie. To, ako sa správne duchovne obrodiť a akým sa treba stať svetu ukázal už Mojžiš v Desatore prikázaní. Ukázal nám to aj Ježiš vo svojom učení, postavenom na dvoch pilieroch. Na láske k blížnemu ako k sebe samému a na láske k Bohu. Touto cestou treba ísť, avšak v jej čistej, pravej, pôvodnej a neskreslenej podobe.

Ale pretože táto čistá a autentická podoba Mojžišovho Desatora a Ježišovho učenia bola ľuďmi zakalená a pokrivená, dostal náš svet v dobe súdu duchovnú oporu v podobe Posolstva Grálu. V ňom je možné nájsť pôvodnú podobu Mojžišovo i Ježišovo učenia, pretože Pravda je len jedna, a túto Pravdu je potrebné poznať, pochopiť a naplňovať.

V súčasnosti niet ničoho, čo je dôležitejšie ako toto, pretože nadchádzajúce dianie nás bude všetkých tlačiť k duchovnej premene, a my by sme preto mali presne vedieť, ako túto premenu v sebe správne uskutočniť, aby sme mohli obstáť ako duchovne perspektívni a nemuseli byť naveky stratení a zatratení.

» kusvetlu.blog.cz/... v spolupráci s M.Š.

 Blog
Komentuj
 fotka
lenkaska1  15. 6. 2020 18:10
Však ale 1+9=10 A 1+0 = 1
Si zle vyrátal
 fotka
lenkaska1  15. 6. 2020 18:10
A ako si napísal 1 znamená začiatok v numerologii, takže super.
 fotka
dendrocoposmajor  15. 6. 2020 18:49
Presne. V starom evanjeliu očakávali Covid-19. Nie Covid-17, ani Covid-18 a 20 už vôbec nie. A to všetko v rámci očisty a vyšvihnutiu sa o level vyššie. A ja som jebnutý, lebo som to nepochopil. Musím si ísť porátať nejaké čísla aby som mal čomu veriť.....
 fotka
vreskot000  15. 6. 2020 23:38
nerozumiem čo ma spoločné posolstvá grálu s učením ježiša krista. zas nejaké ezoterické nezmysly brácha. ved rozmýšľaj trochu.
 fotka
vreskot000  15. 6. 2020 23:39
Možno si Vy aj mnohí z čitateľov KN spomenú na špecificky slovenský fenomén — kult tragicky zosnulej Natálie Makedonovej, 48-ročnej učiteľky jogy z Bratislavy, ktorá sa svojvoľne vyhlásila za „Prakráľovnú — Božiu matku”. Známou sa stala najmä vyhlásením, že v novembri 1998 porodí vo vyvolenom slovenskom národe „syna Stvoriteľa — Immanuela”. Avšak už menej známy je fakt, že jej učenie nadväzuje na Hnutie grálu (svätý grál – miska, z ktorej jedol Kristus pri Poslednej večeri a do ktorej pri jeho ukrižovaní zachytili jeho krv), ktorého zakladateľom je Oskar Ernst Bernhardt, známejší pod menom Abd--ru-shin (1875 — 1941).
Tento nemecký obchodník a spisovateľ cestopisov a poviedok pochádzal z Bischofs-werdu neďaleko Drážďan. Počas pobytu na britskom ostrove Man (1915 — 1919) sa začal zaujímať o náboženskú a svetonázorovú problematiku. Túžil spojiť kresťanský svetonázor, poznačený gnostickým vplyvom, s vtedajšími náukovými prúdmi. Zároveň o sebe začal vyhlasovať, že zohráva výnimočnú úlohu v histórii ľudstva. Zvolil si meno Abd-ru--shin (podľa arabského kniežaťa žijúceho v Mojžišových časoch pred 3 000 rokmi, ktoré jeho stúpenci pôvodne prekladali ako Syn Ducha Svätého, neskôr ako Syn svetla, Syn človeka, Poslaný alebo Immanuel).
Za oficiálny začiatok Abd-ru-shinovho pôsobenia možno považovať Veľký piatok roku 1923 (hnutie vzniklo až roku 1927), keď sa údajne zistilo, že v ten deň Syn Boží Ježiš zostúpil na zem, aby svoju úlohu sprostredkovateľa medzi Bohom a ľudstvom preniesol na Syna človeka. To, že sa za Syna človeka považoval práve Abd-ru-shin, v hnutí nikoho neprekvapilo už aj preto, lebo podľa učenia, ktoré Bernhardt hlásal, obaja — Ježiš ako Boží Syn a Abd-ru-shin ako Syn človeka — pochádzajú z božskej úrovne, obaja sú Božími Synmi a obaja boli na zem vyslaní preto, aby ľuďom odovzdali pravé duchovné posolstvo. Ale — podľa Abd-ru-shina — Ježišovo posolstvo vraj vyšlo takmer nazmar: on sám bol brutálne zavraždený a jeho učenie sa zachovalo len v akejsi pokrivenej forme. Preto musel zo svetla „do odpornej temnoty hrubohmotnosti” zostúpiť ešte jeden vyslanec — Syn človeka. On má pred Bohom tú istú pozíciu ako Kristus. Ale kým Kristus je Božou láskou, on je Božou vôľou a má uskutočniť konečnú, víťaznú bitku s Luciferom, kniežaťom temnoty. Abd-ru-shin seba poníma ako ohlasovaného Krista, ktorý príde súdiť svet, vyvedie ľudstvo z bludu a nastolí tisícročnú ríšu, kde budú ľudia žiť podľa jeho zákonov...
Abd-ru-shinovo posolstvo je obsiahnuté v takmer tisícstránkovom diele Vo svetle pravdy. Jedným z charakteristických prejavov jeho učenia je ostrá kritika kresťanstva. Podľa neho je Ježišovo posolstvo iné než to, čo hlása Cirkev, ba ani apoštoli jeho učenie nepochopili správne. Cirkev ho vraj prekrútila a svojimi dogmami a strnulou náboženskou praxou ľudí viac-menej brzdí v ich duchovnom napredovaní.
V Abd-ru-shinovom podaní možno rozlíšiť štyri hlavné duchovné úrovne podľa vzdialenosti od Boha, a teda podľa toho, aké silné božské vyžarovanie do nich podľa zákona hmoty preniká. Ako to opisuje páter P. J. Å’liwiński, podľa Bernhardta je celá budova sveta rozdelená na tzv. sféry bytia. Najvyššie miesto v ňom zaujíma neopísateľné božské svetlo. Na hranici božskej sféry je hrad, v ktorom sa nachádza grál. Z neho vychádza raz za rok, vždy presne na Deň svätého holuba, určitá moc. V ten deň sa nad grálom objavuje holub, čo je údajne znakom vyliatia moci, chápanej ako láska. Aj nižšie sféry bytia majú svoje hrady, v ktorých sa uskutočňuje transmisia lásky. Ten deň je akoby kontinuitou stvorenia, ktoré sa prvý raz objavilo tiež počas vyliatia svetelnej lásky. Lúče vychádzajúce z Božieho trónu postupne tratili svoju prvotnú horúčosť. Ďalšie etapy postupného ,ochladzovania sa’ prvotného svetla určujú hranice nových etáp tvorenia ďalších sfér bytia: vedomého, nevedomého, zloženého z dokonalých materiálov a horších materiálov (Rozmer č. 3/2001).
Abd-ru-shin ďalej vysvetľuje, že človek je v tejto hierarchii akýmsi spojivovým článkom všetkého. Pochádza z božskej sféry, a preto je duchovnou bytosťou. Žiaľ, tento duch je obklopený mnohými vrstvami, ktoré nie sú duchovné. Aby opäť nadobudol plné vedomie svojej duchovnosti, musí dospieť k plnému uvedomeniu si samého seba. Toto uvedomenie je objavom prvku božského svetla v ľudskej prirodzenosti. Cestou k získaniu plného uvedomenia je láska. Naproti tomu rozum privádza človeka iba k nešťastiu a tragédii (prvotný hriech, ukrižovanie Krista, vojny a pod.).
Centrum Hnutia grálu je vo Vomperbergu v rakúskom Tirolsku. V jeho čele sa striedajú Bernhardtovi rodinní príslušníci, potom nasleduje hierarchický poriadok pozostávajúci z učeníkov a apoštolov, zo zelených a z bielych rytierov, z povolaných (nositeľov zlatých krížov) a zo spečatených (nositeľov strieborných krížov). Je ťažké odhadnúť, koľko má v súčasnosti hnutie členov, lebo nemôžeme hovoriť o jednoznačne deklarovanom členstve. Štatistika, ktorú poskytlo Evanjelické centrum pre svetonázorové otázky z Berlína (1998) uvádza, že hnutie má okolo 10-tisíc členov a sympatizantov. Najviac stúpencov má v nemecky hovoriacich krajinách, ďalej v Holandsku, Belgicku a Kanade. Postupne si nachádza prívržencov i v krajinách východnej Európy, u nás je to najmä na východnom Slovensku.
Čo konštatovať na záver? Azda iba to, že pre kresťana najviac zarážajúcou skutočnosťou je Bernhardtove svojvoľné prisvojovanie si funkcie ďalšieho božského vtelenia, pripodobňujúce Hnutie grálu k iným náboženským hnutiam, ktoré uznávajú svojho vodcu za nového mesiáša (napr. reverend Mun, David Koresh a i.). Aj chápanie Krista v hnutí sa úplne líši od kresťanského pohľadu, rovnako ako obraz Boha. Boh kresťanov je osobným Bohom, možno ho milovať, prichádzať za ním ako za priateľom. Takto chápaný Boh nemá nič spoločné s nedefinovaným neosobným svetlom, ktoré Abd-ru-shinovi stúpenci s Bohom stotožňujú. Takisto rituály, ktoré sa v hnutí praktizujú, nemôžu byť stotožňované s katolíckymi sviatosťami. Nedeľná bohoslužba napriek vonkajším podobnostiam — kalich, hostia, čítanie — nemá sviatostný charakter. Podobá sa skôr určitým magickým rituálom.
Pozor by sme si mali dať aj na mnohé súčasné synkretické kulty, ktoré — podobne ako Hnutie grálu — spájajú v sebe tradície kresťanstva, východných náboženstiev a starovekej gnózy (vyššie kozmické poznanie Boha a nadzmyslového sveta vedúce k spáse), čím sa zdajú byť príťažlivé najmä pre dnešných duchovne vyprahnutých ľudí.
 fotka
motovidlo323  16. 6. 2020 16:19


Napíš svoj komentár