Tisíce duší v záhrobí prosili o milosť narodiť sa dnes na zemi, pretože takáto výnimočná doba tu ešte nikdy nebola počas celého vývoja ľudstva. Duchovne živšie duše v záhrobí si uvedomili, že by im bolo treba ešte mnoho pozemských životov na to, aby dokázali odčiniť a odpykať svoje previnenia voči blížnym, ktoré zauzlili ich osudové vlákna.


V súčasnosti je to však možné dosiahnuť skrze vážne úsilie o čistotu a dobro v jednom jedinom pozemskom živote. Pri správnom duchovnom úsilí je možné odložiť svoju karmu, a to dokonca nie bolestivo, ale iba symbolicky. Preto niet čím vyvážiť nesmierny dar Stvoriteľa môcť žiť práve dnes na zemi, dávajúci príležitosť uskutočniť zrýchlený duchovný vývoj.

Na zemi žijú v súčasnosti dva druhy ľudí. Jedni sú duchovne spiaci a druhí sú duchovne živší. Duchovne spiaci sú materiálne orientovaní ľudia, ktorí sa sem vteľujú z nízkych úrovní. Po svojej smrti zostávajú stále v blízkosti zeme, pretože nič iné ako matériu nepoznajú. Kvôli svojej pretrvávajúcej a slepej materiálnej obmedzenosti sú preto podrobení ustavičnému nízkemu druhu vtelení. Ak tieto duše duchovne neprecitnú, zostanú pevne spojení s najhrubšou matériou až do zániku hmotného sveta, aby skrze svoju neoddeliteľnú väzbu zanikli spolu s ním. Aby takýmto spôsobom dospeli k večnému zatrateniu.

No a potom sú to ľudia duchovne živší, pre ktorých duchovné hodnoty niečo znamenajú. A práve mnohí z nich si v záhrobí ako duše uvedomili veľkú milosť môcť sa narodiť v súčasnosti na zemi. Preto prosili Stvoriteľa, aby sa mohli vteliť a v zrýchlenom dianí dokončiť svoj vnútorný duchovný vývoj.

Ale nech už je to tak či onak, nech už človek patrí k materialistom, alebo k duchovne živším, úplne každý, kto dnes žije na zemi má výnimočnú a neopakovateľnú príležitosť duchovne sa posunúť výrazne nahor, pretože nikdy tu nebolo toľko pomocí zo Svetla, ktoré by ľuďom pomáhali ihneď, keď preukážu vnútorné oživenie a začnú sa vážne snažiť o duchovný vzostup.

Prečo je súčasná doba tak ojedinelá a akým spôsobom ju máme správne využiť, aby sme výrazne duchovne pokročili?

Naša zem sa dnes nachádza v sústredenom pôsobení mocných síl a dejov, ktoré enormným spôsobom povzbudzujú každého, kto v sebe prebudí čisté úsilie k Svetlu.

Prvým z týchto dejov bolo ukotvenie Božej Pravdy na zemi. Keď tu bol Pán Ježiš, nemohol ešte plnú Pravdu zvestovať, pretože ľudia neboli dostatočne zrelí na to, aby ju pochopili. Preto riekol: „Ešte veľa by som vám mal toho povedať, ale nechopili by ste to. Keď však príde Duch Pravdy, uvedie vás do plne Pravdy.“

A tak sa aj stalo! Keď ľudstvo dostatočne dozrelo, prišiel Duch Pravdy a ukotvil poznanie plnej Pravdy na zemi v Posolstve Grálu. Od tej chvíle niet pre ľudí nijakých tajomstiev. Každý, kto chce, môže poznať odpovede na všetky zásadné otázky ľudského bytia. Môže poznať, aký je pravý zmysel nášho života, čo sa deje s nami po smrti a prečo existuje utrpenie. Môže poznať, aký bol v skutočnosti život, smrť, vzkriesenie i učenie Pána Ježiša Krista. Môže poznať odpovede na zásadné otázky, súvisiace s existenciou Stvoriteľa a všetkých úrovní jeho stvorenia.

