Ďakujeme, že môžeme už tu na Zemi, tak nesmierne vzdialenej od Stvoriteľa všetkého, svojim každodenným bytím nepretržite uctievať jeho nesmiernu velebnosť. Ďakujeme, že môžeme každej svojej myšlienke, každému svojmu pohybu, každému svojmu činu a každému svojmu nádychu vnútorne, vo svojom vedomí, prepožičať rozmer uctievania Pána. Ďakujeme, že môžeme prostredníctvom svojich radostných činov spievať veľký oslavný chorál ku cti Jediného a Najvznešenejšieho.

Ďakujeme, že sme takýmto spôsobom schopní žiť životom trvalej modlitby. Modlitby trvalého uctievania Pána absolútne všetkým, čo činíme a čím sme. Trvalej modlitby, na ktorú sme svojim zásadným vedomým vnútorným rozhodnutím povýšili absolútne všetko, čo prežívame.

Naše bytie sa tak premenilo modlitbu! V modlitbu nepretržitého uctievania Pána, ktorá v nás blčí neustále, ako jasný plameň sviece v podobe toho, čo práve konáme. Vo podobe práce, keď pracujeme, v podobe radosti, keď sa radujeme, v podobe odpočinku, keď odpočívame, v podobe chôdze, keď ideme, alebo v podobe lásky, keď milujeme.

A tak sme k modlitbe, ktorá sa dovtedy dvíhala k Pánovi z našich pier a z našich sŕdc pripojili modlitbu úplne inú a novú. Je ňou celé naše bytie, ktoré sa stalo zosobnením modlitby samotnej. Lebo modlitba, to už nie je čosi mimo nás, ale sme to my samotní!

A preto keď ráno vstávame, už sa nemodlíme, ako bolo zaužívané, aby sme sa potom ponorili do každodenného života. Teraz, keď vstaneme, prostredníctvom každodenného života sa ponoríme do modlitby! Do nepretržitého uctievania Pána všetkými radostnými činmi toho dňa, ktoré vykonáme. Oni sú našou modlitbou! My sami a celé naše bytie je modlitbou!

Ale nie len tým velebíme Pána! Uctievame ho aj svojou bolesťou a strasťami, ktoré musíme ešte prežívať. Prichádzajú totiž ku nám v účinkoch jeho neomylnej Spravodlivosti. No a my, rozpoznávajúc vo svojich strastiach a vo svojom utrpení účinky tejto veľkej Spravodlivosti, ich pokorne prijímame. Neprotivíme sa im, neodmietame ich, nenadávame na ne, ani sa nesťažujeme.

Svojim pokorným a odhodlaným prijímaním vlastných strastí tak uctievame dokonalú Spravodlivosť Najvyššieho, ktorá sa voči nám takto prejavuje. Avšak uctievaním prejavov tejto Spravodlivosti uctievame Tvorcu samotného! Uctievame jeho všemúdrosť, dokonalosť a moc!

A tak sa nie len naše radostné činy stávajú našim nepretržitým uctievaním Pána, ale stáva sa ním aj naša bolesť a naše strasti.

A tohto všetkého je možné dosiahnuť jednoduchým, ale zásadným posunom vo svojom vedomí. Zásadným posunom vo vedomí, ktorým odsunieme bokom všetky naše doterajšie priority jednania, či už vlastný prospech, prospech svojej rodiny, peniaze, kariéru, majetky, moc, slávu a podobne, a nahradíme ich prioritou jedinou a najvyššou. Prioritou uctievania veľkosti a vznešenosti Pána všetkým čo činíme, myslíme a čím sme, aby sa tak celá naša existencia premenila v jedinú modlitbu chvály Najvyššieho. Aby sme tak už tu na Zemi mohli žiť podobní anjelom v nebi, ktorí ho práve takto neustále oslavujú.

Pane, tebe patrí naše bytie so všetkým, čím sme a čo činíme! Nech ti je sláva! Nech ti je chvála na veky vekov!

» kusvetlu.blog.cz/... v spolupráci s M.Š.

 Blog
Komentuj
 fotka
staphylococcus  24. 7. 2018 19:36
Povieš mi pls, aké drogy berieš? Veľmi by som chcela vyskúšať...
 fotka
darkpassenger  24. 7. 2018 19:38
@staphylococcus potom keď ti to povie to podaj ďalej mne prosím
 fotka
staphylococcus  24. 7. 2018 19:44
@darkpassenger jasnačka, info o kvalitnom matroši treba šíriť
 fotka
james98  24. 7. 2018 20:35
Miro, keby si toľko energie a času čo do týchto pičovín investoval napr. do vedy a výskumu, možno by si už prišiel aj s liekom na rakovinu.
 fotka
karlotiskot  25. 7. 2018 09:19
Prečo si tí podla seba najlepší kresťania, najviac prajú očisty a celkovo smrť a zmar? Moslim to jasne praje bezvercom, budhista nikomu, hynduista to prijma ako sucast zivota vsetkych. Ale krestan, ten sa chce proste len z vysky pozerat ako vsetci zdechli - najlepsie aj jeho blizky a rodina s ktorou mal problemy a smiat sa im z oblacika ze to on mal pravdu.
 fotka
antifunebracka  25. 7. 2018 16:21
Znieš ako človek, čo po nociach pozerá detské péčko.
 fotka
james98  25. 7. 2018 20:42
@karlotiskot Nuž, posledná kapitola Nového zákona, Zjavenie Jána, je celá o eschatológii. Zdá sa, že "najlepší kresťania" si z Nového zákona zobrali len dve veci. Tá prvá sú Pavlove listy tj. degradácia žien, homosexuálov a celkovo kontrola sexuálneho života - a druhá je práve Zjavenie Jána. Takže buď Ti budú hroziť peklom lebo "znečisťuješ svoje telo nemravnosťami" alebo ti budú hroziť koncom sveta. Takto zredukované kresťanstvo čisto len na sex a katastrofy je vrchol primitivizmu - ľudia ako tuto Mahmut to ale nepochopia nikdy. Dokonca zachádzajú ešte ďalej, a to čo v týchto nonsensových článkoch popisujú je úplne nebiblické - takže vlastne ani kresťanmi nie sú.
 fotka
midnight  26. 7. 2018 01:59
...som myslel že apokalypsu nemá prežiť nikto?
11 
 fotka
midnight  26. 7. 2018 02:01
"Ďakujeme, že sme takýmto spôsobom schopní žiť životom trvalej modlitby. Modlitby trvalého uctievania Pána absolútne všetkým, čo činíme a čím sme. Trvalej modlitby, na ktorú sme svojim zásadným vedomým vnútorným rozhodnutím povýšili absolútne všetko, čo prežívame."

čiže modlíš sa k Pánovi aj keď serieš? a ďakuješ mu za to čľapkanie hovien padajúcich do misy, a za ten smrad ktorý produkujú?
a uctievaš Pána Boha svojim aktom srania?

gloriousná predstava, vďaka ti za ňu
12 
 fotka
karlotiskot  26. 7. 2018 09:14
@midnight To je moc komplikované, pretože kresťanstvo musí cosi prebrať z Judaizmu aby to tak bolo, ale zároveň nie primoc, aby to nebol priamo Judaizmus.

A nemusíš sa pri sraní modliť, stačí keď si ho vychutnáš, tým uctíš pána dostatočne, že si z chuti preźiješ jeho dar srania No snáď poďakovať zaň ťa nezabije, ale Boh na tom netrvá
13 
 fotka
midnight  26. 7. 2018 18:52
@karlotiskot človeče...
úprimne:
máš môj rešpekt za to ako si reagoval. lebo... nielen elegantne, ale ešte aj s kúskom humoru si to dal. čo som ...ani jedno z toho nečakal, v podstate v tom bola trošku pointa, čakal som reakciu na štýl ako by dal Marcello, celú vyurážanú a pohoršenú že čo si dovoľujem také rúhanie, a tešil som sa ako podotknem že tvoja "osvietenosť" nezvláda ani len to čo elegantne zvládli tisícky "neznabohov" typu Buddha a podobne...
...a ty si v podstate dal ten typ odpovede ktorý by som dal ako dobrý príklad.

čiže... aký mám názor na kult ktorého si členom takmer určite vieš, ale ty osobne si si týmto u mňa získal vcelku milý kúsok rešpektu
14 
 fotka
marcello1111  27. 7. 2018 01:15
@midnight
Miro začni radšej slopať ako Edward, aliasTorpedo08 a zbytočne sa tu nestrapňuj...
15 
 fotka
midnight  28. 7. 2018 00:15
@marcello1111 ...čo to robíš, synu, praješ blížnemu svojmu škodu? nabádaš blížneho svojho na zlo? aby si trávil telo Luciferovymi nápojmi? zvádzaš blížneho svojho na hriešne chodníčky?
to je v poriadku podľa teba? tak sa správa správny kresťan?
16 
 fotka
marcello1111  28. 7. 2018 08:03
@midnight
Lucifer je známi tým, že žaluje na ľudí Bohu zlé skutky, máš príležitosť na mňa všetko bonznúť ....
18 
 fotka
midnight  29. 7. 2018 17:03
@marcello1111 nie, lucifer je známy tým že je:
1. antagonistom boha, čiže nemá dôvod spolupracovať s bohom tým že mu bude poskytovať akékoľvek informácie

2. chronicky zvedavý, dekonštruktivista. z toho je odvodený jeho antagonizmus kresťanskému bohu. kresťanský boh vyžaduje bezpodmienečné podvolenie sa jeho vôli, bez premýšľania prečo a či to má význam. Lucifer je zvedavec ktorý sa pýta prečo a či to má význam, a (pochopiteľne) sa dopracuje k odpovedi že to žiadny význam nemá, okrem toho kontrolovať masy a držať ich v slepote a temnote nepochopeniia.
Preto sa stal hlavným antagonistom tvojho kultu, lebo sa snažil pochopiť čo sa deje, a nie len vykonávať bezmyšlienkovito niekoho príkazy. Pretože to je primárna idea "dobra" vo vašom kulte, bezmyšlienkovité vykonávanie príkazov. A to je primárna idea "zla" vo vašom kulte - premýšľať, skúmať, a tvoriť vlastným, bohom daným intelektom, vlastné závery. A preto aj primárny antagonista vašeho kultu je ním na základe toho že začal vykonávať Najvyšší Hriech ktorý vrámci vášho kultu existuje - uvažovať a analyzovať a robiť úsudky sám zo seba, sám pre seba, sám za seba.

TL R - si pateticky smiešny a vieš o svojom kulte a jeho histórii a filozofii nezmerateľne absurdne menej než tí čo ho odmietajú.
lebo tí čo ho odmietajú ho obvykle odmietajú práve preto že o ňom (narozdiel od teba) vedia dostatočne veľa na to aby vedeli že absolútne nedáva zmysel
19 
 fotka
marcello1111  29. 7. 2018 17:09
@midnight
Budete si s Lucim dobre rozumieť, len daj pozor, aby nebol nedajbože ako sám Boh....
Napíš svoj komentár