Sedíme v kuchyni,pekná "rodinná" chvílka,mamina pije kávu, ocino obeduje a ja sa na nich pozerám a zapájam sa do debát.Mamine začne zvoniť telefon tak odíde do spálne.Tato ide potichu zatvoriť dvere ,sadne si k tanieru a začne pošepky hovoriť:"Musím sa stebou povyprávať." Usmiala som sa,hoci sa on vôbec neusmieval prišlo mi to hrozne vtipné :"Aha...o čom?" Stále mi nezmizol z tváre úsmev.Neznášam sa za to.Usmievam sa v tých najvážnejších situáciach aa ja neviem prečo.Mamina nám(mne a bratom) oznamovala, že sa s ocinom rozvádzaju a ja som sa jak debil usmievala.Ja fakt nechápem prečo :/...No dobre vráťme sa tam kde sme skončili.Ocino nechápal prečo sa usmievam tak sa začal aj on :"Zajtra máš narodeniny..." Vyvalila som oči :"Aanoo?!" chcela som povedať -keby nepoviš ani nevim- ale to už by bolo moc.
"Ty bosorka jedna.Nechceš ísť na nákupy?Nejaké tričká nové aj tenisky by sa ti zišli." Prestala som sa usmievať :"Veď tenisky mám."
"Máš jedny,dvoje sa ti zídu." Chviľu som rozmýšľala a zase som sa začala usmievať. "Nie,nepotrebujem zatiaľ." ja viem klamala som,potrebujem aj chcem, ale teraz keď sme v takejto situácií (prerábamé dom,delíme sa) nechcem míňať na zbytočnosti.
"Ale veď musím ti niečo kupiť..."
"...Dáš mi peniaze na bundu,myslím že to stačí."
"Išli by sme v piatok alebo v sobotu do Nitry,alebo do Trenčína...a pôjde s nami aj Táňa."

Dámy a páni zoznámte sa s *3 osobou* s Táňou.Táto osoba nám "rozbila" rodinu a ja s ňou mám sedieť v jednom aute?Ja sa mám pozerať ako sa drží s otcom za ruku?
Moja tvár skamenela,čas akoby sa zastavil...hovorila som si že to nemôže byť pravda,ako to mohol vysloviť, povedať?!
Ešte budem s ňou najlepšia kamoška nie?....

Postavila som sa zo stoličky :"Musím si to premyslieť."
"Ale ja to potrebujem vedieť...Vadila by ti tam?Tak či tak sa sňou raz stretneš,tomu sa nevyhneš."
"Áno vadila...ja viem."
"Ale, ja viem že pôjdeš...a mamine ani muk,dobre vieš že by to nebolo dobré." Nechápala som ako sa môže usmievať, ale uplne chápala som prečo sa neusmievam
"Viem a porozmýšlam!"

Čo by ste spravili/povedali vy?

 Blog
Komentuj
 fotka
noha05  28. 3. 2011 14:54
Ja jak poznám seba tak by som sa určite s fotrom kvoli tomu pohádala. Ale aj moj foter má frajerku, keď som u neho tak ak tam je ona tiež tak sa väčinou ignorujeme. (ale to bude asi tým že po slovensky vie velký trt). Ale aspoň nemáme zlý vzťah.
 fotka
divinatoire  28. 3. 2011 16:42
Tieto veci nemožno prežiť bez zlého pocitu nech spravíš čokoľvek. Možno by nebolo zlé otca poprosiť, aby ti dal čas zvyknúť si na tú myšlienku a odložiť stretnutie s tou ženou na neskôr. Určite sa s ním nehádaj.
 fotka
adsy  28. 3. 2011 17:55
mala by si tam ísť aj s ňou. Ale iba kvôli tomu, aby si jej veľmi jasne a presne povedala, čo si o nej myslíš. Inak sa z ňou nerozprávať a vyhýbať sa jej. Musíš jej dať jasne najavo, že ju nemáš rada a nechceš byť v jej prítomnosti. Ak to nespravíš tak sa oco bude stále pokúšať ťa z ňou zoznámiť a ešte si bude myslieť, že robí dobre a vy dve by ste mohli byť kamarátky. Preto aj jemu treba ukázať, že je to nemysliteľné.



Druhé riešenie je, že sa porozprávaš a mamkou a všetko jej povieš a aj to- Ja by som to rozhodne spravila.
Napíš svoj komentár