Druhou vecou, ktorá robí našu dobu tak výnimočnou, je nadchádzajúci súd na ľudstvom. Vyvoláva ho stupňovanie sily lúča Syna Človeka, prinášajúceho do blízkosti zeme zvýšené vyžarovanie Svetla. Tlak Svetla núti do zrýchleného pohybu všetko, čo jestvuje na zemi i všetko, čo sa nachádza vo vnútri ľudí. Dochádza k urýchlenému triedeniu na pšenicu a plevy, čiže na ľudí, ktorí pod zvýšeným tlakom Svetla precitnú a začnú so svojim duchovným vzostupom a na ľudí, ktorí vo svojej duchovnej vlažnosti a ľahostajnosti zostanú aj napriek tomu zameraní iba na matériu.

Všetci ľudia bez výnimky, ktorí dnes žijú na zemi, žijú v tak závažnej dobe, že v hlbokom uvedomení si tejto skutočnosti by mali urýchlene odsunúť na vedľajšiu koľaj všetko, čo doteraz považovali za dôležité a úplne prvé miesto by v nich mala zaujať túžba po Svetle a Pravde. Túžba po pochopení pravého zmyslu života. Túžba po nájdení odpovedí na najzávažnejšie otázky ľudského bytia. A čím silnejšia bude táto túžba, tým viac môžu človeku pomáhať duchovní pomocníci, aby našiel všetko, čo hľadá. Aby našiel Pravdu a svoj život prispôsobil Pravde, pretože jedine v tomto spočíva správne využitie veľkého daru smieť žiť v súčasnosti na zemi.

Na základe takejto túžby a takéhoto snaženia sa nám potom dostane všetkých pomocí, potrebných na to, aby sme nakoniec duchovne zvíťazili. Aby sme dokázali vybieliť svoje rúcho a duchovne sa znovuzrodiť vo vnímaní života a v jeho prežívaní. Musíme byť v tomto svojom snažení vytrvalí a každý deň sa vytrvalo posúvať o kúsok bližšie k Svetlu.

Pod zvýšeným tlakom lúča Syna Človeka sa začína medzi ľuďmi i v spoločnosti kolísať a rúcať všetko, čo sa kŕčovito drží starého materializmu a nechce sa preorientovať na novú cestu Svetla. Dochádza k spoločenským otrasom, konfliktom, napätiu a zhoršovaniu životných podmienok. To sa dotýka všetkých ľudí, i tých duchovne živších. Mnohí z nich sa nechávajú do tohto diania vťahovať a príliš ich vnútorne rozrušuje. Až tak, že to narušuje ich vnútorný kľud a mier.

Tak to ale nemá byť! Duchovne živší ľudia nesmú dopustiť, aby čokoľvek zvonka narušovalo ich vnútorný kľud a mier, pretože jedine skrze vnútorný pokoj môžeme nájsť a udržiavať spojenie so Svetlom. Vedomé udržiavanie vnútorného pokoja je súčasťou duchovného vzostupu, pretože okrem životne dôležitého spojenia so Svetlom môže z neho vyrastať i mieruplná vľúdnosť, ako koruna duchovnej lásky k blížnym, ku všetkému živému, k celému stvoreniu i k Stvoriteľovi.

Nesmieme preto dovoliť, aby nás príliš vnútorne rozrušovalo to pozemské. Nesmieme dovoliť, aby sme upadali do myšlienkového kolotoča prejavov nespokojnosti so súčasným svetom, alebo dokonca do zloby voči svojim blížnym. Naopak, mali by sme žiť vnútornou ústretovosťou voči iným, vychádzajúcou z pokoja a mieru nášho vnútra. Vychádzajúcou z pokoja Pána, v ktorom trvalo prebývame.

A zároveň prežívajme čistú, radostnú vďačnosť za dar svojho bytia a za veľký dar Stvoriteľa smieť žiť práve v dnešnej výnimočnej dobe na zemi, kedy nám stále sa zvyšujúca sa prítomnosť Svetla so všetkými jeho pomocami nesmierne uľahčí naše duchovné napredovanie, ak sa preň rozhodneme.

v spolupráci s » smeromkzivotu.blogspot.com/...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár